Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Biedronki z Zach. Pom.
Autor Wiadomość
gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 10:16 pm   

Romano ale żeś dziś w dyplomację poleciał, no no no. Szacun :mrgreen:

Jak wiesz ja tam ł. na tej swojej kiepele nie mam ale smarują tam wszystkim tym, co i w innych miejscach. Dobre recenzje ma clobaza na ten przykład. Aby dobrze natłuszczało.

Chyba że pióra u Ciebie do pasa, to trzeba zważać coby ich za mocno nie potłuścić. Dziewczyny piszą, że wtedy trzeba wcześniej wstawać, coby zdążyć ten łebek z rańca umyć :lol: Pozdrawiam wieczornie :*

romcyś 
Romano

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 7:41 am   

Witam
Dzięki Henia za te "pióra do pasa" w moim wieku, ale jeżeli pamiętasz Hendrixa czy Mufkę, to właśnie takie włosy (naturalne) miałem i mam teraz :hmm: tylko baaaaaaardzo krótkie i w lśniącym kolorze.
Co do mazideł, to kombinuję po zmyciu głowy z maści - nasmarować (natłuścić) czymś, co pozwalałoby bez stresu stanąć na scenie w świetle jupiterów :banan: . Przypuszczam że takie maści to tylko w erze, ale może . . .
pozdrawiam
Romano

basia44 

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 8:13 am   

Dość dobrze nawilża żel z żywokostu nie tłuści włosów ale są troszkę sztywne jak po żelu

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 10:09 am   

romcyś napisał/a:
.....Co do mazideł, to kombinuję po zmyciu głowy z maści - nasmarować (natłuścić) czymś, co pozwalałoby bez stresu stanąć na scenie w świetle jupiterów :banan: .....

Nie, no jak Ty w światłach jupiterów masz stać nam z tłustą główką? Poszperałam i znalazłam Ci jeszcze baikaderm-Puma zwolenniczką, ponoć nie tłuści.
Jak będziesz się nudził, to zerknij na to przychylnym okiem http://forum.luszczyce.pl...lowie-t137.html , sporo fajnych gadek tam o tych naszych czerepach leci. Pozdrawia :grin:

romcyś 
Romano

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 10:43 am   

Witam
Dzięki Basia 44 - zrobię sobie "irokeza", przynajmniej będę miał cały czas coś sztywnego. Dzięki Henia :tuli:
pozdrawiam
Romano

romcyś 
Romano

Wysłany: Pon Gru 05, 2011 4:48 pm   

Witam
Niestety - nie dość że @ mnie nie opuściła, to jeszcze się nawet umocniła :zly: . Trudno - pażywiom - uwidim. Co do leczenia, to cały czas smarowałem kremem dovonex (otrzymanym od szater :* ), ale niestety się skończył i od 21 listopada 2011 smaruję ciało maścią daivonex i głowę płynem daivonex. Jakie będą efekty - zobaczymy (zobaczycie). Koniecznie muszę pomyśleć :hmm: o naświetlaniu i kąpielach solankowych jak również o oczyszczeniu organizmu (alkohol za słaby - sprawdzałem).
Ciąg dalszy fotorelacji.
Aha, jak zawsze proszę o opinie, uwagi i propozycje.
pozdrawiam serdecznie
Romano
brakuje mi tu kogoś :zly:

IMG_1401.jpg
Plik ściągnięto 11114 raz(y) 53.67 KB

IMG_1400.jpg
Plik ściągnięto 11114 raz(y) 66.41 KB

IMG_1399.jpg
Plik ściągnięto 11114 raz(y) 72.46 KB

IMG_1398.jpg
Plik ściągnięto 11114 raz(y) 65.38 KB

szater 

Wysłany: Pon Gru 05, 2011 4:55 pm   

Ciebie to całego powinnismy do siarki wsadzic...moze jakis efekt by był...a podpowiedz bo niekoniecznie pamietam z dziegciem jak tam szło czy nie? bo teraz ta prodermina wrócila i mozna robic takie cosik w aptece jak niegdysiejszy DELATAR ...jak tam Romano z tym leczeniem u ciebie? :hmm:

romcyś 
Romano

Wysłany: Pon Gru 05, 2011 7:28 pm   

Witam
Szaterku, do piekła - to se sam pójdę. A co do leczenia (to jakby czytać się nie chciało :grin: ) to tak w wielkim skrócie: styczeń - sierpień - cygnolina, sierpień - listopad - krem dovonex, 21 listopad do dzisiaj - daivonex. Sądzę że na mój obecny wygląd :oops: , olbrzymi wpływ miał :hmm: splot różnych wydarzeń w przebytym okresie, jak również bardzo stare nie leczone ogniska.
Na pewno, na przełomie sierpnia i września było lepiej, ale niestety jesień - to nawóz dla mojej łuszczycy.
Jedno, z czego mogę być dumny - to systematyczność. I jestem pewny że w niedługiej przyszłości właśnie to sprawi zaleczenie na 17 lat :banan: .
pozdrawiam
Romano

szater 

Wysłany: Pon Gru 05, 2011 7:32 pm   

Romcys ja nie o całe leczenie tylko o te dziegcie pytam :razz: czy je przerabiales... :zly:

romcyś 
Romano

Wysłany: Pon Gru 05, 2011 10:42 pm   

Witam
Szaterku, ja (jeżeli dobrze rozumiem co to dziegcie a co poch. wit. D3) nie stosowałem do tej pory żadnych dziegci. No chyba że znajdują się one w "złocistym płynie" :grin: .
Mam nadzieję Krysiu, że coś wymyślisz dla mnie :brawo:
pozdrawiam
Romano

szater 

Wysłany: Wto Gru 06, 2011 9:27 am   

Romano kwiecie naszych forumowych złotych chłopców....
-sterydy-masci takie jak NOVATE,DERMOVATE,,DAIVOBET itp

-analogi witD3-czyli pochodne wit D3-DAIVONEX,DOVONEX,SOREL PLUS itd

-preparaty dziegciowe-generalnie z Polski wycofane pare lat temu został sie tylko
Cocois (Bioglan) – maść dziegciowa zawierająca dodatek siarki i kwasu salicylowego. Stosowana jest w leczeniu wyprysku, zapalenia łojotokowego skóry, łuszczycy i łupieżu skóry owłosionej. Maść sprzedawana jest w tubach 15, 40 i 100 g. Lek należy wcierać w skórę, po upływie 1-2 godzin zmyć wodą i mydłem lub szamponem. Nie należy stosować u dzieci poniżej 7 roku życia.

-EXOREX-sprowadzamy z Anglii

Obecnie pojawiła sie już PRODERMINA-smola pogazowa na bazie ktorej robi sie masci na łuszczyce,mozna juz zrobic cos podobnego jak kiedys był DELATAR:

Delatar (Lek SLO) – maść 2% - tubki 50 g – hamuje nadmierny podział keratynocytów (komórek naskórka), działa złuszczająco na komórki martwe, przeciwświądowo, odkażająco i przeciwzapalnie. Stosowany do leczenia wszystkich odmian łuszczycy. Może wywoływać wrażliwość na promienie UV. Lekiem należy smarować zmiany 3 razy dziennie

Teraz pomysl czy kiedykolwiek stosowałes cos takiego jak dziegcie-musiałbys pamietac bo ...strasznie smierdziały i byly czarno-brazowo-smoliste :mrgreen:

romcyś 
Romano

Wysłany: Wto Gru 06, 2011 9:53 am   

Witam
AHA!!! :oops: No oczywiście że stosowałem exorex i delatar, ale :hmm: to było tak dawno, że jeszcze wtedy myślałem jak coś nie zalecza po 3 dniach :zly: to jest BE i trzeba wyrzucić - i pewnie tak zrobiłem. Krysiu nie pytaj o efekty, bo nie pamiętam.
pozdrawiam
Romano

szater 

Wysłany: Wto Gru 06, 2011 10:25 am   

Delatar zniknął jakies 8lat temu,prodermina też...mozesz nie pamietac ale EXOREX!...to kupe kasy za jeden produkt i....zapewniam ze bys pamietał :razz:

Ok sprawa wyglada takmozesz teras spróbowac te prodermine...bedzie troszke mocniejsza jak EXOREX ale tansza bo 100g około 5zł....recepte...musi wypisac lekarz ale...nawet rodzinny wiec problemu nie ma...jak sadzisz ...spróbujesz? :banan:

romcyś 
Romano

Wysłany: Wto Gru 06, 2011 10:40 am   

Witam
Jam Szaterku do Twej dyspozycji :oops: . Oczywiście że spróbuję :brawo:
Ten exorex, przywiózł mi brat z UK, ale kiedy to było :hmm: dalibóg nie pomnę.
pozdrawiam
romano

szater 

Wysłany: Wto Gru 06, 2011 10:42 am   

Dobrze zapodam skład recepty potem bo...teraz lete już...matko bo mi łebek urwo ludzie co siem spieszom okrutnie...i do drzwi mi łomocą :zly:
Sciskam mocno na cały Mikołajkowy dzionek :tuli:

Odpowiedz do tematu