Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Hydrocotyle
Autor Wiadomość
kasia

Wysłany: Nie Gru 17, 2006 11:35 am   Hydrocotyle

Kto używał Hydrocotyle ja to kupiłam ale nie uzywałam bo jak sie pytałam dermatologa o te granulki to mi mowił ze mi nie odpowie czy to brac ale jak moge to mam to oddac do apteki i poprostu nie wiem co zrobic.

EWaa

Wysłany: Nie Gru 17, 2006 7:33 pm   

kasiu a co to za lekarz co nie odpowie na pyatnia odnośnie leku????? daj sobie spokój z takim lekarzem!!!! a co do lekarstwa to nie znam , nigdy nie mialam czegos takiego.

aga

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 10:56 am   

to chyba jakaś homeopatia zdaje mi się te ...kotyle?

kasia

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 12:51 pm   

Tak to hemeopatyczne granulki stosuje sie przy łuszczycy myslałam ze moze ktos stosował. Lekarzy sie dosc nazmieniałam jedna lekarka ktora jakos tak z sercem leczyła poszła na emeryture a wiekszosc i tak przepisuje tylko sterydy.
A te granulki to nie wiem ponoc na poczatku moga pogorszyc stan skóry a sama ich nie uzywałam jak ktos uzywał nie powie czy warto kosztuja z 10 zł

Grzegorz 
Gesiu

Wysłany: Nie Sie 12, 2007 3:09 pm   

Miałem kiedyś to hydrocotyle, ale tylko jedno opakowanie, więc raczej nie mozna stwierdzić czy pomoglo czy nie. Chce zwrócić uwage że to lek homeopatyczny. A z tego co wiem to H....leczy chorobe tymi środkami które tę chorobe wywołują. Np. jeśli ktos jest uczulony na pylki traw, to podaje sie takiemu pacjentowi do organizmu te pyłki w znacznym " rozcieńczeniu". A wszystko po to, żeby organizm zaczął sie na nie uodparniać. Czyli trzeba znać przyczyne żeby wyleczyć naszą Ł. Nie wiem co jest w tych globulkach, może coś co choć po części naszą chorobe wywołuje. To tłumaczy dlaczego na początku leczenia, może sie zaostrzy przebieg choroby....ale to by oznaczało, że to działa i była by to nadzieje na wyleczenie, lub chociaż złagodzenie choroby.....a to już jakaś ulga. No nie wiem, jedynym sposobem jest spróbować. Odezwe sie jeszcze. Pa. Pooozdrafiam wszystkich !!!

Odpowiedz do tematu