Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
witaminy na łuszczyce
Autor Wiadomość
ania-k1983 
ania-k1983

Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 12:38 pm   witaminy na łuszczyce

witam
mam pytanie: jakie sa najlepsze witaminy, ktore pomagaja w walce z łuszczyca? chodzi mi o takie , ktore mozna łykac.

szater 

Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 5:17 pm   

Duzo jest rozmaitych teorii dla nas najodpowiedniejsze:

1.odkwaszenie organizmu-woda z cytryną na czczo
2.kwasy omega3,6,9-lub duzo ryb morskich-łosos,makrela
3.tran norweski
5.magnez z wit B6
6.witaminy z grupy B6,B1,B2,B12 + drozdze
7.Ostropest

....oczywiscie wszystko z głowa i rozsadkiem :mrgreen:

look 

Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 10:01 pm   

Mi pomagają witaminy B oraz E i prowitamina A (betakaroten) jak również fosfor, wapń, potas oraz magnez. Wszystko to zawarte mam w jednym - PIWKU! Można oczywiście łykać, ale również chłeptać, żłopać i delektować. Uwaga, nie każdemu pomaga, większości z nas szkodzi. Dozować z umiarem.

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 10:03 am   

Ja do listy Szater dodałabym wapno (na swędzenie) i olej z wiesiołka (niektórym pomaga mi nie pomógł).

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

mandragora 

Wysłany: Sro Maj 23, 2012 1:07 pm   

A+E

madi356

Wysłany: Wto Mar 01, 2016 9:57 pm   

Mi pomga olej z wiesołka w płynie oraz stosuje selen+cynk oraz wit d3. Selen+cynk oraz witamine d 3 zaczelam brac w zwiazku z niedoczynnoscia tarczycy i choroba Hashimoto, ale ostatnio moja dr powiedzial mi ze choroba Hashimoto jest chorobą autoimunologiczną. A jak wiadomo do chorób autoimunologicznych zaliczamy tez łuszczycę. Więc jednoczesnie te suplementy, które biorę przy chorobie Hashimoto działają też na łuszcycę.

szater 

Wysłany: Sro Mar 02, 2016 9:45 am   

witaminy D3 mamy niedobór w naszej strefie klimatycznej co do reszty mam nadzieje ze stosujesz z głowa i robisz przerwy,nadmiar równie szkodzi co niedobór :hmm:

winogrono 

Wysłany: Wto Cze 27, 2017 3:15 pm   

Ja mam czasami wrażenie, że biorę suplementy tonami, a czasem jak na lekarstwo. Moja dieta ostatnimi miesiącami była naprawdę fatalna, co się odbiło na wyglądzie, zwłaszcza na kondycji skóry. Dopiero niedawno zrobiłam sobie spóźnione postanowienie noworoczne, że zrobię coś w końcu z tymi posiłkami, których nie mogę nazwać zdrowymi pod żadnym kątem. Ale i tak nadal pozostaje mi żelazo, tran, wapń i magnez, nie mówiąc już o tej nieszczęsnej D3, którą muszę brać okrągły rok, bo mam zalecenia unikać słońca, jak się tylko da :roll: A mój portfel cierpi na kupowaniu tego wszystkiego, pomimo zaopatrywania się w jednej z tańszych aptek, Aptece Melissie: http://www.apteka-melissa.pl/, gdzie kupuję też kosmetyki na moją chorobę. Zastanawiam się, czy po prostu wzbogacenie swojej diety w produkty z tymi pierwiastkami nie byłoby tańsze, tylko jeszcze musiałabym pokonać barierę w umyśle, by iść w kierunku zdrowszego odżywiania...

szater 

Wysłany: Wto Cze 27, 2017 4:33 pm   

Branie suplementów cały rok to podstawowy błąd,jest dużo warzyw i owoców i w nich musisz szukac wspomagania anie w sztucznych preparatach....wit D3 stosuje sie od wrzesnia do kwietnia!!! nie ma potrzeby brania cały rok,nie sądze aby jakikolwiek lekarz tak zalecił,nawet ukradkowe promienie dostarczane poprzez twarz czy rece powodują wytwarzanie w organizmie D3.Proponuje wiecej soków z surowych warzyw i owoców a mniej zasilania kasy wspaniałej apteki :mrgreen:

dzyszla 

Wysłany: Wto Cze 27, 2017 5:59 pm   

Ja tam dalej D3 biorę... JEszcze testuję wpływ...
To jest najgorsze, jak człowiek musi wybierać między łuszczycą a rakiem skóry :( Choć w sumie jakoś szczególnie i słońce mi nigdy nie pomagało. Za to po ostatniej akcji u onkologa mam dosyć słońca :(

szater 

Wysłany: Sro Cze 28, 2017 8:02 am   

wyniki nie beda wiarygodne,szkoda staran i kasy :razz: no ale dorosły jestes,zrobisz jak zechcesz :???:

miki19

Wysłany: Pon Lis 06, 2017 7:26 pm   

A witaminy w kremie? Chyba powinny być skuteczniejsze... Znalazłem taki krem specjalistyczny:

Cytat:
heltio.com/pl/psorifix

Jestem totalnie zielony w temacie łuszczycy, świeżo po diagnozie. Można stosować takie kosmetyki? :roll:
Ostatnio zmieniony przez Pawel Wto Lis 14, 2017 7:09 pm, w całości zmieniany 2 razy  

szater 

Wysłany: Wto Lis 07, 2017 9:11 am   

stosowac mozesz wszystko i pewnie wiele rzeczy bedziesz musiał popróbowac zanim trafisz na cos co ci pomoze.kazdy z nas choruje inaczej i na kazdego co innego działa.Nie ma jednego leku,jednej metody czy sposobu na łuszczyce...bo sama łuszczyca ma wiele odmian :grin:

hairman 

Wysłany: Pon Gru 11, 2017 1:16 pm   

Stosowanie witamin w przypadku każdej choroby częściowo złagodzi dolegliwości, ale wiadomo one do końca nas nie wyleczą. Ja dla zasady łykam witaminę D3, jakieś tam efekty widać. Na pewno mi ona nie zaszkodzi.

dzyszla 

Wysłany: Pon Gru 11, 2017 6:45 pm   

W jakich ilościach?

Odpowiedz do tematu