Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody naturalne- domowe
Autor Wiadomość
tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Paź 08, 2011 8:53 pm   

jak idziesz :drink: to przygotuj sobie sok pomidorowy na kaca ;)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Paź 08, 2011 10:17 pm   

:hmm: o ile ja jeszcze pamiętam, to soczek pomidorowy na zespół dnia drugiego, mi nie pomagał :roll:
Choć faktem niezaprzeczalnym jest, że w słuchaniu, szumu muszli, bywał niezastąpiony :mrgreen: czyli jak się tak głębiej zastanowić, to jednak wychodzi, że....pomagał :>

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Paź 08, 2011 10:42 pm   

liczy sie efekt ;)

romcyś 
Romano

Wysłany: Nie Paź 09, 2011 5:48 pm   

Witam
Pomimo "tupotu białych mew" :hmm: nie jest źle. Jeżeli chodzi o soczek pomidorowy, to i owszem wielu i wiele razy pomagał. Chociaż często stosowałem go mieszając z łódką najczęściej bols, jako "krwawa merry".
Cieszy :brawo: że koleżanki w tej kwestii :drink: mają również miłe doświadczenia.
dla Was :*
romano

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Paź 09, 2011 9:59 pm   

romcyś napisał/a:
Witam
Rybki :hmm: , może gdzieś przeoczyłem, ale nie znalazłem nigdzie na forum informacji ze ktoś zakończył leczenie i jest zdrów jak "ryba" :grin: , a wielu pisało że rozpoczyna leczenie rybkami. Jeżeli to nie tajemnica, :zly: to proszę o informację na forum, czy leczenie przynosi wytęsknione przez nas wszystkich pozytywne efekty.
pozdrawiam i idę :drink:
romano

W nawiązaniu do zapytania kolegi, to jako latająca tu i tam, nigdzie nie natrafiłam na jakąkolwiek wypowiedź o zaleczeniu, choćby chwilowym, tą metodą :hmm:

Ps. Krwawej Mery nie robi się z łódką, to profanacja :drink:

ela86 
ela

Wysłany: Wto Lis 08, 2011 4:19 pm   

Witam.
Dziś po raz pierwszy odwiedziłam to forum. Od razu skorzystałam z porady i aktualnie jestem świeżo po zastosowaniu drożdżowej papki :mrgreen: . łuska na głowie zrobiła się mięciutka a skóra po wysuszeniu pozbawiona jest efektu "ściągania".
Fajnie, że w końcu po 8 latach choroby znalazłam tak liczne grono wtajemniczonych :grin:
Pozdrawiam

[ Dodano: Wto Lis 08, 2011 4:37 pm ]
Dodałam coś od siebie do tego specyfiku. Mianowicie PROPOLIS zamiast miodu. Niweluje zapach drożdży a dodatkowo ma szerokie zastosowanie w leczeniu chorób skórnych ja nie mam uczulenia wiec mogę stosować.

summer wine 
jakiś tytuł

Wysłany: Wto Lis 08, 2011 5:10 pm   

Hej czemu propolis zamiast miodu? gdzie kupić propolis?

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Lis 08, 2011 5:35 pm   

propolis mozna kupic w sklepach tych z naturalnymi roznymi
a pewnie dlatego ze ma wiecej bakteriostatycznych dzialan...

szater 

Wysłany: Wto Lis 08, 2011 7:25 pm   

witam i ja serdecznie :* ...wszelkie innowacje sa zawsze mile widziane....wszak idziemy cały czas do przodu :brawo:

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Sro Lis 09, 2011 3:34 pm   

A ja Wam powiem, że na mnie papka drożdżowa nie działa tak jak powinna. Mam po niej strasznie przesuszoną skórę głowy - mimo zastosowania takiego specjalistycznego kremu do suchej skóry głowy po kuracji. I jest po niej jeszcze gorzej. o.O Może ja coś źle robię?

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

EWaa

Wysłany: Sro Lis 09, 2011 5:12 pm   

papka służy do zmiękczenia łuski, dobrze jest po tym przy myciu zastosować piling z soli( uwaga na oczy!) a następnie środki na łuszczyce głowy, wystarczy również umycie mydłem biały jeleń , lub nawet zrobić sobie smarowanko z oliwy z oliwek.

ela86 
ela

Wysłany: Sro Lis 09, 2011 5:58 pm   

Hej Summer Wine. Propolis na 100% znajdziesz w aptece. Dokładnie on ma bogatszy skład od miodu i oczywiście o wiele bardziej intensywny zapach. Propolis wykazuje działanie przeciwdrobnoustrojowe (przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne), oraz regenerujące na uszkodzone tkanki znalazł zastosowanie w leczeniu szeregu chorób skóry, ran. Ja kupiłam krople 20ml za 11zł Dodałam na oko do papki.

basia44 

Wysłany: Sro Lis 09, 2011 6:04 pm   

U mnie też papka z drożdży nie działa ale może dlatego że ja nie mam grubuj łuski a stan zapalny i tylko taką cienką skórkę która daje uczucie hełmu na głowie,daje się za to świetnie likwidować maścią z wit A lub żywokostową a zamiast papki z drożdży robię żółtko z olejem bez soku z cytryny żeby odżywić trochę skórę po gorączce.

bongoddz 

Wysłany: Sob Gru 10, 2011 10:09 pm   

Witam :)

Ja od dwóch tygodni smaruje łuszczyce olejem lnianym i pije do tego olej lniany
po kilku dniach już były widoczne efekty

1. Smaruje od 5 do 10 razy dziennie zależy ile razy mi się przypomni.
2. pije raz dziennie w granicach 25 ml np. dop jogurtu dolewam lub do na obiad do sałatki może do sałatki trochę więcej.

Zdjęcie 1

Zdjęcie 2

Po tygodniu

Zdjęcie 1

Zdjęcie 2

Po 2 tygodniach

Zdjęcie 1

Zdjęcie 2

spakwarium 

Wysłany: Sro Gru 14, 2011 7:29 pm   

Witam,

Zapraszam do nowo otwartego punktu Spakwarium z rybkami Garra Rufa, stosowanymi do leczenia łuszczycy.
Na co dzień mam klientów z łuszczycą w moim punkcie i widzę jak bardzo poważna i "męcząca" to choroba. Nikt cudów nie obiecuje, zawsze zachęcam do spróbowania. Rybki potrafią załagodzić podrażnienia i delikatnie oczyścić skórę. Z tego co mówią klienci rybka daje ulgę w nieprzyjemnych stanach zapalnych (działanie Diathanolu). Co do długoterminowych rezultatów to jeszcze za wcześnie, ale będę informował na bieżąco w sprawie opinii moich klientów o efektach kuracji. Najważniejsze, że usługa nie kosztuje wiele (1min/1zł) i każdy chętny może spróbować zamiast toczyć dyskusje czy to coś da czy nie.
Zapraszam więc. Wszelkie detale znajdziecie Państwo na stronie: www.spakwarium.pl lub tel. 517218583

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu