Siema wszystkim.
Wiecie co? Ja mam ł... juz chyba z 10 lat i powiem wam że przez ten czas zostałem tylko raz wyleczony, pamiętam to jak dziś:) A pomogły mi te lampy PUVA czy jakoś tak to się nazywa. Ale długo sie nie cieszyłem zdrowiem bo chyba przez miesiąc czasu. Poczytałem troche waszych wypowiedzi na temat ł... i zdobytych doświadczeń i powiem wam że dało mi dużo do myślenia a mianowicie zastanawiam się nad ta dietą o której mówił "mirush" nigdy mi nie przyszło do głowy żeby spróbować tej rodzaju terapi, kurcze kto wie może się uda:). Fajnie że w ogóle jest takie forum dyskusyjne przynajmnie wiem że nie jestem sam z tym badziewiem:)) Pozdrawiam
Pewnie, ze fajnie , ze jest takie forum:) przyznam sie, że od kiedy jestem na forum ( a nawet wczesniej bylam troche na innym) , to dzieki wspólpomocy ludzi z internetu , nie bylam u lekarza , a juz mialam nawet skierowanie do szpitala ... uczymy sie nawzajem walki z tym paskudztwem:)
Tez uwazam, ze przy luszczycy jest bardzo istotna dieta...do tego dochodzi jeszcze radzenie sobie z nadmiernym stresem...zbyt duzy stres powoduje powiekszenie luszczycy - a lampy UV sa bardzo pomocne...
Tez uwazam, ze przy luszczycy jest bardzo istotna dieta...do tego dochodzi jeszcze radzenie sobie z nadmiernym stresem...zbyt duzy stres powoduje powiekszenie luszczycy - a lampy UV sa bardzo pomocne...
co masz na myśli dietę? i co stosowac
swego czasu czytałem, ze te diety w oparciu o grupę krwi są delikatnie mówiąc nieskuteczne. poza tym astosując ta dietę to bym z głodu zmarł:P
poza tym gdzies słyszałem, ze Szwedzi odkryli (niedawno) że skora czlowieka chorego czyms sie rózni od skory człowieka chorego (brak związku z wątrobą), takze nie wiem czy tu cos dieta pomoze,
co masz na myśli dietę? i co stosowac
swego czasu czytałem, ze te diety w oparciu o grupę krwi są delikatnie mówiąc nieskuteczne. poza tym astosując ta dietę to bym z głodu zmarł:P
poza tym gdzies słyszałem, ze Szwedzi odkryli (niedawno) że skora czlowieka chorego czyms sie rózni od skory człowieka chorego (brak związku z wątrobą), takze nie wiem czy tu cos dieta pomoze,
Drogi Panie czy tez mlodziencze - nie mam na mysli glodzenia sie - mam na mysli rozsadne diete, nie kwasniewski, attkins, czy tez dieta dostosowana do grupy krwi...ale z pewnoscia ograniczenie nadmiaru tluszczy zwierzecych - tluszcz omega 3 wskazany - ja osobiscie znalazlam bardzo skutecznym olej Emu - nie wiem czy jest dostepny na rynku polskim, ograniczenie alkoholu.. chude jedzenie, duzo warzyw - ograniczenie weglowodanow... mnie to pomaga -
A luszczyca w dalszym ciagu jest zagadka dla lekarzy i nikt nie wie co naprawde jest powodem tej choroby. Jako ciekawostke moge dodac, ze u mnie luszczyca znikala calkowicie kiedy bylam w ciazy - wiec moze dochodza do tego jakies hormonalne sprawy...tylko co z mezczyznami - jeszcze nie slyszalam, zeby ktorys z nich chodzil w ciazy - P... Australijka :
Hej, jak wiecie jestem tu nowa i jeszcze nie zdąrzyłam 'ogarnąć" całego tego forum trochę sobie poczytałam, ale nie mogę znaleźć informacji czemu właściwie nie wolno tego drapać Bardzo to jest niebezpieczne
jak drapiesz to najczęściej do krwi a w ten sposób zdzierasz sobie caaały naskórek i powstaje rana która musi sie zasklepić i powstaje strup który oczywiście musi wyschnąć i odlepi sie...
Przez to ogniska łuszczycy mogą sie powiekszać (jeżeli zadrapiesz też kawałek zdrowej skóry) no i poza tym to boli, wiadomo też że krwawiącej rany nie posmarujesz bo albo szczypie albo poprostu spłynie razem z krwią.....
drapanie poprostu sie nie opłaca.... aha, oczywiście jest jeszcze czerwone więc niefajnie wygląda w porównaniu z nierozdrapanymi chorymi miejscami które napewno mniej rzucają sie w oczy....
no tak, masz rację ale czasem to jest silniejsze ode mnie przekonałam się już nie raz że szczypie.. i to tak że można zwariować dzięki za odpowiedź, będę się starała trzymać łapy z daleka
Kiedy bylam w ciazy z corka mialam cale cialo obyspane..
Z synem nie miałam ani jednej łuski..
Dieta tez nic nie zmienia..
Nasila sie podczas stresu.Najgorsze sa bole stawowe, ale mam na nie lekarstwo "kota".
pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum