Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Alkohol a łuszczycza
Autor Wiadomość
jakubdeath

Wysłany: Czw Mar 08, 2007 7:49 pm   Alkohol a łuszczycza

Mam pytanie czy jak jest się chorym to trzeba całkowiecie weliminowac alkohol z naszego życia czy tylko go ograniczyć do małych ilośći, czy może tylko wystrzegać sięgo w czasie wysypów.

EWaa

Wysłany: Czw Mar 08, 2007 8:57 pm   

Przy luszczycy nalezy pamietac aby nie przeciazac watroby, alkohol jest jedna z uzywek ktore żle dzialaja na watrobe , to tez nalezaloby go wyeliminowac ale nie popadajmy w paranoje i poprostu mozna ograniczyć.

bioly_82 

Wysłany: Czw Paź 09, 2008 12:48 am   

Ja sobie nie żałuje i nie mam przez to żadnych większych problemów.

EWaa

Wysłany: Czw Paź 09, 2008 9:29 am   

moze tobie sie tak wydaje.

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Czw Paź 09, 2008 1:35 pm   

Kurna ja nie wiedziałam że alkohol tak działa na nas...

bioly_82 

Wysłany: Czw Paź 09, 2008 11:49 pm   

Ewaa napewno masz racje ale nie ma co przesadzać z apstynecja dietami itd.
Trzeba się cieszyć życiem i kropka.

EWaa

Wysłany: Pią Paź 10, 2008 11:04 am   

Pewnie, że nie nalezy panikować i wszystkiego sobie odmawiac tylko dlatego, że czlowiek choruje na ł, tylko w naszym przypadku musimy pamietac o tym aby nie przecholowac z uzywkami bo to moze sie żle pdbić na naszej watrobie o ktorą musimy jednak bardziej dbać niż inni...... a tak po prawdzie to nadal nie wiadomo co wywoluje te chorobę bo jak dotąd to u kazdego jest to co innego.

phillip86 
...bo wiesz jak jest

Wysłany: Pią Sty 16, 2009 3:46 pm   

święta prawda

Emigrant 

Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 10:19 pm   

Teraz kiedy trzeba sobie odmawiać to smakuje ''jakby'' lepiej :wink:
A propos, czy słodycze i cukier to bardzo szkodzą?

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 10:28 pm   

Alkohol bardzo szkodzi łuszczykom dlatego trzeba go bezwzględnie ograniczyć do max 3 butelek dziennie i nie należy go popijać większą niż 7 butelek ilością piwa.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 1:40 pm   

yhy..a do tego z dwie malinki jako popychacz?:D:D:..a tak swoja droga to wam powiem z e po okresie wszelkich wyrzeczen ...diet i cudow-niewidow po prostu mam to wszystko w d....i normalnie zyje..normalnie jadam i popijam gdy mam ochote,,i nie zauwazylem aby przy normalnym zyciu luszczyca sie pogorszala..wystarczy tylko nie ,,przeginac,, z uzywkami

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 7:30 pm   

stary luszczyk napisał/a:
yhy..a do tego z dwie malinki jako popychacz?:D:D:..a tak swoja droga to wam powiem z e po okresie wszelkich wyrzeczen ...diet i cudow-niewidow po prostu mam to wszystko w d....i normalnie zyje..normalnie jadam i popijam gdy mam ochote,,i nie zauwazylem aby przy normalnym zyciu luszczyca sie pogorszala..wystarczy tylko nie ,,przeginac,, z uzywkami

Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam wszystkiego w d... Może dlatego że mam za małą dupę i nie wmieściło by się ??? hmmm sam nie wiem....

ewa49 

Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 8:34 am   

Emigrant napisał/a:
Teraz kiedy trzeba sobie odmawiać to smakuje ''jakby'' lepiej :wink:
A propos, czy słodycze i cukier to bardzo szkodzą?

Oczywiscie ze cukier szkodzi. Jesli jestes w stanie to odstaw cukier i slodycze calkowicie. Jedz duzo owocow ,cukier w nich zawarty wystarczy dla organizmu z powodzeniem. Nie muszą to byc owoce cytrusowe ,teraz latem bedzie w czym wybierac .Bardzo zdrowe i tanie są przeciez jablka ktore podobno są najmniej uczulające, nie powodują alergii i są po prostu zdrowe i dobre.

Emigrant 

Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 6:48 pm   

Dzięki Ewka,
właśnie od jakiegoś czasu staram sie ograniczać cukier i słodycze, ale to nie takie proste, teraz jak nie moge to bardziej ''chcę''. Dawniej tak nie miałem :razz: A propos jabłek, w IRL jabłka są prawie 2x droższe niż banany :mrgreen:

ewa49 

Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:14 pm   

To z Ciebie rzeczywiscie emigrant. Nie znam realiow Irlandii ale chociaz jablka są drozsze - jedz jablka a nie banany. Ja bardzo ograniczylam jedzenie ciezkostrawne ,moze nie jestem wegetarianką bo to troche za pozno ale prawie. Cukru uzywalam zawsze bardzo malo wiec nie byl to dla mnie problem. Przyzwyczaisz sie do diety predzej niz myslisz. Ja wogole teraz malo jem i wlasciwie nie znam uczucia glodu a kolo cukierni przechodze bardzo spokojnie:))))).

Odpowiedz do tematu