Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak unikać ciekawskich?
Autor Wiadomość
Kucka 
Wariatka :P

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 10:41 am   

Słoneczko jest siuuper ;) Dziewczyny naprawde nie ma sie co męczyć w długich spodniach :) Sama mam troche Ł na nogach ale przy takich upałach to krótkie spodenki albo spodnica to jedyne wyjscie :) a i sloneczko zlapie nozki :)

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 2:35 pm   

i znikaja Kucka?

paulinuskaxD

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 2:50 pm   

Mi słoneczko je jakby wybiela....A jaka jest jeszcze dobra metoda? Uwierzyć że zniknie! I tak się stanie :P Zobaczycie :O hihi pozdrawiam =* A znajomymi się nie przejmuje...bo u mnie narazie tak nie widać.....:P Najgorsze to tylko to że u mnie w mieście nikt nie ma na pewno....jestem sama....a w sql przezwisko? Łuszcza! :P

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:06 pm   

Miec takie przezwisko :shock: :shock: :shock:

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:18 pm   

u mnie słońce działa tak (bez różnicy czy to naturalne czy z solarium) że najpierw po opalaniu plamy na nogach są czerwone i wydaje sie że dramat ale następnego dnia budzę się i plamy zlewają sie kolorystycznie z resztą nóg.... opalanie pomaga naprawde :grin:

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:22 pm   

Zlewaja sie kolorystycznie czyli?

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:24 pm   

pojawia sie w chorych miejscach opalenizna w takim samym kolorze jak reszta nóg, plamy przestają sie łuszczyć..... prawie nie widać że mam łuszczycę :cool:

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:27 pm   

Po ilu godzinach opalania?

EWaa

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:29 pm   

potwierdzam to , ze na początku podczas opalania czy to na solce czy na sloneczku , plamki ł. sa bardziej czerwone , nawet miejsca juz zaleczane sa tez czerwieńsze ale to tylko dlatego , ze skora w tych miejscach jest delikatniejsza w tym momencie , po jakims czasie wszystko powraca do normy i kolor sie wyrownuje:) nalezy pamietać o nawilżaniu :0

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:32 pm   

wszystko zależy od tego jaką masz karnacje, jak szybko sie opala Twoja skóra.... ja sie opalam b. szybko i mam ciemną karnację, przedwczoraj byłam w solarium na 7 min..... w przyszłym tyg. mam zamiar iść znowu na troche dłużej

ale bądź z tym ostrożna żebyś sie nie poparzyła bo wtedy naprawde może być dramat :roll: poza tym niewiadomo jak Twoja łuszczyca wogóle toleruje słońce, polecam może najpierw sprawdzenie tego, wyjdź na chwile na normalne słońce i zobaczysz czy nie piecze, czy nie robi sie bardzo czerwone.... :idea:

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:36 pm   

Takie to juz probowalam moja lusczyca swietnie znosi luszczyce... nie reaguje zle tylko tak jak na zywkla skore.
tylko ze jestem bardzo blada i ciezko sie opalam
w tamtym roku po cidziennym jezdzeniu na plaze (zanim mialam chorobe) po dopiero 8 dniach mozna bylo zauwazyc opalenizne wieksza... a ja nie cierpie lezec na sloncu

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:41 pm   

jak nie lubisz leżenia plackiem w pełnym słońcu i Twoje plamy dobrze znoszą opalanie to solarium chyba najlepsze..... te 10 min. jakoś da sie wysiedzieć w kabinie a efekty są :wink: .. tylko pamiętaj żeby zacząć od krótkiego czasu a potem sukcesywnie troche zwiękaszać ilość minut (jeśli oczywiście sie zdecydujesz :razz: )

EWaa

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:45 pm   

dokładnie, możesz zaczac od krotkich dawek solarium np. dwa razy w tyg po 5min , a pózniej raz 7-8 min, pożniej raz 10min , bez przesady , pozatym wszystko inne i natłuszczamie:) bedzie dobrze :)

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:53 pm   

Niektórzy nazywaja to lodówkami a to dziwne
Ostatnio zmieniony przez Żelka_94 Wto Paź 09, 2007 8:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

paulinuskaxD

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:56 pm   

Ja to ze słoneczkiem mam trochę utrapienia. Bo fakt że następnego dnia jest mało czerwone ale po opalaniu wieczorem tak mnie swędzi że szok :/ Staram się nie drapać bo swędzi nawet po kremiku. :]

Odpowiedz do tematu