Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
ŁUSZCZYCA NÓG I DŁONI
Autor Wiadomość
Żelka_94 

Wysłany: Nie Maj 27, 2007 11:41 am   

Mi już powoli znika łuszczyca... ale gorzej z notgami ...

Żelka_94 

Wysłany: Nie Maj 27, 2007 11:46 am   

Ja nie używałam nigdy tej cygnoliny...

viverna 

Wysłany: Nie Maj 27, 2007 5:50 pm   

dzieki Ewa, nie masz pojecia jak mnie to cieszy, egoistycznie, ale co zrobic. bylam nieco uprzedzona do masci cygnolinowej, szczegolnie ze u mnie niemal nie da sie jej zdobyc, ale wykombinowalam! mam zelazny zapas na kolejne kilka miesiecy, ale poki co odpoczywam.

o tego typu masc nalezy spytac dermatologa, takze o stezenie cygnoliny. nie wiem czy wszystkim to pomoze, ale l.krostkowa polegla (przynajmniej czasowo). samo uzywanie jest diablo niewygodne - latwo sie poparzyc, skora brazowieje i wszystko sie brudzi - na zawsze.ale warto.i nie jest ta masc jakos potwornie droga - chyba 30pln za kubeczek na 3 miesiace - pelne stopy i dlonie 2x dziennie.

zycze wszystkim, zeby kolezanka poszla w diably i cholere!! i oby na jak najdluzej

EWaa

Wysłany: Nie Maj 27, 2007 6:14 pm   

viverna ..obys nigdy nie musiała użyć tego zapasu cygnoliny!!!!!!! teraz tylko natluszczać ciało, witaminy, nie chorować i bedzie dobrze , ...mnie sie zaleczylo w zeszłe wakacje i jak do tej pory mam spokój , mam nadzieje, ze tak zostanie, wyjdzie mi jakas tam plamka raz na jakis czas ale jakos po krótkim czasie zaniknie, moze dlatego, że oprócz smarowania, nawilżania, staram sie utrzymać lekka diete, to ponoc też ważne:)

anoil87 
ruda

Wysłany: Pon Maj 28, 2007 5:21 pm   

a ja sie właśnie poparzyłam cygnoliną.... dostałam robioną maść z dużym jej stężeniem, posmarowałam na 2h tak jak mi lekarz kazał i co...... najpierw zszedł mi cały naskórek płatami a pod spodem mam wściekłoróżowe ciałko które piecze.... już 5 dzień..... super :???:

cóż mam poradzić.... chyba musze przeczekać:mrgreen:

viverna 

Wysłany: Sro Maj 30, 2007 10:33 am   

Ewa, ja jestem wegetarianka, wiec dieta generalnie sprzyjajaca zdrowiu.oczywiscie natluszczanie i nawilzanie skory jest bardzo istotne, ale tez terapia sloneczna;) - kiedy tylko mam okazje robie sobie okolo godzinna sesje na sloncu wystawiajac stopy i lapki - smiesznie to wyglada, ale sie nie przejmuje.

anoil,
co do cygnoliny - dziwne, ze lekarz zalecil 2 h, moj prawie krzyczal na mnie jak mu powiedzialam, ze trzymalam 1,5. godzina, godzina 15 to wystarczajaca ilosc czasu, a nie uzyska sie szybszego efektu zostawiajac to na dluzej - tez przerabialam poparzenia.chyba wole l od tego;)cygnolina wymaga ogromnej wytrwalosci.nie oczekujcie efektu po kilku razach.
a na poparzenia radze zel aloesowy albo krem z oliwa z oliwek- o ile nie ma ran, oczywiscie.aloes ladnie chlodzi podraznienia a krem oliwkowy natluszcza.

dziekuje wszystkim, ktorzy mnie wspierali w trudnych chwilach i mam nadzieje oddac z nawiazka wszystkim potrzebujacym.

paulinuskaxD

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:46 pm   

Słuchajcie a jeżeli ja mam zaledwie 3 plamki na jednej i drugiej łydce i łokciu przez ok. rok to może mi się to rozprzestrzenić..? Bo się kurcze boje. Ja przynajmniej mam wyluzowaną klasę i znajomych, którzy nie boją się mnie dotykać :) Dziękuje im za to =*

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:49 pm   

też mam fajnych znajomych :wink:

co do rozprzestrzeniania to chyba nie da sie odpowiedzieć na Twoje pytanie, czasem stoi w miejscu, czasem sie cofa, a czasem niestety powiękasza.... ja mam od dziecka i wiesz, nie zauważysz tego z dnia na dzień ale ja jak porównuje fotki to widze że miałam o wiele mniej.... :cry:

paulinuskaxD

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:03 pm   

Dzięki za odpowiedź. Bo ja jeszcze u lekarza nie byłam wogóle. A nie chce iść po wiem że jak mi przepisze steryd to pobiegne do apteki i wsmaruje całą tube. A zę to łuszczyca to wiem na pewno. Bo mam wszystkie objawy :(

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:05 pm   

ale steryd to na jakis czas dopoki sie nie zapoznasz i nie przyzwyczaisz do choroby to dobre rozwiazanie! pomoze narazie
idz.

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:08 pm   

po zaprzestaniu sterydów są przypadki większego wysypu.... :roll: no i skóra sie przyzwyczaja co Cie zmusza do stosowania albo więcej albo do coraz to nowszych sterydów..... :neutral: tą decyzje musisz podjąc sama

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:10 pm   

Ja narazie polece

a lekarz sie ostatni spytal czy moze na nastepnej wizycie nie sprobowac cygnoliny. Co ty na nią?

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:28 pm   

zależy jaka cygnolina.... musze Ci powiedzieć że ostatnia była o dużym stężeniu tego składnika i mnie.... oparzyła :cry:

ale ważne jest żebyś smarowała na krótki okres czasu, na początek może na godzine a potem zmywać... ja tamtą miałam przez 2,5 h i do tej pory do końca mi rumień oparzeniowy nie zszedł :cry:

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:31 pm   

Chcieli mi dac robiona

Ej dostalam taka robiona zielona masc wygladajaca jak krem
Kurcze zapomnialam co to jest... i jak sie nazywa... wiecie moze?:

Żelka_94 

Wysłany: Pon Cze 18, 2007 8:02 pm   

a ta herbata... ile trwało leczenie...

Odpowiedz do tematu