Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy z łuszczycy można się wyleczyć?
Autor Wiadomość
gość
[Usunięty]

Wysłany: Pią Maj 18, 2007 8:05 am   

Hop, hop ... bezpszenni ... jak Wasze dalsze efekty ?? :lol:

Łukasz84 

Wysłany: Sob Cze 30, 2007 3:48 pm   

Siema wszystkim.
Wiecie co? Ja mam ł... juz chyba z 10 lat i powiem wam że przez ten czas zostałem tylko raz wyleczony, pamiętam to jak dziś:) A pomogły mi te lampy PUVA czy jakoś tak to się nazywa. Ale długo sie nie cieszyłem zdrowiem bo chyba przez miesiąc czasu. Poczytałem troche waszych wypowiedzi na temat ł... i zdobytych doświadczeń i powiem wam że dało mi dużo do myślenia a mianowicie zastanawiam się nad ta dietą o której mówił "mirush" nigdy mi nie przyszło do głowy żeby spróbować tej rodzaju terapi, kurcze kto wie może się uda:). Fajnie że w ogóle jest takie forum dyskusyjne przynajmnie wiem że nie jestem sam z tym badziewiem:)) Pozdrawiam

EWaa

Wysłany: Sob Cze 30, 2007 8:33 pm   

Pewnie, ze fajnie , ze jest takie forum:) przyznam sie, że od kiedy jestem na forum ( a nawet wczesniej bylam troche na innym) , to dzieki wspólpomocy ludzi z internetu , nie bylam u lekarza , a juz mialam nawet skierowanie do szpitala ... uczymy sie nawzajem walki z tym paskudztwem:)

boronia-lidka 
ferntree

Wysłany: Czw Lip 19, 2007 2:35 pm   

Dlatego nalezy stosowac profilaktyke...bo luszczyca jest nieuleczalna tylko aleczalna=))) Pozdrawiam

boronia-lidka 
ferntree

Wysłany: Czw Lip 19, 2007 2:38 pm   

Tez uwazam, ze przy luszczycy jest bardzo istotna dieta...do tego dochodzi jeszcze radzenie sobie z nadmiernym stresem...zbyt duzy stres powoduje powiekszenie luszczycy - a lampy UV sa bardzo pomocne...

Święty 

Wysłany: Sob Lip 21, 2007 7:35 pm   

boronia-lidka napisał/a:
Tez uwazam, ze przy luszczycy jest bardzo istotna dieta...do tego dochodzi jeszcze radzenie sobie z nadmiernym stresem...zbyt duzy stres powoduje powiekszenie luszczycy - a lampy UV sa bardzo pomocne...

co masz na myśli dietę? i co stosowac
swego czasu czytałem, ze te diety w oparciu o grupę krwi są delikatnie mówiąc nieskuteczne. poza tym astosując ta dietę to bym z głodu zmarł:P
poza tym gdzies słyszałem, ze Szwedzi odkryli (niedawno) że skora czlowieka chorego czyms sie rózni od skory człowieka chorego (brak związku z wątrobą), takze nie wiem czy tu cos dieta pomoze,

łukaszzzz85 

Wysłany: Sob Lip 21, 2007 9:38 pm   

żrem co popadnie i jestem szczęsliwy .. prędzej bym skonał gdybym niemogl sobie schabowego wciągnąc :P

boronia-lidka 
ferntree

Wysłany: Nie Lip 22, 2007 4:24 am   

Święty napisał/a:
boronia-lidka napisał/a:

co masz na myśli dietę? i co stosowac
swego czasu czytałem, ze te diety w oparciu o grupę krwi są delikatnie mówiąc nieskuteczne. poza tym astosując ta dietę to bym z głodu zmarł:P
poza tym gdzies słyszałem, ze Szwedzi odkryli (niedawno) że skora czlowieka chorego czyms sie rózni od skory człowieka chorego (brak związku z wątrobą), takze nie wiem czy tu cos dieta pomoze,

Drogi Panie czy tez mlodziencze - nie mam na mysli glodzenia sie - mam na mysli rozsadne diete, nie kwasniewski, attkins, czy tez dieta dostosowana do grupy krwi...ale z pewnoscia ograniczenie nadmiaru tluszczy zwierzecych - tluszcz omega 3 wskazany - ja osobiscie znalazlam bardzo skutecznym olej Emu - nie wiem czy jest dostepny na rynku polskim, ograniczenie alkoholu.. chude jedzenie, duzo warzyw - ograniczenie weglowodanow... mnie to pomaga -
A luszczyca w dalszym ciagu jest zagadka dla lekarzy i nikt nie wie co naprawde jest powodem tej choroby. Jako ciekawostke moge dodac, ze u mnie luszczyca znikala calkowicie kiedy bylam w ciazy - wiec moze dochodza do tego jakies hormonalne sprawy...tylko co z mezczyznami - jeszcze nie slyszalam, zeby ktorys z nich chodzil w ciazy - P... Australijka : :twisted: :oops:

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Lip 22, 2007 5:50 pm   

z dietą jest ciężko..... kurde nie dość że męczymy sie z tym paskudztwem na ciele to jeszcze trzeba sobie ulubionego jedzenia odmawiać :roll:

a z ciążą to serio :?: no to może kiedyś mi jednak zejdzie na te 9 miesięcy.... tylko że też nie założe mini bo będe miała wielki brzuch :mrgreen: :lol: :cool:

nutka 

Wysłany: Pon Lip 23, 2007 12:44 pm   

U mnie w czasie ciąży trochę zmian znikło ale te największe ogniska nadal były i są.

MaRta'S 

Wysłany: Sob Sie 04, 2007 10:43 am   

Hej, jak wiecie jestem tu nowa i jeszcze nie zdąrzyłam 'ogarnąć" całego tego forum :wink: trochę sobie poczytałam, ale nie mogę znaleźć informacji czemu właściwie nie wolno tego drapać :?: Bardzo to jest niebezpieczne :?:

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Sie 04, 2007 4:34 pm   

tak na chłopski rozum :mrgreen: :

jak drapiesz to najczęściej do krwi a w ten sposób zdzierasz sobie caaały naskórek i powstaje rana która musi sie zasklepić i powstaje strup który oczywiście musi wyschnąć i odlepi sie... :roll:

Przez to ogniska łuszczycy mogą sie powiekszać (jeżeli zadrapiesz też kawałek zdrowej skóry) no i poza tym to boli, wiadomo też że krwawiącej rany nie posmarujesz bo albo szczypie albo poprostu spłynie razem z krwią..... :sad:
drapanie poprostu sie nie opłaca.... aha, oczywiście jest jeszcze czerwone więc niefajnie wygląda w porównaniu z nierozdrapanymi chorymi miejscami które napewno mniej rzucają sie w oczy.... :neutral:

MaRta'S 

Wysłany: Nie Sie 05, 2007 12:37 am   

no tak, masz rację :mrgreen: ale czasem to jest silniejsze ode mnie :neutral: przekonałam się już nie raz że szczypie.. i to tak że można zwariować :wink: dzięki za odpowiedź, będę się starała trzymać łapy z daleka :mrgreen:

Freya 

Wysłany: Nie Sie 05, 2007 9:19 pm   

Tak czy tak, robota głupiego: albo szczypie albo swędzi niemiłosiernie :lol:

Oscar Wilde

iwonka :)

Wysłany: Sro Sie 08, 2007 10:49 pm   

Kiedy bylam w ciazy z corka mialam cale cialo obyspane..
Z synem nie miałam ani jednej łuski..
Dieta tez nic nie zmienia..
Nasila sie podczas stresu.Najgorsze sa bole stawowe, ale mam na nie lekarstwo "kota".
pozdrawiam.
;)

Odpowiedz do tematu