witam. Czy są takie opaski na rękę jak np dla cukrzyków? Może głupie pytanie ale ciekawi mnie bo równie w życiu bywa przecież nie możemy być dawcami więc w razie czego dobrze by było mieć. A CO wy na to? przepraszam że pisze z małych liter ale pisze z telefonu
A jak to jest przy lekkich postaciach łuszczycy?
Czy ja jako osoba z taką lekką postacią nie mogę być dawcą? Gdyby coś mi się stało (odpukać) fajnie byłoby gdybym komuś mógł pomóc w taki sposób. Czy jakakolwiek postać łuszczycy eliminuje z bycia dawcą.
Dodam, że jeszcze w wieku studenckim oddawałem krew. Nie miałem wtedy jeszcze łuszczycy. Zresztą z tego co wiem teraz też o to nie pytają. Ale na wszelki wypadek nie chcę komuś zaszkodzić i nie oddaję krwi.
Myślę, że takiej opaski bym nie założył a może uratowałoby to komuś życie w końcu nawet jakby to po mnie odziedziczył to lepiej z tym żyć niż nie żyć
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 9:48 am
Looc oddawanie krwi i narzadów jest obwarowane i prawnie i konkretnymi przepisami.Teraz nie oddasz krwi -chyba ze sklamiesz.Nie mam pojecia jak to jest do konca z naszymi narzadami...mysle ze jezeli chodziłoby o przeszczep rodzinny to predzej ale obcym...raczej niekoniecznie.Łuszczyca to nie tylko choroba skóry,a to ze w tej chwili lub do tej pory byla łagodna nie znaczy ze taka pozostanie-Bron Boze nie strasze jedynie INFORMUJE-łuszczyca jest nieprzewidywalna-to ze zewnetrzne obiawy znikna-remisja-to nie znaczy ze juz przestales chorowac.
Opaske o ktorej jest mowa w linku wyzej powinni nosic ci co chca.Nie ma ona za zadanie OSTRZEGANIA nikogo a jedynie zadeklarowania iz naleze do grupy chorych lub ze ich wspieram.Poczytaj dokladnie
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
No OK ale gdybym ja chciał oddać krew a nie wiedział, ze nie mogę nie musiałbym wcale kłamać. Jak oddawałem krew na studiach to zapytali czy nie miałem w ciągu 2 tygodni grypy i czy jestem zdrowy. Chyba jeszcze coś o wirusach wątrobowych. Tylko tyle.
Ciekawe ilu łuszczyków oddaje krew nie wiedząc, że nie mogą?
ja dawno dawno temu oddalam raz krew ale wiadomo bylo ze mam luszczyce ale... byla natychmiast potrzebna grupa AB ale teraz juz maja lepiej chyba zaopatrzone banki krwi
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum