Osobiście brałam humirę przez rok.Dodam,iż choruję na crohna.Na 3 miesiące przed skończeniem terapii biologicznej mam w gratisie łuszczycę Chciałabym móc również uzyskać inff na temat tego czy komukolwiek z łuszczycą któryś z wymienionych leków pomógł ?
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 1:33 pm
łuszczyce maiałas juz dawno...po prostu ujawniła sie akurat w tym momencie dlatego mylnie kojarzysz ją z terapia biologiczna....wiekszosc z nas ma problemy z jelitami(niektórzy nawet o tym nie wiedza) bardzo czesto choroba jelit,watroby ,tarczycy jest własnie efektem łuszczycy.nie znam osób ktore poprzez terapie biologiczna "wyleczyły" sie z łuszczycy bo to po prostu nie mozliwe....wszystkie znane mi osoby odczuwały wiekszą lib mniejsza poprawe wygladu skóry lub stawów....po zaprzestaniu leczenia ...dolegliwosci wracały....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Kiedy ja mam pełna tego świadomość,że to nie od humiry.Tyle tylko,iż nie myślałam,że mam łuszczyce od dawna,albowiem żadnych objawów z jej strony nigdy do tej pory nie zauważyłam.Staram się jednak łączyć pewne fakty,tak gdybam (jak to w chorobie najczęściej bywa).Być może na kilka miesięcy przed skończeniem terapii owa przestała na mój organizm działać i stąd pojawiła się łuszczyca.Mam nadzieje,że jutrzejsza wizyta u lekarza rozwieje moje wątpliwości.A i jeszcze mam dodatkowe pytanie,mianowicie który z wymienionych leków biologicznych jest najskuteczniejszy na te chorobę właśnie ?
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 7:52 pm
nie bardzo mam czas sie cofnac aby sprawdzic jakie wymienione sa tutaj...jest bardzo duzo róznych lekóww biologicznych...częsc już nawet została wycofana ,powstają nowe,jedne sa hybrydowe inne nie.Niewazne ....ŁUSZCZYCE TRUDNO LECZYC PONIEWAZ NIE MA DLA NIEJ ZASAD ZADNYCH,KAZDY CHORUJE INACZEJ I NA KAZDEGO CO INNEGO DZIAŁA....NIE MA DLATEGO LEKU TAKIEGO KTORY BYŁBY NAJSKUTECZNIEJSZY DLA TWOJEGO RODZAJU ŁUSZCZYCY I NP.DLA MOJEGO.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum