Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zaleczyć łuszczycę bez sterydów? Jak?
Autor Wiadomość
kropki22

Wysłany: Wto Sie 23, 2011 6:10 pm   

Będę uważała na pewno, bo już z poparzeniami słonecznymi trochę przeszłam :mrgreen: Tak teraz czytam skład lotionu i widzę Coal tar solution 5%, czyli lepszy? tzn ma mocniejsze działanie? :mrgreen: a mogę nim jeszcze smarować twarz i uszy? tzn nie uszy w środku a na zewnątrz.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sie 23, 2011 8:08 pm   

Nie wiem czy lepszy, bo to wszystko zależy od tego jak na Ciebie działają dziegcie. Z tego co pamiętam, dobrze, więc jest nadzieją, że ten 5% exorex, też się sprawdzi.
Te 5% to znowu nie taka rewekla, cocois, jeżeli mnie pamięć nie myli, ma 12% tych dziegci. No ale przy 1%, które obligatoryjnie w tym exorexe są, to te 5%, powiniene działać z turbo doładowaniem :lol:
Broń Cię Panie Boże, na tę Twoją twarzyczkę czy uszy maziać, to cudo. Tam se zapodaj Protopic, na ten przykład :hmm:
Z ciekawostek: krem nawilżający exorexu, doskonale sprawdza się w działaniu, na głowie takiej Kasi jednej(choć w nim wcale nie ma smoły) i dla pełnej jasności... ona tej głowencji, nie smaruje.... exorexem, dodatkowo :razz:

kropki22

Wysłany: Sro Sie 24, 2011 2:39 pm   

Na twarzy mam tylko 2 łuszczące się plamki, których tak nie widać, z ciekawości pytałam :) Na razie smaruję twarz tylko kremem nivea. W sumie ciężko trochę smaruje się tym exorexem głowę bo nie ma wygodnego dozownika i jest za rzadki. Jeszcze sobie tak pomyślałam, czy mogę np rano smarować głowę exorexem a wieczorem jak będę miała więcej czasu cocoisem? Krem exorex jest trochę tłusty więc odpada na głowę ale fajnie nawilża skórę. Wczoraj właśnie siedziałam z cygnoliną na nogach a uda i pod pachami smarowałam exorexem. Z uchem jest już lepiej, w ogóle nie boli i w końcu całą noc przespałam :brawo: nie leje się z niego już ale idę dzisiaj do lekarza bo jeszcze wielki strup został w środku przez co ucho jest zatkane i dla pewności, że nic się nie dzieje. Tak poza tym to bierzecie jakieś doustne suplementy diety na swoją Ł?

kacper 007 

Wysłany: Sro Sie 24, 2011 2:56 pm   

szater napisał/a:
moze go lepiej by było uspic,podleczyc i dopiero na sam slub wypuscic :brawo:

ty czarownico! :lol: ale moze i racja,tylko kto bedzie robił za mnie,mam jeszcze takia jedna sprawe obgryzam paznokcie i to fest,Jola sie wscieka ale co robic,moze tez i łuszczyca tam jest ze tak sie same zahaczaja i je urywam.ciagle mam łapy w towocie a i tak poobgryzac potrafie.

kropki22

Wysłany: Sro Sie 24, 2011 4:03 pm   

Ja ze swojej strony polecam preparat na obgryzanie paznokci, można zakupić w drogerii lub w aptece albo zamówić przez internet. Też kiedyś obgryzałam namiętnie i właśnie ten preparat mi pomógł. Wygląda to jak lakier do paznokci ale nie barwi paznokci, jest okropnie gorzki w smaku i smaruje sie tym paznokcie, jak raz spróbujesz to Ci sie odechce wkładać palce do buzi :mrgreen: Tylko trzeba smarować żeby nie kusiło. Po jednym myciu rąk ten smak pozostaje więc nie trzeba tak często smarować.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sie 25, 2011 8:46 pm   

stwierdzam ze buska maska siarczkowa na zmiane z mascia nagietkowa jest the best :)
skore zaczyna miec jak u niemowlaka ;)

kacper 007 

Wysłany: Sob Sie 27, 2011 12:49 pm   

pazury obgryzam od małego,robie w warsztacie samochodowym,nie mam jak smarowac jakimis płynami bo kto bedzie grzebał w silnikach,jak kto w biurze robi to może i ma czas,kolega to przed slubem do kosmetyczki poszedł to mu polakierowała,ale jaja były,wszyscy sie smiali ze gej

kropki22

Wysłany: Sob Sie 27, 2011 3:19 pm   

ale chyba podczas naprawiania samochodu nie obgryzasz paznokci? :yoyo: Mozesz tym smarować wtedy, gdy siedzisz w domu i masz zamiar sobie trochę poobgryzać paznokcie :lol: Ten preparat nie zostawia żadnego połysku na paznokciach, po prostu wchłania się i nie widać, żeby cokolwiek było na nie nakładane.
Co do maski buskiej to potwierdzam, że jest świetna, skóra po niej jest gładziutka :brawo:
Dzisiaj mam właśnie w planach zaaplikować sobie ją na skórę :mrgreen:

kropki22

Wysłany: Wto Sie 30, 2011 9:29 pm   

Mam do Was takie pytanie, może się orientujecie czy ktoś, kto choruje na łuszczycę może kształcić się w zawodzie fryzjera? Czy są z tym jakieś problemy? Może znacie jakiegoś fryzjera, który sam choruje na łuszczycę?

szater 

Wysłany: Wto Sie 30, 2011 9:36 pm   

Z tego co sie orientuje to nie ma przeciwwskazan,jutro znajde ci namiar na dziewczyne ktora jest fryzjerka... :*

kropki22

Wysłany: Wto Sie 30, 2011 9:57 pm   

O dziękuję :) Będę bardzo wdzięczna :*

szater 

Wysłany: Sro Sie 31, 2011 8:57 am   

Kochanie wklejam ci posty które pisza same fryzjerki z łuszczyca,Hala bedzie u mnie 9.09 to zapytam dokładnie o jej fryzjerke.Dobrym posunieciem byłoby takze skierowanie zapytania do Cechu wszak oni tam powinni miec informacje z pierwszej reki. :hmm:

http://luszczyca.org.pl/p...pic=1640&st=180
PS
Myslałam o innej dziewczynie ale całkiem nie moge jej znalesc,mam 5 for do przeszukania i nie jest to łatwe a czasu niekoniecznie :???: ...mysle ze te wiadomosci narazie ci wystarcza,gdy wpadne gdzies na nia napewno dam znac....pozdrawiam :tuli:

kropki22

Wysłany: Sro Sie 31, 2011 12:41 pm   

Bardzo Ci dziękuję za linka :tuli: Poczytałam i fakt, są fryzjerzy którzy sami chorują na łuszczycę ale tam jedna osoba pisała, że nie może znaleźć pracy bo nikt jej nie chce z chorobą :sad: Ja oczywiście najpierw robię a później myślę i zapisałam się do szkoły na fryzjerstwo :mrgreen: Oczywiście nie przyznałam się o chorobie a wczoraj czytałam na jakimś forum wymagania do szkoły i było zaznaczone "brak chorób skóry" a na badania jeszcze wysłali mnie do medycyny pracy więc nie wiadomo czy lekarz się czegoś nie uczepi. Zadzwonię do tej szkoły i zapytam czy jest z tym jakiś problem bo nie chciałabym znaleźć się później w niemiłej sytuacji, gdzie np podczas zajęć praktycznych ktoś będzie krzywo patrzył na moje zmiany na głowie. Jeśli będzie jakiś problem w tej szkole to poszukam innej :smile: Oczywiście z niecierpliwością jeszcze czekam na relacje czego nowego się dowiedziałaś :) Tak poza tym muszę się pochwalić, że exorex chyba działa! Plamy są dużo jaśniejsze i wygładzone. Jak dam rade to później wkleję zdjecia i ocenicie czy jest poprawa. Jedyny minus to lotion jest mało wydajny. Zużyłam w tydzień całą buteleczkę 100ml, teraz zużywam drugą. Macie może namiar na tańszy exorex? czy wszędzie takie ceny jak na allegro?

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Sro Sie 31, 2011 1:21 pm   

Z tego co mi wiadomo nie ma żadnych przeciwwskazań. W końcu łuszczyca nie jest chorobą zakaźną. :) Byłoby dziwne, gdyby nie można było. Ja z łuszczycą swego czasu pracowałam jako kucharz i też nikt nie widział przeciwwskazań. Musiałam mieć tylko zaświadczenie od dermatologa. :mrgreen:

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

kropki22

Wysłany: Sro Sie 31, 2011 2:10 pm   

Zadzwoniłam do szkoły i powiedzieli mi, że raczej nie ma z tym problemu ale to już stwierdzi lekarz medycyny pracy więc myślę, że lekarz chyba też nie będzie widział przeciwwskazań.

Odpowiedz do tematu