Witam wszystkich! Choruję na ł. naście lat. najgorsza jest skóra głowy, a właściwie była. Gdzieś na forum przeczytałam o preparacie NERIL tonik firmy Garnier. Stosuję od ok. pół roku i zapomniałam co to FREEDERM itp. Mogę sobie pozwolic na luksus mycia szamponem HEAD&SHOULDERS. Z początku wcierałam tonik po kazdym myciu a teraz zaczynam zapominac bo głowę mam czystą. Nie wiem czy działa na każdego. Na mnie tak! Więc może warto spróbowac
choruje od wielu lat, największe problemy mam z ł. na głowie, nie mogę się jej pozbyć.Czytałam niedawno o szamponie i toniku Neril, kupiłam i stosuję od kilku dni , napiszę jak mi pomoże.
Witajcie, ja stosowałam kiedyś Sebiprox marki Stiefel a teraz Polytar Liquid (w brązowej butelce), ale nie widzę efektów a zapach tego szamponu jest okropny po prostu.. Ten zapach potem sie utrzymuje na włosach przez następne parę dni..nawet jeśli po umyciu nim, umyjesz następnym szamponem oprócz tego stosowałam mnóstwo maści- gotowych, robionych na zamówienie, domowymi sposobami itp.. i nic. Może to dlatego, że mam naprawdę długie i gęste włosy i jest to dla mnie problem żeby samej sobie posmarować, a po drugie- żeby codziennie myć głowę.. preparat powinien być na głowie pewnie całą noc żeby było widać efekty, ale ja nie dam rady codziennie rano o 5 myć włosów przed szkołą czy pracą...
jak pozbyć sie łuszczycy z głowy jaki szampon najlepiej kupić kuty jest w cenie i pomoże na usuniecie łuszczycy .Na innym forum wyczytałam że pomaga oliwka dla dzieci z dodatkiem lawendy zakupiłam ja smaruje skóre głowy i żadnych efektów nie widze poza tustymi włosami które tródno potem domyć poradzcie mi prosze jestem załamana
Moja Droga, a papke z drożdży robiłaś Ewa na tym forum z milion razy o niej pisała że jest super na skóre głowy.... no i tania i Ci nie zaszkodzi, bo sama natura
Polecam masc longera dawali mi to w szpitalu po dwuch dniach zapomnicie o Ł glowy tylko jest jeden problem nie mozna myc glowy przez 2 gora 3 dni u mnie gorzej z nogami
pół kostki drożdży, troche soku z cytryny i ciepłego mleka (żeby sie wszystko rozpuściło na jednolitą masę)..... smarujesz głowe, owijasz ręcznikiem, chodzisz sobie tak po domu ze 2 godzinki a potem zmywasz. Ja to stosowałam na nogi i pomagało chociaż docelowo sie używa tego na głowę. Mam nadzieje że nic nie przekręciłam
powodzenia
Szczerze powiedziawszy to nie daje sie mleka tylko oliwe z oliwek lub zwykły kujawski, i przed recznikiem le[piej zawinac w folie( jednorazówka ze sklepu wystarczy) w celu nie wyschniecia!!!!
dziękuje za tą rade tak jak pisałam odrazu poszłam po drożdże do sklepu i przyrzadziłam mieszanke oczywiście że dałam olejku do tego bo wcześniej przeczytalam wczesniejsze wasze wypowiedzi po nałorzeniu bardzo szczypała mnie głowa ale po zmyciu cała łuska zaczeła odpadać kuracje jutro równierz powtórze ale mam pytanie jeszcze jedno czy po 3 dniach mam czymś innym posmarować głowe żeby chociarz zaleczyć jeszcze raz dziekuje za pomoc pozdrawizm Was wszystkich
jeśli chodzi o mnie to po papce w trakcie mycia zrobilam piling z soli a póżniej po podsuszeniu posmarowalam LATICORTEM ale może być inny plyn , i tak 3 dni z rzędu , pózniej za jakis tydzień , az do skutku, następnie teraz gdy już mam zaleczona glowe , robie tak raz na 2 tyg tylko piling i smarowanie( o ile cos jest na glowie!!) i profilaktycznie raz na tydzień smaruje glowe sama oliwa , po czym myje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum