Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Leki Biologiczne?
Autor Wiadomość
Nimf 
Upadek Dziedzictwa Mojego Ciała

Wysłany: Czw Cze 16, 2011 11:31 pm   Leki Biologiczne?

Ktoś próbował ? :tygrys:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Cze 16, 2011 11:54 pm   

poczytaj forum ;)
aktualnie corka agusek

tola

Wysłany: Pon Cze 20, 2011 10:32 pm   

Osobiście brałam humirę przez rok.Dodam,iż choruję na crohna.Na 3 miesiące przed skończeniem terapii biologicznej mam w gratisie łuszczycę :( Chciałabym móc również uzyskać inff na temat tego czy komukolwiek z łuszczycą któryś z wymienionych leków pomógł ?

szater 

Wysłany: Wto Cze 21, 2011 1:33 pm   

łuszczyce maiałas juz dawno...po prostu ujawniła sie akurat w tym momencie dlatego mylnie kojarzysz ją z terapia biologiczna....wiekszosc z nas ma problemy z jelitami(niektórzy nawet o tym nie wiedza) bardzo czesto choroba jelit,watroby ,tarczycy jest własnie efektem łuszczycy.nie znam osób ktore poprzez terapie biologiczna "wyleczyły" sie z łuszczycy bo to po prostu nie mozliwe....wszystkie znane mi osoby odczuwały wiekszą lib mniejsza poprawe wygladu skóry lub stawów....po zaprzestaniu leczenia ...dolegliwosci wracały....

tola

Wysłany: Wto Cze 21, 2011 3:40 pm   

Kiedy ja mam pełna tego świadomość,że to nie od humiry.Tyle tylko,iż nie myślałam,że mam łuszczyce od dawna,albowiem żadnych objawów z jej strony nigdy do tej pory nie zauważyłam.Staram się jednak łączyć pewne fakty,tak gdybam (jak to w chorobie najczęściej bywa).Być może na kilka miesięcy przed skończeniem terapii owa przestała na mój organizm działać i stąd pojawiła się łuszczyca.Mam nadzieje,że jutrzejsza wizyta u lekarza rozwieje moje wątpliwości.A i jeszcze mam dodatkowe pytanie,mianowicie który z wymienionych leków biologicznych jest najskuteczniejszy na te chorobę właśnie ?

szater 

Wysłany: Wto Cze 21, 2011 7:52 pm   

nie bardzo mam czas sie cofnac aby sprawdzic jakie wymienione sa tutaj...jest bardzo duzo róznych lekóww biologicznych...częsc już nawet została wycofana ,powstają nowe,jedne sa hybrydowe inne nie.Niewazne ....ŁUSZCZYCE TRUDNO LECZYC PONIEWAZ NIE MA DLA NIEJ ZASAD ZADNYCH,KAZDY CHORUJE INACZEJ I NA KAZDEGO CO INNEGO DZIAŁA....NIE MA DLATEGO LEKU TAKIEGO KTORY BYŁBY NAJSKUTECZNIEJSZY DLA TWOJEGO RODZAJU ŁUSZCZYCY I NP.DLA MOJEGO. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu