Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
opaski
Autor Wiadomość
Agulineks 

Wysłany: Sob Sty 07, 2012 10:23 pm   opaski

witam. Czy są takie opaski na rękę jak np dla cukrzyków? Może głupie pytanie ale ciekawi mnie bo równie w życiu bywa przecież nie możemy być dawcami więc w razie czego dobrze by było mieć. A CO wy na to? przepraszam że pisze z małych liter ale pisze z telefonu

marta_z-j 

Wysłany: Nie Sty 08, 2012 10:12 am   

ale w sumie po co taka opaska? w końcu rodzina wie o chorobie a bez jej zgody nikt nic nie pobierze

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Czw Mar 15, 2012 8:05 am   

taki temat już jest poruszony na forum stowarzyszenia można przejrzeć

http://luszczyca.org.pl/p...topic=6976&st=0

look 

Wysłany: Czw Mar 15, 2012 9:04 am   

A jak to jest przy lekkich postaciach łuszczycy?
Czy ja jako osoba z taką lekką postacią nie mogę być dawcą? Gdyby coś mi się stało (odpukać) fajnie byłoby gdybym komuś mógł pomóc w taki sposób. Czy jakakolwiek postać łuszczycy eliminuje z bycia dawcą.
Dodam, że jeszcze w wieku studenckim oddawałem krew. Nie miałem wtedy jeszcze łuszczycy. Zresztą z tego co wiem teraz też o to nie pytają. Ale na wszelki wypadek nie chcę komuś zaszkodzić i nie oddaję krwi.
Myślę, że takiej opaski bym nie założył a może uratowałoby to komuś życie w końcu nawet jakby to po mnie odziedziczył to lepiej z tym żyć niż nie żyć :)

szater 

Wysłany: Czw Mar 15, 2012 9:48 am   

Looc oddawanie krwi i narzadów jest obwarowane i prawnie i konkretnymi przepisami.Teraz nie oddasz krwi -chyba ze sklamiesz.Nie mam pojecia jak to jest do konca z naszymi narzadami...mysle ze jezeli chodziłoby o przeszczep rodzinny to predzej ale obcym...raczej niekoniecznie.Łuszczyca to nie tylko choroba skóry,a to ze w tej chwili lub do tej pory byla łagodna nie znaczy ze taka pozostanie-Bron Boze nie strasze jedynie INFORMUJE-łuszczyca jest nieprzewidywalna-to ze zewnetrzne obiawy znikna-remisja-to nie znaczy ze juz przestales chorowac.

Opaske o ktorej jest mowa w linku wyzej powinni nosic ci co chca.Nie ma ona za zadanie OSTRZEGANIA nikogo a jedynie zadeklarowania iz naleze do grupy chorych lub ze ich wspieram.Poczytaj dokladnie :???:

look 

Wysłany: Czw Mar 15, 2012 10:14 am   

No OK ale gdybym ja chciał oddać krew a nie wiedział, ze nie mogę nie musiałbym wcale kłamać. Jak oddawałem krew na studiach to zapytali czy nie miałem w ciągu 2 tygodni grypy i czy jestem zdrowy. Chyba jeszcze coś o wirusach wątrobowych. Tylko tyle.
Ciekawe ilu łuszczyków oddaje krew nie wiedząc, że nie mogą?

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Mar 15, 2012 5:41 pm   

ja dawno dawno temu oddalam raz krew ale wiadomo bylo ze mam luszczyce ale... byla natychmiast potrzebna grupa AB ;) ale teraz juz maja lepiej chyba zaopatrzone banki krwi

szater 

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 4:57 pm   

Kochani jest nowy pomysł jezeli chodzi o opaski .bardzo prosze zapoznajcie sie z propozycja i jezeli bedą chetni to prosze o odpowiedz na PW. :mrgreen:

http://luszczyca.org.pl/p...topic=6976&st=0

Odpowiedz do tematu