Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Lorinden A i Diprosalic
Autor Wiadomość
Zotow 

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 12:40 am   Lorinden A i Diprosalic

Witam chciałbym ostrzec ludzi stosujących te sterydy przez skutkami ubocznymi, stosowałem te maści przez około 1,5 roku, wiadomo jak to steryd łagodziły ogniska łuszczycy na bardzo krótki okres co zachęcało do dalszego stosowania ( zero męczarni z chorobą, wystarczyło posmarować wieczorem i rano było wszystko"cacy") jednak nie jest tak kolorowo jak się wydaje, teraz łuszczyca rozniosła mi się praktycznie na całą twarz nic nie pomaga, dzisiaj wskoczyłem tu na forum i znalazłem maseczkę z drożdży co prawda jest za krótko żeby oceniać ale na pierwszy rzut oka jest super, znacznie złagodziło moją zniszczoną skórę, nie wiem co mam teraz zrobić żeby pozbyć się resztek tego syfu z mojego organizmu bo nie wiem czy samo odstawienie tych maści pomoże.
Pozdrawiam.

szater 

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 9:09 am   

witam na forum :tuli:
samo odstawienie masci sterydowych ....no niestety ale nie pomoze...stan jest powazny i niestety ale trzeba zabrac sie z głowa nie tylko za leczenie tego co narasta obecnie ale tez tego wysypu posterydowego.Mysla ze byłes u lekarza bo jak czytałam stosujesz PROTOPICK ale czy cos jeszcze zalecil? czy zmiany masz tylko na twoarzy i we wlosach?Oczywiscie proponowane tu przez nas metody naturalne sa wskazane i napewno przyniosa ulge ale...no własnie potrzebne jest najpierw KONKRETNE ZDIAGNOZOWANIE
'-JAKI TO RODZAJ ŁUSZCZYCY
-MIEJSCA WYSYPOW
-LEKI ZAORDYNOWANE PRZEZ LEKARZA SPECJALISTE

Jezeli jest to faktycznie wysyp posterydowy to koniecznie jest najpierw złagodzenie stanu ostrego poprzez zastosowanie analogów vit.D3 Dovonex,Daivonex lub cos z dziegci np.Cocois,Exorex.Powodzenia :mrgreen:

Kaśka 

Wysłany: Sro Mar 14, 2012 12:26 pm   

Ja używam diprosalic albo belosalic już klika lat na głowę. Piszę o płynie. Oczywiście, że boję się, że nagle przestana działać, ale czasami np. jak byłam w ciąży nie uzywałam, albo używam raz na tydzień i mnie pomaga bardzo. Czasami wyjdzie mi jakaś kropka na twarzy i tyum zaczynam się martwić:( Nigdy wcześniej nie mialam nic na twarzy:(

Odpowiedz do tematu