Wysłany: Sob Mar 31, 2007 8:54 am Maść siarkowo - salicylowo - mydlana
Przez dwa tygodnie stosowałam cygnolinę, łuska ładnie zeszła zostały jednak mocno czerwone plamy, zastosowałam maść siarkowo - salicylowo- mydlaną robioną, już po pierwszym zastosowaniu widoczne były efekty, smaruję się 5 dni dwa razy dziennie i jestem prawie czysta, nawet zmiany na nogach, których nie mogłam pozbyć się nawet stosując sterydy powoli znikają. Polecam, jest to najskuteczniejsza maść jaką stosowałam, a kosztuje tylko 5 zł.
mogłabyś podać szczegółowy skład tej maści ja próbowałam już prawie wszystkiego, aktualnie truję się tabletkami z długą listą skutków ubocznych a rezultaty są niewspółmiernie małe.....
a nie wiecie czy mozna stosowac zwykle mydlo siarkowe na reszte ciala (bo teoretycznie stosuje sie ja na twarz, ale nie jestem pewien) i czy w ogole jest sens to robic, z nadzieja na to ze pomoze?
móglby ktos napisać jak dokładnie stosuje sie maść siarkowo-salicylową? tzn jak dlugo trzyma sie na glowie i jak czesto?
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 9:23 pm
Kasiek,na glowę jej nie stosowałam, jedynie na ciało.
Zadaniem maści jest likwidacja łuski,dlatego ja to do oporu, w sensie jak czesto.Nawet jak już zaczęłam stosować cygnolinę, to przy najniższym stężeniu,też jeszcze się nią posiłkowałam.Kiedy cygnolina zaczęła porządnie działać i łuska przestała narastać,to maść odstawiłam...salicyl jest w składzie cygnoliny.
Co do długości,to.. rano siarkowa... wieczorem cygnolinka.Moim zdaniem; im częściej tym skuteczniej aż do likwidacji łuski.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Gru 11, 2010 9:14 am
Witam! Masc siarkowo -salicylowa stosuje sie 2xdziennie przez okres tygodnia.Rano smarujesz na cały dzien(troszke tłusci ale ogólnie dobrze sie spiera z ubran)wieczorem po kąpieli smarujesz....rano po prysznicu smarujesz i tak na okragło.Z głowa jest podobnie.Problem jest z tym ze jednak jeżeli ja nałozysz to włosy sa okrutnie tłuste.Nie mam problemów z włosami ale jezeli moge cos podpowiedziec z doswiadczenia nabytego drogą obserwacji:wieczorem na włosy-rano -zmywanie.Niektóre dziewczyny brały kilka dni wolnych i wtedy wieczorem i rano smarowały bez zmywania(takiego dokładnego),jedna robiła na głowie piekny turban i tak chodziła do pracy. Mysle ze powinnas poczytac o tej masce z drozdzy co ja tu proponujemy.Miłego dnia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum