Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 5:17 pm
Duzo jest rozmaitych teorii dla nas najodpowiedniejsze:
1.odkwaszenie organizmu-woda z cytryną na czczo
2.kwasy omega3,6,9-lub duzo ryb morskich-łosos,makrela
3.tran norweski
5.magnez z wit B6
6.witaminy z grupy B6,B1,B2,B12 + drozdze
7.Ostropest
....oczywiscie wszystko z głowa i rozsadkiem
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Mi pomagają witaminy B oraz E i prowitamina A (betakaroten) jak również fosfor, wapń, potas oraz magnez. Wszystko to zawarte mam w jednym - PIWKU! Można oczywiście łykać, ale również chłeptać, żłopać i delektować. Uwaga, nie każdemu pomaga, większości z nas szkodzi. Dozować z umiarem.
Mi pomga olej z wiesołka w płynie oraz stosuje selen+cynk oraz wit d3. Selen+cynk oraz witamine d 3 zaczelam brac w zwiazku z niedoczynnoscia tarczycy i choroba Hashimoto, ale ostatnio moja dr powiedzial mi ze choroba Hashimoto jest chorobą autoimunologiczną. A jak wiadomo do chorób autoimunologicznych zaliczamy tez łuszczycę. Więc jednoczesnie te suplementy, które biorę przy chorobie Hashimoto działają też na łuszcycę.
Wysłany: Sro Mar 02, 2016 9:45 am
witaminy D3 mamy niedobór w naszej strefie klimatycznej co do reszty mam nadzieje ze stosujesz z głowa i robisz przerwy,nadmiar równie szkodzi co niedobór
Ja mam czasami wrażenie, że biorę suplementy tonami, a czasem jak na lekarstwo. Moja dieta ostatnimi miesiącami była naprawdę fatalna, co się odbiło na wyglądzie, zwłaszcza na kondycji skóry. Dopiero niedawno zrobiłam sobie spóźnione postanowienie noworoczne, że zrobię coś w końcu z tymi posiłkami, których nie mogę nazwać zdrowymi pod żadnym kątem. Ale i tak nadal pozostaje mi żelazo, tran, wapń i magnez, nie mówiąc już o tej nieszczęsnej D3, którą muszę brać okrągły rok, bo mam zalecenia unikać słońca, jak się tylko da A mój portfel cierpi na kupowaniu tego wszystkiego, pomimo zaopatrywania się w jednej z tańszych aptek, Aptece Melissie: http://www.apteka-melissa.pl/, gdzie kupuję też kosmetyki na moją chorobę. Zastanawiam się, czy po prostu wzbogacenie swojej diety w produkty z tymi pierwiastkami nie byłoby tańsze, tylko jeszcze musiałabym pokonać barierę w umyśle, by iść w kierunku zdrowszego odżywiania...
Wysłany: Wto Cze 27, 2017 4:33 pm
Branie suplementów cały rok to podstawowy błąd,jest dużo warzyw i owoców i w nich musisz szukac wspomagania anie w sztucznych preparatach....wit D3 stosuje sie od wrzesnia do kwietnia!!! nie ma potrzeby brania cały rok,nie sądze aby jakikolwiek lekarz tak zalecił,nawet ukradkowe promienie dostarczane poprzez twarz czy rece powodują wytwarzanie w organizmie D3.Proponuje wiecej soków z surowych warzyw i owoców a mniej zasilania kasy wspaniałej apteki
Wysłany: Wto Cze 27, 2017 5:59 pm
Ja tam dalej D3 biorę... JEszcze testuję wpływ...
To jest najgorsze, jak człowiek musi wybierać między łuszczycą a rakiem skóry Choć w sumie jakoś szczególnie i słońce mi nigdy nie pomagało. Za to po ostatniej akcji u onkologa mam dosyć słońca
Wysłany: Wto Lis 07, 2017 9:11 am
stosowac mozesz wszystko i pewnie wiele rzeczy bedziesz musiał popróbowac zanim trafisz na cos co ci pomoze.kazdy z nas choruje inaczej i na kazdego co innego działa.Nie ma jednego leku,jednej metody czy sposobu na łuszczyce...bo sama łuszczyca ma wiele odmian
Stosowanie witamin w przypadku każdej choroby częściowo złagodzi dolegliwości, ale wiadomo one do końca nas nie wyleczą. Ja dla zasady łykam witaminę D3, jakieś tam efekty widać. Na pewno mi ona nie zaszkodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum