Nie jem pszennego pieczywa, jadam pełnoziarniste, a ostatnio nawet zaczęłam sojowe , bardzo dobry chlebek, i staram sie jesc zdrowo i lekko. Co by duzo mówić , przy naszej dolegliwości musimy o siebie dbać pod kazdym wzgledem. Jak narazie mam spokój z ł. i mam nadzieje ze tak zostanie na dłużej:) Pozdrawiam
gość [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 8:05 pm
Super ... trzymaj tak nadal
Odnośnie tego chleba pełnoziarnistego, to jest on (zapewne) z pszenicą
A dzisiaj spotkałem w sklepiku chleb razowy z ... maka pszenną
Jak to trzeba patrzeć na etykietki ...
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 8:15 pm
Dziękuję Ci bardzo. Przeczytałam i przestraszyłam się! Przecież w mojej diecie jest wszystko odwrotnie tzn. do tej pory jadłam to co lubię a nie powinnam jeść, a nie cierpię tego co jest mi zalecane! Nawet nie mam tu takich możliwości, żeby te produkty kupić!
Ale postanowiłam pokombinować trochę, może uda mi się wytrzymać jakiś czas
gość [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 9:22 pm
antonia napisał/a:
(...) postanowiłam pokombinować trochę, może uda mi się wytrzymać jakiś czas
Na początku jest 'trochę' ciężko, ale jak człowiek zauważy efekty, to jakby zawiał mu wiatr w plecki i wówczas nie jest to tak wielkim ciężarem.
Jeszcze teraz czasami jak popatrzę na makaroniczki, to ... jakbym juz je wcinał
Ale już po chwili rozsądek podpowiada mi, że nie warto i widzę, czuje sens tego 'wyrzeczenia'.
Polecam lekka kolacyjke lub sniadanko tj: kubeczek jogurtu naturalnego, odrobina celulki, i ogorka świeżego, to wymieszać dodac soli ( ale tak ociupinke) do tego kromka chleba sojowego posmarowana prawdziwym masłam pychotka , i na żołądku lekko:)
gość [Usunięty]
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 12:22 pm
EWaa napisał/a:
Polecam lekka kolacyjke lub sniadanko tj: kubeczek jogurtu naturalnego,(...)
W jogurtch tzw. naturalnych zagęszczaczem ich jest ... mleko w proszku - podają to w składzie.
Osobiście zastąpiłbym jogurt - kefirem (ale też trzeba patrzeć na skład, bo spotkałem już taki, w którym również było mleko w proszku)
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 5:15 pm
Witam wszystkich
Jestem zaleczona, nie wiem czym i na jak długo
Byłam tak zdesperowana i zła na siebie, że zaczęłam się smarować czym popadnie i trochę mniej jeść mącznych i słodkich potraw. Poskutkowało. Nie potrafię jednak przyzwyczaić się do stałej diety, unikam chleba i makaronów. Wykorzystałam ładną wiosenną pogodę i opalałam się ile tylko się dało. Jestem podobna do ludzi i nie boję się lustra, humor też mi się poprawił! To wszystko dzięki Waszemu wsparciu, dziękuję wszystkim!!!
Witam wszystkich
Jestem zaleczona, nie wiem czym i na jak długo
Byłam tak zdesperowana i zła na siebie, że zaczęłam się smarować czym popadnie i trochę mniej jeść mącznych i słodkich potraw. Poskutkowało. Nie potrafię jednak przyzwyczaić się do stałej diety, unikam chleba i makaronów. Wykorzystałam ładną wiosenną pogodę i opalałam się ile tylko się dało. Jestem podobna do ludzi i nie boję się lustra, humor też mi się poprawił! To wszystko dzięki Waszemu wsparciu, dziękuję wszystkim!!!
Jesteś szczęśliwa , a ja po przebywaniu na ślońcu ( nie tak długo) mam gorsze ręce i znów nie mogę nic robić bo krwawie, już nie wiem co robić ! Ale w dniu urodzin życzę Ci aby już Ci nie wróciła !!!!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum