Wysłany: Pon Lis 14, 2011 12:40 am Lorinden A i Diprosalic
Witam chciałbym ostrzec ludzi stosujących te sterydy przez skutkami ubocznymi, stosowałem te maści przez około 1,5 roku, wiadomo jak to steryd łagodziły ogniska łuszczycy na bardzo krótki okres co zachęcało do dalszego stosowania ( zero męczarni z chorobą, wystarczyło posmarować wieczorem i rano było wszystko"cacy") jednak nie jest tak kolorowo jak się wydaje, teraz łuszczyca rozniosła mi się praktycznie na całą twarz nic nie pomaga, dzisiaj wskoczyłem tu na forum i znalazłem maseczkę z drożdży co prawda jest za krótko żeby oceniać ale na pierwszy rzut oka jest super, znacznie złagodziło moją zniszczoną skórę, nie wiem co mam teraz zrobić żeby pozbyć się resztek tego syfu z mojego organizmu bo nie wiem czy samo odstawienie tych maści pomoże.
Pozdrawiam.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 9:09 am
witam na forum
samo odstawienie masci sterydowych ....no niestety ale nie pomoze...stan jest powazny i niestety ale trzeba zabrac sie z głowa nie tylko za leczenie tego co narasta obecnie ale tez tego wysypu posterydowego.Mysla ze byłes u lekarza bo jak czytałam stosujesz PROTOPICK ale czy cos jeszcze zalecil? czy zmiany masz tylko na twoarzy i we wlosach?Oczywiscie proponowane tu przez nas metody naturalne sa wskazane i napewno przyniosa ulge ale...no własnie potrzebne jest najpierw KONKRETNE ZDIAGNOZOWANIE
'-JAKI TO RODZAJ ŁUSZCZYCY
-MIEJSCA WYSYPOW
-LEKI ZAORDYNOWANE PRZEZ LEKARZA SPECJALISTE
Jezeli jest to faktycznie wysyp posterydowy to koniecznie jest najpierw złagodzenie stanu ostrego poprzez zastosowanie analogów vit.D3 Dovonex,Daivonex lub cos z dziegci np.Cocois,Exorex.Powodzenia
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Ja używam diprosalic albo belosalic już klika lat na głowę. Piszę o płynie. Oczywiście, że boję się, że nagle przestana działać, ale czasami np. jak byłam w ciąży nie uzywałam, albo używam raz na tydzień i mnie pomaga bardzo. Czasami wyjdzie mi jakaś kropka na twarzy i tyum zaczynam się martwić:( Nigdy wcześniej nie mialam nic na twarzy:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum