Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy z łuszczycy można się wyleczyć?
Autor Wiadomość
antonia 
antonia

Wysłany: Sro Mar 21, 2007 4:52 pm   

Mirku, czy wiesz jakie diety zastosować przy innych grupach krwi?
Chciałabym spróbować Twojej metody.

gość
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 21, 2007 6:35 pm   

Ależ proszę bardzo kliknąć T U lub TUTAJ
A T A M jest jeszcze duuużo więcej ... :mrgreen:

Mam nadzieję, że 'pochwalisz' (-licie) się na forum swoimi praktycznymi spostrzeżeniami

p.s.: to nie jest 'moja' metoda

EWaa

Wysłany: Sro Mar 21, 2007 7:23 pm   

Nie jem pszennego pieczywa, jadam pełnoziarniste, a ostatnio nawet zaczęłam sojowe , bardzo dobry chlebek, i staram sie jesc zdrowo i lekko. Co by duzo mówić , przy naszej dolegliwości musimy o siebie dbać pod kazdym wzgledem. Jak narazie mam spokój z ł. i mam nadzieje ze tak zostanie na dłużej:) Pozdrawiam :)

gość
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 21, 2007 8:05 pm   

Super ... :lol: trzymaj tak nadal
Odnośnie tego chleba pełnoziarnistego, to jest on (zapewne) z pszenicą :neutral:
A dzisiaj spotkałem w sklepiku chleb razowy z ... maka pszenną :shock:
Jak to trzeba patrzeć na etykietki ... :wink:

antonia 
antonia

Wysłany: Sro Mar 21, 2007 8:15 pm   

Dziękuję Ci bardzo. Przeczytałam i przestraszyłam się! Przecież w mojej diecie jest wszystko odwrotnie tzn. do tej pory jadłam to co lubię a nie powinnam jeść, a nie cierpię tego co jest mi zalecane! Nawet nie mam tu takich możliwości, żeby te produkty kupić!
Ale postanowiłam pokombinować trochę, może uda mi się wytrzymać jakiś czas :lol:

gość
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 21, 2007 9:22 pm   

antonia napisał/a:
(...) postanowiłam pokombinować trochę, może uda mi się wytrzymać jakiś czas :lol:

Na początku jest 'trochę' ciężko, ale jak człowiek zauważy efekty, to jakby zawiał mu wiatr w plecki i wówczas nie jest to tak wielkim ciężarem.
Jeszcze teraz czasami jak popatrzę na makaroniczki, to ... jakbym juz je wcinał :mrgreen:
Ale już po chwili rozsądek podpowiada mi, że nie warto i widzę, czuje sens tego 'wyrzeczenia'.

Życzę wytrwałości i życzę pozytywnych efektów :lol:

EWaa

Wysłany: Czw Mar 22, 2007 10:18 am   

Polecam lekka kolacyjke lub sniadanko tj: kubeczek jogurtu naturalnego, odrobina celulki, i ogorka świeżego, to wymieszać dodac soli ( ale tak ociupinke) do tego kromka chleba sojowego posmarowana prawdziwym masłam :) pychotka , i na żołądku lekko:)

gość
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 22, 2007 12:22 pm   

EWaa napisał/a:
Polecam lekka kolacyjke lub sniadanko tj: kubeczek jogurtu naturalnego,(...)

W jogurtch tzw. naturalnych zagęszczaczem ich jest ... :shock: mleko w proszku - podają to w składzie.
Osobiście zastąpiłbym jogurt - kefirem (ale też trzeba patrzeć na skład, bo spotkałem już taki, w którym również było mleko w proszku) :wink:

gość
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 3:47 pm   

Hop, hop ... i jak efekty ?? :mrgreen:

antonia 
antonia

Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 5:15 pm   

Witam wszystkich :lol:
Jestem zaleczona, nie wiem czym i na jak długo :lol:
Byłam tak zdesperowana i zła na siebie, że zaczęłam się smarować czym popadnie i trochę mniej jeść mącznych i słodkich potraw. Poskutkowało. Nie potrafię jednak przyzwyczaić się do stałej diety, unikam chleba i makaronów. Wykorzystałam ładną wiosenną pogodę i opalałam się ile tylko się dało. Jestem podobna do ludzi i nie boję się lustra, humor też mi się poprawił! :lol: :lol: To wszystko dzięki Waszemu wsparciu, dziękuję wszystkim!!!

łukaszzzz85 

Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 6:23 pm   

fajnooo i trzymaj tak dalej, nie dawaj sie :)

wierszokletka 

Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 8:57 pm   

też bym chciała jakoś zmienić sobie dietę, ale jakoś nie potrafię zrezygnować z czekolady:P to już właściwie uzależnienie...

łukaszzzz85 

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 7:58 am   

szukaj osrodka odwykowego.. od czekolady :P

gość
[Usunięty]

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 10:06 am   

Spróbuj przygodę z gorzką
Tylko nie kupuj wedlowskiej, bo jest słodka :mrgreen:

Alicja Jurek 
alicja

Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 8:39 pm   

antonia napisał/a:
Witam wszystkich :lol:
Jestem zaleczona, nie wiem czym i na jak długo :lol:
Byłam tak zdesperowana i zła na siebie, że zaczęłam się smarować czym popadnie i trochę mniej jeść mącznych i słodkich potraw. Poskutkowało. Nie potrafię jednak przyzwyczaić się do stałej diety, unikam chleba i makaronów. Wykorzystałam ładną wiosenną pogodę i opalałam się ile tylko się dało. Jestem podobna do ludzi i nie boję się lustra, humor też mi się poprawił! :lol: :lol: To wszystko dzięki Waszemu wsparciu, dziękuję wszystkim!!!

Jesteś szczęśliwa , a ja po przebywaniu na ślońcu ( nie tak długo) mam gorsze ręce i znów nie mogę nic robić bo krwawie, już nie wiem co robić ! Ale w dniu urodzin życzę Ci aby już Ci nie wróciła !!!!!!!!!

Odpowiedz do tematu