Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
maść cygnolinowa
Autor Wiadomość
Ania:) 

Wysłany: Czw Mar 15, 2007 2:56 pm   

Witam cieplutko:)
Długo mnie nie było...
Co do tej maści to rozmawiałam z panią dr w szpitalu (tak na marginesie bardzo miła osoba, pewnie dla tego,że to dopiero stażystka...)i opowiadała mi trochę o cygnolinie. Mówiła właśnie, że drażniąco działa na zdrową skórę i takie tam. W końcu nie stosowałam cygnoliny ale dlatego, że w klinice gdzie leżałam nie praktykuje się tej maści. A wychodząc dostałam co innego i tym się marze:)
A, że chodzę na naświetlania to widzę poprawę, więc trudno mi powiedzieć czy maści,które mam są dobre?
No ale niestety ostatnio się rozłożyłam i nowe plamki szybciukto się pojawiły;/Ja już czasami nie mam do tego siły...
No ale pozdrawiam cieplutko i już tak trochę wiosennie:)

viverna 

Wysłany: Czw Mar 22, 2007 10:59 am   

witam wszystkich po dluuugiej przerwie!
wciaz jestem wierna cygnolince, w tej chwili mam definitywnie masc cygnolinowa, bo rumunski specyfik byl sie skonczyl. i zostane z cygnolina az mi ta luuuuuszczyca zejdzie:D bo do tej pory tylko to dalo jakikolwiek POZYTYWNY efekt i co wiecej - nie ma efektu "jojo".

mam nadzieje,ze z okazji wiosny i sloneczka pani lu sie wynosi powoli od was - czego i sobie zycze, a jak!

wierszokletka 

Wysłany: Czw Mar 22, 2007 10:40 pm   

a ja mam pytanie co do cygnoliny... bo jak miałam ją przepisaną kiedyś to nie działała. teraz podziałała, owszem, ale wokół zostały brzydkie czerwone plamy i one już całkiem długo się utrzymują. jest jakis sposób by szybciej je zlikwidować? bo utrzymują się juz długo...

viverna 

Wysłany: Pon Mar 26, 2007 2:13 pm   

wierszokletko - moj lekarz polecil mi dwie rzeczy:
po pierwsze nie trzymac cygnoliny dluzej niz godzine (by uniknac przebarwien, poparzen i innych ciekawych rzeczy)
po drugie natluszczac i nawilzac zaraz po zmyciu! ja uzywam teraz excipial u lipolotion, dziala swietnie.
dzieki obu sposobom da sie uniknac efektow ubocznych cygnoliny, ale podejrzewam, ze zalezy to tez od skory.u mnie na wewnetrznej stronie stop i dloni ciezko to poparzyc albo zmienic kolor;)
powodzenia

Monika*

Wysłany: Wto Mar 27, 2007 7:11 pm   

Plamy można pocierać wacikiem nasączonym wodą utlenioną- wyczytałam to na innym forum, bo także niepokoiłam się, że plamy nie znikają. Bardzo ważne jest też to co pisała Viverna natłuszczanie zmian zaraz po zmyciu cygnoliny.

Odpowiedz do tematu