Romano ale żeś dziś w dyplomację poleciał, no no no. Szacun
Jak wiesz ja tam ł. na tej swojej kiepele nie mam ale smarują tam wszystkim tym, co i w innych miejscach. Dobre recenzje ma clobaza na ten przykład. Aby dobrze natłuszczało.
Chyba że pióra u Ciebie do pasa, to trzeba zważać coby ich za mocno nie potłuścić. Dziewczyny piszą, że wtedy trzeba wcześniej wstawać, coby zdążyć ten łebek z rańca umyć Pozdrawiam wieczornie
Witam
Dzięki Henia za te "pióra do pasa" w moim wieku, ale jeżeli pamiętasz Hendrixa czy Mufkę, to właśnie takie włosy (naturalne) miałem i mam teraz tylko baaaaaaardzo krótkie i w lśniącym kolorze.
Co do mazideł, to kombinuję po zmyciu głowy z maści - nasmarować (natłuścić) czymś, co pozwalałoby bez stresu stanąć na scenie w świetle jupiterów . Przypuszczam że takie maści to tylko w erze, ale może . . .
pozdrawiam
Romano
Dość dobrze nawilża żel z żywokostu nie tłuści włosów ale są troszkę sztywne jak po żelu
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
gosc [Usunięty]
Wysłany: Czw Lis 24, 2011 10:09 am
romcyś napisał/a:
.....Co do mazideł, to kombinuję po zmyciu głowy z maści - nasmarować (natłuścić) czymś, co pozwalałoby bez stresu stanąć na scenie w świetle jupiterów .....
Nie, no jak Ty w światłach jupiterów masz stać nam z tłustą główką? Poszperałam i znalazłam Ci jeszcze baikaderm-Puma zwolenniczką, ponoć nie tłuści.
Jak będziesz się nudził, to zerknij na to przychylnym okiem http://forum.luszczyce.pl...lowie-t137.html , sporo fajnych gadek tam o tych naszych czerepach leci. Pozdrawia
Witam
Niestety - nie dość że @ mnie nie opuściła, to jeszcze się nawet umocniła . Trudno - pażywiom - uwidim. Co do leczenia, to cały czas smarowałem kremem dovonex (otrzymanym od szater ), ale niestety się skończył i od 21 listopada 2011 smaruję ciało maścią daivonex i głowę płynem daivonex. Jakie będą efekty - zobaczymy (zobaczycie). Koniecznie muszę pomyśleć o naświetlaniu i kąpielach solankowych jak również o oczyszczeniu organizmu (alkohol za słaby - sprawdzałem).
Ciąg dalszy fotorelacji.
Aha, jak zawsze proszę o opinie, uwagi i propozycje.
pozdrawiam serdecznie
Romano
brakuje mi tu kogoś
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 4:55 pm
Ciebie to całego powinnismy do siarki wsadzic...moze jakis efekt by był...a podpowiedz bo niekoniecznie pamietam z dziegciem jak tam szło czy nie? bo teraz ta prodermina wrócila i mozna robic takie cosik w aptece jak niegdysiejszy DELATAR ...jak tam Romano z tym leczeniem u ciebie?
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Witam
Szaterku, do piekła - to se sam pójdę. A co do leczenia (to jakby czytać się nie chciało ) to tak w wielkim skrócie: styczeń - sierpień - cygnolina, sierpień - listopad - krem dovonex, 21 listopad do dzisiaj - daivonex. Sądzę że na mój obecny wygląd , olbrzymi wpływ miał splot różnych wydarzeń w przebytym okresie, jak również bardzo stare nie leczone ogniska.
Na pewno, na przełomie sierpnia i września było lepiej, ale niestety jesień - to nawóz dla mojej łuszczycy.
Jedno, z czego mogę być dumny - to systematyczność. I jestem pewny że w niedługiej przyszłości właśnie to sprawi zaleczenie na 17 lat .
pozdrawiam
Romano
Witam
Szaterku, ja (jeżeli dobrze rozumiem co to dziegcie a co poch. wit. D3) nie stosowałem do tej pory żadnych dziegci. No chyba że znajdują się one w "złocistym płynie" .
Mam nadzieję Krysiu, że coś wymyślisz dla mnie
pozdrawiam
Romano
Wysłany: Wto Gru 06, 2011 9:27 am
Romano kwiecie naszych forumowych złotych chłopców....
-sterydy-masci takie jak NOVATE,DERMOVATE,,DAIVOBET itp
-analogi witD3-czyli pochodne wit D3-DAIVONEX,DOVONEX,SOREL PLUS itd
-preparaty dziegciowe-generalnie z Polski wycofane pare lat temu został sie tylko
Cocois (Bioglan) – maść dziegciowa zawierająca dodatek siarki i kwasu salicylowego. Stosowana jest w leczeniu wyprysku, zapalenia łojotokowego skóry, łuszczycy i łupieżu skóry owłosionej. Maść sprzedawana jest w tubach 15, 40 i 100 g. Lek należy wcierać w skórę, po upływie 1-2 godzin zmyć wodą i mydłem lub szamponem. Nie należy stosować u dzieci poniżej 7 roku życia.
-EXOREX-sprowadzamy z Anglii
Obecnie pojawiła sie już PRODERMINA-smola pogazowa na bazie ktorej robi sie masci na łuszczyce,mozna juz zrobic cos podobnego jak kiedys był DELATAR:
Delatar (Lek SLO) – maść 2% - tubki 50 g – hamuje nadmierny podział keratynocytów (komórek naskórka), działa złuszczająco na komórki martwe, przeciwświądowo, odkażająco i przeciwzapalnie. Stosowany do leczenia wszystkich odmian łuszczycy. Może wywoływać wrażliwość na promienie UV. Lekiem należy smarować zmiany 3 razy dziennie
Teraz pomysl czy kiedykolwiek stosowałes cos takiego jak dziegcie-musiałbys pamietac bo ...strasznie smierdziały i byly czarno-brazowo-smoliste
Witam
AHA!!! No oczywiście że stosowałem exorex i delatar, ale to było tak dawno, że jeszcze wtedy myślałem jak coś nie zalecza po 3 dniach to jest BE i trzeba wyrzucić - i pewnie tak zrobiłem. Krysiu nie pytaj o efekty, bo nie pamiętam.
pozdrawiam
Romano
Wysłany: Wto Gru 06, 2011 10:25 am
Delatar zniknął jakies 8lat temu,prodermina też...mozesz nie pamietac ale EXOREX!...to kupe kasy za jeden produkt i....zapewniam ze bys pamietał
Ok sprawa wyglada takmozesz teras spróbowac te prodermine...bedzie troszke mocniejsza jak EXOREX ale tansza bo 100g około 5zł....recepte...musi wypisac lekarz ale...nawet rodzinny wiec problemu nie ma...jak sadzisz ...spróbujesz?
Witam
Jam Szaterku do Twej dyspozycji . Oczywiście że spróbuję
Ten exorex, przywiózł mi brat z UK, ale kiedy to było dalibóg nie pomnę.
pozdrawiam
romano
Wysłany: Wto Gru 06, 2011 10:42 am
Dobrze zapodam skład recepty potem bo...teraz lete już...matko bo mi łebek urwo ludzie co siem spieszom okrutnie...i do drzwi mi łomocą
Sciskam mocno na cały Mikołajkowy dzionek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum