Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy to łuszczyca?
Autor Wiadomość
Mercel

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 12:49 pm   Czy to łuszczyca?

witam
3 tygodnie temu pojawiły się na moich rękach krostki i skóra zrobiła się bardzo sucha, czerwona i szorstka. Poszedłem do dermatologa, dostałem maść Clobederm i witaminę a+e. Wsyzstko ładnie po tyg się zagoiło ale od 5 dni na łokciach mam coś takiego
http://img221.imageshack....73125508bo8.jpg
http://img205.imageshack....31977214yr1.jpg
http://img504.imageshack....20601027xn3.jpg

Do dermatologa trzeba czekać aż 2 tyg co to może myć czy to jest łuszcyca próbowałem to smarować tą maścią Clobederm ale jeszcze się pogarszało, swędzi to i jak drapie robią się strupy

anoil87 
ruda

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 7:54 pm   

ciężko stwierdzić, łuszczyca jest raczej bardziej "zarumieniona" i sie łuszczy..... chociaż musze powiedzieć że mniej więcej podobnie to wygląda u mnie w okresie kiedy można powiedzieć że mam super - poprawę....

Nie stresuj sie tylko sie przejdź do może 2óch lekarzy, niech Ci zrobią odpowiednie badania i wtedy będziesz miał pewność...... głowa do góry :wink:

a po Clobedermie Ci sie mogło zaczerwienić równie dobrze dlatego że podrażniłeś skórę..... to mogło być tak że posmarowałeś "zdrową" - tzn. bez łuszczycy skórę.... :roll:

nutka 

Wysłany: Sob Maj 05, 2007 9:33 pm   

Nie radzę samodzielnego leczenia, tym bardziej tak silną maścią ze sterydami jaką jest Clobederm. Radzę odstawić Clobederm jak najszybciej. Jeśli bardzo cię swędzi to zgłoś się na ostry dyżur i na pewno otrzymasz pomoc. Dwa tygodnie oczekiwania na wizytę u dermatologa to nie jest wcale długo, zapisz się i czekaj cierpliwie.

Lusi 

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 11:40 am   

ja mialam kilka lat temu taki sam dylemat,(kiedys nie trzeba bylo czekac na wizyte)odwlekalam i zle na tym wyszlam,wiec lepiej poczekac na wyznaczona wizyte,teraz jestem madrzejsza i cokolwiek sie dzieje z moja skora lece do lekarza-no ale w polsce :smile:

Lusi 

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 11:42 am   

ja mialam kilka lat temu taki sam dylemat,(kiedys nie trzeba bylo czekac na wizyte)odwlekalam i zle na tym wyszlam,wiec lepiej poczekac na wyznaczona wizyte,teraz jestem madrzejsza i cokolwiek sie dzieje z moja skora lece do lekarza-no ale w polsce :smile:

Żelka_94 

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 9:22 pm   

No bez fikcji... to nie łuszczyca...

Odpowiedz do tematu