Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
JEST CORAZ GORZEJ!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
alexxx19 

Wysłany: Pią Sty 11, 2008 11:57 am   

Zgadzam się z Tobą Krzychu, każdemu pomaga co innego sam najlepiej znasz swój organizm i to jak na co reagujesz. Dlatego czasmi myślę że sami jesteśmy dla siebie najlepszymi lekarzami, bo nikt nie zna nas tak jak my sami.

Powodzenia
alexxx19

gość
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 13, 2008 9:09 am   

Organizm, to całość a nasz skórka nie jest jakąś ... wysepką.
Jak się coś źle dzieje w organizmie, to widać to (i) na skórze.
"Wybaczcie", ale nie rozumiem chyba czegoś (??)
Czy odstawienie z codziennego menu najczęstszych alergenów ma być ... bez znaczenia ??
Krzychu, czy chociaż próbowałeś wyeliminować je (te alergeny) z codziennego odżywiania chociaż na miesiąc ??
Nie spotkałem jeszcze nikogo, komu zdrowe odżywianie się, nie przyniosłoby poprawy stanu skórki - i to bez żadnych smarowideł.
Oczywiście można je (smarowanko) zastosować, ale jedynie w celu jednorazowego "wysprzątania" skóry.
Konsekwentne unikanie śmieci z codziennego pożywienia ma przeolbrzymie znaczenie.
Ale nasze negatywne emocje chyba jeszcze większe ... :???:

iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Pon Sty 14, 2008 10:09 pm   

witam :!:

Zgadzam sie,ze dieta ma przeogromne znaczenie ja sprobowałam i jestem prawie zdrowa,bo kilka kropeczek wielkosci głowki od szpilki od czasu do czasu to nic w porownaniu do tego co miałam :lol: wyglada to jak by mi jakies uczulonko wyskoczyło,wreszcie znow sie pieknie czuję i dziękuje bogu ze udało mi sie to wypedzic,ale teraz z ta dieta to gorzej bo ja kocham czekolade i kluski i wszystko to czego nie moge i sa dni kiedy sie tym objadam i wtedy widze te kropeczki,ale staram sie stosowac na ile mi moj tryb dnia pozwala i zaczne pic alveo bo wiem,ze to pomoze w walce z toksynami a ziółka nie zaszkodzą
POZDRAWIAM WSZYSTKICH U ZYCZE DUZO ZDROWKA :wink:

gość
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 15, 2008 7:52 am   

iwona dąbrowska napisał/a:
(...) bo ja kocham czekolade i kluski (...)

Polecam zatem czekoladę ... gorzką. Przynajmniej w moim wypadku - po niej - nie widzę negatywnych objawów.
Co do "kluseczków", to jak wy3masz ze 2-3 miesiące bez nich, to potem ta ochota na nie sama przechodzi. :grin:

wierszokletka 

Wysłany: Wto Sty 15, 2008 7:01 pm   

to jak jesteśmy w temacie czekolady to już lepiej która jeść: mleczna czy biała?

szeroczynski 

Wysłany: Sro Maj 21, 2008 1:35 pm   

mi najbardziej pomaga chyba jednak dobry humor , brak stresu , troche słońca .. vo roku jezdze na dwa tygodnie na mazury , na zagle .. zimne piwko i lezenie bykiem na sloncu z wylaczonym telefonem sluzbowym i prywatnym .. zawsze juz po pierwszych kilku dniach znika wszystko co mam na skorze .. no ale zawsze trzeba kiedys wrocic do domu .. pracy .. codziennosci =/

Kicia 

Wysłany: Pią Maj 23, 2008 2:15 pm   

Hej! Mam pytanko. Czy komuś z was, podczas leczenia łuszczycy pojawiło się uczulenie. Już nie wiem co robić bo mam to od pasa w górę, swędzi jak cholera, a maści nie pomagają.

Odpowiedz do tematu