Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Maść siarkowo - salicylowo - mydlana
Autor Wiadomość
Monika*

Wysłany: Sob Mar 31, 2007 8:54 am   Maść siarkowo - salicylowo - mydlana

Przez dwa tygodnie stosowałam cygnolinę, łuska ładnie zeszła zostały jednak mocno czerwone plamy, zastosowałam maść siarkowo - salicylowo- mydlaną robioną, już po pierwszym zastosowaniu widoczne były efekty, smaruję się 5 dni dwa razy dziennie i jestem prawie czysta, nawet zmiany na nogach, których nie mogłam pozbyć się nawet stosując sterydy powoli znikają. Polecam, jest to najskuteczniejsza maść jaką stosowałam, a kosztuje tylko 5 zł.

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Mar 31, 2007 10:23 pm   

mogłabyś podać szczegółowy skład tej maści :?: ja próbowałam już prawie wszystkiego, aktualnie truję się tabletkami z długą listą skutków ubocznych a rezultaty są niewspółmiernie małe..... :mad:

Monika*

Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 8:07 am   

Maść siarkowo - salicylowo - mydlana
Sulfuricum Sublimati 10,0
Sapo Kalini 20,0
5% ung Ac. Salicyli ad 100

Hollister

Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 5:59 pm   

a nie wiecie czy mozna stosowac zwykle mydlo siarkowe na reszte ciala (bo teoretycznie stosuje sie ja na twarz, ale nie jestem pewien) i czy w ogole jest sens to robic, z nadzieja na to ze pomoze?

EWaa

Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 6:52 pm   

pewnie, ze mozna myć sie mydłem siarkowym , nalezy jednak pamietać aby zbytnio nie wysuszyć skóry i po kapieli dobrze natłuścić :)

kasiek

Wysłany: Pią Gru 10, 2010 7:50 pm   maść siarkowo-salicylowa

móglby ktos napisać jak dokładnie stosuje sie maść siarkowo-salicylową? tzn jak dlugo trzyma sie na glowie i jak czesto?

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 10, 2010 9:23 pm   

Kasiek,na glowę jej nie stosowałam, jedynie na ciało.
Zadaniem maści jest likwidacja łuski,dlatego ja to do oporu, w sensie jak czesto.Nawet jak już zaczęłam stosować cygnolinę, to przy najniższym stężeniu,też jeszcze się nią posiłkowałam.Kiedy cygnolina zaczęła porządnie działać i łuska przestała narastać,to maść odstawiłam...salicyl jest w składzie cygnoliny.
Co do długości,to.. rano siarkowa... wieczorem cygnolinka.Moim zdaniem; im częściej tym skuteczniej aż do likwidacji łuski.

szater 

Wysłany: Sob Gru 11, 2010 9:14 am   

Witam! Masc siarkowo -salicylowa stosuje sie 2xdziennie przez okres tygodnia.Rano smarujesz na cały dzien(troszke tłusci ale ogólnie dobrze sie spiera z ubran)wieczorem po kąpieli smarujesz....rano po prysznicu smarujesz i tak na okragło.Z głowa jest podobnie.Problem jest z tym ze jednak jeżeli ja nałozysz to włosy sa okrutnie tłuste.Nie mam problemów z włosami ale jezeli moge cos podpowiedziec z doswiadczenia nabytego drogą obserwacji:wieczorem na włosy-rano -zmywanie.Niektóre dziewczyny brały kilka dni wolnych i wtedy wieczorem i rano smarowały bez zmywania(takiego dokładnego),jedna robiła na głowie piekny turban i tak chodziła do pracy. :mrgreen: Mysle ze powinnas poczytac o tej masce z drozdzy co ja tu proponujemy.Miłego dnia :mrgreen:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Gru 12, 2010 11:21 pm   

drozdze maja te zalete ze wlosy potem ladnie wygladaja :)

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Pon Gru 27, 2010 7:47 pm   

zamiast maści na głowę polecam emolium do suchej skóry głowy :mrgreen: do upadłego będę toto polecać :mrgreen:

Odpowiedz do tematu