Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Co na kolacje dziś wieczór :) ?
Autor Wiadomość
Nimf 
Upadek Dziedzictwa Mojego Ciała

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 9:06 pm   Co na kolacje dziś wieczór :) ?

Własnie zrobiłem sobie szklanke soku z marchewki do tego kalafior gotowany na parze i ryba od dziś zaczynam diete wiele mam determinacji i motywacjii , jak wygląda wasza kolacja dieta czy moze normalne odżywianie ? :?: :grin:

basia44 

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 9:16 pm   

Ja się odżywiam i zawsze tak było normalnie jem to na co mam ochotę unikam tylko cukru i produktów mącznych w nadmiarze

Nimf 

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 9:19 pm   

No ja pożegnałem sie z cukrem ale troche to trwało a wiem ze kiedyś przeginałem z cukrem wpadłem w jakieś uzależnienie.
Teraz powoli odrzucam sól ale z tym akurat jest mi cięzko .
Ide wystawić kalafiora :mrgreen:

szater 

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 9:24 pm   

...z tym rygorystycznym odstawianiem soli to nie przesadzaj! sa upały,skóra traci duzo sodu i potasu poprzez pot....spokojnie ...czy ktos kontroluje co robisz?czy diete masz zbilansowana czy tak wszystko na hurra....o 21 kolacja? ciekawy harmonogram odzywiania...co do soków to zdecydowanie najlepiej pic je na czczo ewwntualnie w godzinach porannych zdecydowanie NIE dla wieczorowej pory.....

Nimf 

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 9:42 pm   

Niestety system mojego Dnia jest troche inny bo w dzień spie a egzystuje w nocy , sok naczo obowiązkowo pół godziny przed sniadaniem . A sól jest bardzo nie zdrowa a przez 18 lat nadmiernego spożywania mam jej dużo , zawiera tą samą chemie co pasta do zębów wiec starczy mi sodu . Nic nie jest na hurra policzylem stosunek nawet T:W:B jak w kwasiewskim itp podstawowa zasada nie spożywam wiecej niz 100 gram Białka . Szater ja powaznie do tego podchodze .

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 9:57 pm   

sałatka buraczkowa ze śledzikiem i bułeczka z herbatka cytrynowa :grin:

szater 

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 10:05 pm   

Soli nie da sie latami magazynowac w organizmie...wydalana jest wraz z moczem i potem...duzy nadmiar moze spowodowac zatrzymanie wody w organizmie,obrzeki i ...nadcisnienie....tego jak sadze nie masz ...a prosze powiedziec OCZYWISCIE PRZED TYM WSZYSTKIM MASZ DOKŁADNIE ZBADANY POZIOM:SODU;POTASU,MAGNEZU,WAPNIA....jezeli nie uwazam ze malo poważnie podchodzisz do sprawy i spowodujesz braki w organizmie....
Podczas miesiecy letnich naprawde nie nalezy drastycznie pozbywac sie soli z codziennej diety...spróbuj moze Sól „Zdrowy Wybór” - produkt o prawidłowych dla zdrowia proporcjach: zmniejszonej zawartości sodu i zwiększonej zawartości potasu, magnezu i jodu.

basia44 

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 10:16 pm   

Przy niedoborze sodu można doprowadzić do odwodnienia organizmu a wtedy skóra jest w opłakanym stanie długo unikałam soli z polecenia zresztą lekarza i widziałam skutki "najlepiej wszystko ale z umiarem"wtedy nie ma zagrożenia że czegoś nam braknie albo będzie za dużo.

Nimf 

Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:23 am   

Mi w szpitalu zabroninili irydolog tez gerson tez tak uwaza a ze cale zycie soliłem w mega nadmiarze to jak przez jakis czas odstawie nic mi sie nie stanie .

szater 

Wysłany: Sob Cze 11, 2011 8:35 am   

Powiem tak biorac wszystkie informacje do kupy....nic mi sie nie zgadza...byc może znowu jestem nadwrazliwa...ale cos wyczuwam nie ok.Podajesz wzajemnie sprzeczne informacje...posty sa nacechowane zmiennoscia jak przy dwubiegonówce-od depresji do euforii...tu zdrowe odzywianie -tu nocne zycie,kupe terapii...medycyna chinska podana przez rosjanke....zalecenia tez z kosmosu...bez sprawdzenia...nagle jakis Kwasnieski do tego wszystkiego....sorki ale ja odpadam....powodzenia :mrgreen:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 11, 2011 10:58 am   Re: Co na kolacje dziś wieczór :) ?

Nimf napisał/a:
Własnie zrobiłem sobie szklanke soku z marchewki do tego kalafior gotowany na parze i ryba od dziś zaczynam diete......

Ok., to może na początek, tej naszej rozmowy tu, bo patrze że Szater już załamałeś, coś konkretnego o tej Twojej diecie: jaki jest u Ciebie wyliczony ten stosunek B:T:W? Dieta optymalna, propagowana przez Instytut Żywienia czy dieta p. Ludmiły? Jaką Ty w końcu zaczynasz praktykować?
Tylko jak chcesz dyskutować, to tak konkretnie poproszę, mnie Twoje tańce i achy i ochy nie interesują. O tym mogę pogadać ale na ploteczkach :*

Szater, nie poddawaj się tak szybko, zaraz to wszystko tu naprostujemy, jak zwykle :mrgreen:

romcyś 
Romano

Wysłany: Sob Cze 11, 2011 6:38 pm   

Witam
A jak w nawiązaniu do tematu, dzisiaj na kolacje będzie: pomidorek. śląska na gorąco, chlebek z masełkiem duńskim "lurpak", musztarda, herbatka, 100g bolsa, serek smietankowy "capresi", ogórek małosolny, szyneczka schwardzwaldzka :hmm: to chyba tyle.Jutro postaram się "wrzucić" opis mojego dalszego leczenia i (pewnie z utęsknieniem oczekiwane) kilka fotek obrazujących co i jak.
pozdrawiam
romano
Aha - kolego nimf, otwórz troszeczkę szerzej oczy na swój problem i nasze rady.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Cze 11, 2011 8:01 pm   

a u mnie pyszna fasolka zielona z buleczka na maselku :) pycha :)

Nimf 

Wysłany: Czw Lip 07, 2011 9:56 am   

Mam dość ekspresywne i emocjonalne podejście do choroby po prostu chce sie wyleczyć wiec spoglądam na tą skaze pod każdym kątem
Teraz aktualnie cały czas trzymam sie soków i warzyw na parze zero soli i cukru i ogólnie przypraw ponieważ oddałem sie w pełni irydolog - co nie zmienia faktu że wertuje inne metody lecznia
Jas a Mnie Twoje spinanie sie tez nie interesuje .

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lip 07, 2011 4:34 pm   

Żeby w tej chorobie doprowadzić do remisji, nie wystarczy spoglądać na nią pod każdym kątem. Konieczne: systematyczność, cierpliwość i pokora. Ale oczywiście, tymi moimi doświadczeniami, również nie musisz się interesować. Tu wolna wieś :mrgreen:

Odpowiedz do tematu