Będę uważała na pewno, bo już z poparzeniami słonecznymi trochę przeszłam Tak teraz czytam skład lotionu i widzę Coal tar solution 5%, czyli lepszy? tzn ma mocniejsze działanie? a mogę nim jeszcze smarować twarz i uszy? tzn nie uszy w środku a na zewnątrz.
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 8:08 pm
Nie wiem czy lepszy, bo to wszystko zależy od tego jak na Ciebie działają dziegcie. Z tego co pamiętam, dobrze, więc jest nadzieją, że ten 5% exorex, też się sprawdzi.
Te 5% to znowu nie taka rewekla, cocois, jeżeli mnie pamięć nie myli, ma 12% tych dziegci. No ale przy 1%, które obligatoryjnie w tym exorexe są, to te 5%, powiniene działać z turbo doładowaniem
Broń Cię Panie Boże, na tę Twoją twarzyczkę czy uszy maziać, to cudo. Tam se zapodaj Protopic, na ten przykład
Z ciekawostek: krem nawilżający exorexu, doskonale sprawdza się w działaniu, na głowie takiej Kasi jednej(choć w nim wcale nie ma smoły) i dla pełnej jasności... ona tej głowencji, nie smaruje.... exorexem, dodatkowo
Na twarzy mam tylko 2 łuszczące się plamki, których tak nie widać, z ciekawości pytałam Na razie smaruję twarz tylko kremem nivea. W sumie ciężko trochę smaruje się tym exorexem głowę bo nie ma wygodnego dozownika i jest za rzadki. Jeszcze sobie tak pomyślałam, czy mogę np rano smarować głowę exorexem a wieczorem jak będę miała więcej czasu cocoisem? Krem exorex jest trochę tłusty więc odpada na głowę ale fajnie nawilża skórę. Wczoraj właśnie siedziałam z cygnoliną na nogach a uda i pod pachami smarowałam exorexem. Z uchem jest już lepiej, w ogóle nie boli i w końcu całą noc przespałam nie leje się z niego już ale idę dzisiaj do lekarza bo jeszcze wielki strup został w środku przez co ucho jest zatkane i dla pewności, że nic się nie dzieje. Tak poza tym to bierzecie jakieś doustne suplementy diety na swoją Ł?
moze go lepiej by było uspic,podleczyc i dopiero na sam slub wypuscic
ty czarownico! ale moze i racja,tylko kto bedzie robił za mnie,mam jeszcze takia jedna sprawe obgryzam paznokcie i to fest,Jola sie wscieka ale co robic,moze tez i łuszczyca tam jest ze tak sie same zahaczaja i je urywam.ciagle mam łapy w towocie a i tak poobgryzac potrafie.
Ja ze swojej strony polecam preparat na obgryzanie paznokci, można zakupić w drogerii lub w aptece albo zamówić przez internet. Też kiedyś obgryzałam namiętnie i właśnie ten preparat mi pomógł. Wygląda to jak lakier do paznokci ale nie barwi paznokci, jest okropnie gorzki w smaku i smaruje sie tym paznokcie, jak raz spróbujesz to Ci sie odechce wkładać palce do buzi Tylko trzeba smarować żeby nie kusiło. Po jednym myciu rąk ten smak pozostaje więc nie trzeba tak często smarować.
pazury obgryzam od małego,robie w warsztacie samochodowym,nie mam jak smarowac jakimis płynami bo kto bedzie grzebał w silnikach,jak kto w biurze robi to może i ma czas,kolega to przed slubem do kosmetyczki poszedł to mu polakierowała,ale jaja były,wszyscy sie smiali ze gej
ale chyba podczas naprawiania samochodu nie obgryzasz paznokci? Mozesz tym smarować wtedy, gdy siedzisz w domu i masz zamiar sobie trochę poobgryzać paznokcie Ten preparat nie zostawia żadnego połysku na paznokciach, po prostu wchłania się i nie widać, żeby cokolwiek było na nie nakładane.
Co do maski buskiej to potwierdzam, że jest świetna, skóra po niej jest gładziutka
Dzisiaj mam właśnie w planach zaaplikować sobie ją na skórę
Mam do Was takie pytanie, może się orientujecie czy ktoś, kto choruje na łuszczycę może kształcić się w zawodzie fryzjera? Czy są z tym jakieś problemy? Może znacie jakiegoś fryzjera, który sam choruje na łuszczycę?
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 8:57 am
Kochanie wklejam ci posty które pisza same fryzjerki z łuszczyca,Hala bedzie u mnie 9.09 to zapytam dokładnie o jej fryzjerke.Dobrym posunieciem byłoby takze skierowanie zapytania do Cechu wszak oni tam powinni miec informacje z pierwszej reki.
http://luszczyca.org.pl/p...pic=1640&st=180
PS
Myslałam o innej dziewczynie ale całkiem nie moge jej znalesc,mam 5 for do przeszukania i nie jest to łatwe a czasu niekoniecznie ...mysle ze te wiadomosci narazie ci wystarcza,gdy wpadne gdzies na nia napewno dam znac....pozdrawiam
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Bardzo Ci dziękuję za linka Poczytałam i fakt, są fryzjerzy którzy sami chorują na łuszczycę ale tam jedna osoba pisała, że nie może znaleźć pracy bo nikt jej nie chce z chorobą Ja oczywiście najpierw robię a później myślę i zapisałam się do szkoły na fryzjerstwo Oczywiście nie przyznałam się o chorobie a wczoraj czytałam na jakimś forum wymagania do szkoły i było zaznaczone "brak chorób skóry" a na badania jeszcze wysłali mnie do medycyny pracy więc nie wiadomo czy lekarz się czegoś nie uczepi. Zadzwonię do tej szkoły i zapytam czy jest z tym jakiś problem bo nie chciałabym znaleźć się później w niemiłej sytuacji, gdzie np podczas zajęć praktycznych ktoś będzie krzywo patrzył na moje zmiany na głowie. Jeśli będzie jakiś problem w tej szkole to poszukam innej Oczywiście z niecierpliwością jeszcze czekam na relacje czego nowego się dowiedziałaś Tak poza tym muszę się pochwalić, że exorex chyba działa! Plamy są dużo jaśniejsze i wygładzone. Jak dam rade to później wkleję zdjecia i ocenicie czy jest poprawa. Jedyny minus to lotion jest mało wydajny. Zużyłam w tydzień całą buteleczkę 100ml, teraz zużywam drugą. Macie może namiar na tańszy exorex? czy wszędzie takie ceny jak na allegro?
Z tego co mi wiadomo nie ma żadnych przeciwwskazań. W końcu łuszczyca nie jest chorobą zakaźną. Byłoby dziwne, gdyby nie można było. Ja z łuszczycą swego czasu pracowałam jako kucharz i też nikt nie widział przeciwwskazań. Musiałam mieć tylko zaświadczenie od dermatologa.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Zadzwoniłam do szkoły i powiedzieli mi, że raczej nie ma z tym problemu ale to już stwierdzi lekarz medycyny pracy więc myślę, że lekarz chyba też nie będzie widział przeciwwskazań.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum