Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca na głowie....
Autor Wiadomość
marcinw

Wysłany: Sro Cze 20, 2012 7:22 am   

postanowiłem sie odezwać bo dawno już mnie tu nie bylo a od paru lat łuszczyca na głowie była moją największą zmorą... ale do rzeczy, u mnie wyglądało to tak, że miałem strasznie dużo zmian na górnych partiach czoła, za uszami, na czubku głowy oraz na "baczkach"
Jedyną rzecza której używałem przez okres prawie 2 lat była ta mega tłusta maść witaminowa na receptę. Nie wspominam już o tym, że smarując się na noc, po przebudzeniu rano całą pościel miałem tłustą...
Mój tryb zaleczania wyglądał tak, że codziennie przed snem myłem głowę szamponem z czarnej rzepy(polecam) a potem smarowałem łeb właśnie tą maścią witaminową, efekt może nie był długotrwały ale przynajmniej mogłem się bez stresu pojawić nastepnego dnia w pracy. Ale w pewnym momencie to codzienne mycie głowy, smarowanie tą tłustą maścią i codzienne pranie pościeli zaczeło mnie ostro irytować.
Postanowiłem więc odwiedzić 2 lata niewidzianą moją Pani dermatolog.
Lek który otrzymałem to ADVANTAN emulsja lecznicza 0,1% 15g.
Tak wiem, zaraz na mnie wyskocza wszyscy, że steryd, że działanie "na chwilę" itp.
Ale dzięki tej "emulsji" pozbyłem się tego dziadostwa z głowy. Smarowałem głowę 2 tygodnie i zniknęły wszelkie zmiany zza uszu z baczków oraz z czoła.
Dodam, że u mnie zawsze się pogarszało po piciu alkoholu a jako że zaraz po 2 tygodniach smarowania trafił mi się firmowy wyjazd integracyjny więc z czystej ciekawości postanowiłem sprawdzic co będzie z moja "ł" po piciu.
Piłem na umór 3 dni i co... i nic... żadne zmiany się nie pokazały na nowo...
Teraz smaruje Advantanem glowę tylko po myciu włosów i naprawdę z tym jak wyglądam, czuję sie świetnie, po długim, długim czasie moge wreszcie wyjść do ludzi bez obaw, że usłyszę "stary co ty to masz na tej głowie..."
Nie będę tu oczywiście polecał sterydów czy tez zachwalał ich "magicznych mocy" ale jesli ktoś nie ma nic do stracenia (tak jak ja nie miałem) to można przecież spróbować...

acha dodam jeszcze, że wcześniej stosowałem masę innych leków zarówno sterydowych jak i niesterydowych i nic mi nie pomogło...

szater 

Wysłany: Sro Cze 20, 2012 8:57 am   

Super Marcin ze nareszcie masz jakis komfort zycia,ciesze sie naprawde. :brawo:
Co do leczenia sterydami to wcale nie bede oryginalna jak po raz tysieczny powtorze ONE SA DLA LUDZI I DO NASZEJ WALKI STWORZONE-stosowane okazjonalnie naprawde pomagaja.Nie chjodzi oczywiscie o przedawkowywania ale stosowanie sterydów w/g zasady:silny steryd(na ostry stan zapalny) na okres do 14 dni,potem na okres 14 nastepnych słabszy a dokonczyc leczenie lub utrzymac remisje mozna własnie srodkami naturalnymi...wielu ludzi tak zyskuje remisje wiec nie jest to jakims niemozliwym faktem. :mrgreen:
jeszcze raz Marcin gratuluje i dziekuje ze sie podzieliłes z nami swoim doswiadczeniem...trzymam kciuki za ddddddddługa remisje :tuli:

greg29 
Clippo

Wysłany: Pon Cze 25, 2012 5:55 pm   

:drink: :drink: :drink: :drink:
Witojcie.
Odwiedziłem dermatologa (prywatnie oczywiście, bo w ZOZ już byłem i przepisano mi na twarz sterydy, tacy to specjaliści siedzą!!??). Trafiłem jednak na super specjalistę z Gdyni.
Łuszczyca Panie i Panowie już zdiagnozowana. :grin: :grin:
Od jutra zaczynam 3tydzie kuracji.
Maści, olejki i inne zapisane specjalne.... mocne na niewidoczne części ciała, na intymne części lżejsze a na twarzyczkę bardzo light. Do tego maść na głowę.
Leki na rano, południe i noc.
Niezła bateria się nazbierała. Finansowo mnie skosi apteka jutro... sądzę, że na jakieś 250 PLN ale.... mam już dosyć. Czas wracać do normalności. :mad:
Myslę, że się uda.... zaleczyć francę :lol: :lol:

szater 

Wysłany: Pon Cze 25, 2012 6:16 pm   

Podaj co to za specyfiki?masz właczona farmakologię?cos z cyklosporyny? :mrgreen:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Cze 25, 2012 6:31 pm   

greg :) zapowiada sie ciekawie ;)
daj liste tego wszystkiego bo ciekawa jestem co pani dermatolog wydumala :)

greg29 
Clippo

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 1:59 am   

Pan Dr zapodal mi:
- cocois
- dermovate
- curatoderm
- masc salicynowa
- advantan
- protopic

Apteka nie miala 3/4 pozycji. Odbieram je dzisiaj + specyfik robiony.
Zaczynam na ostro.

Jakies 240 pln w aptece zostanie + 100 zostawiona na wizycie. Kontrola za 4 tygodnie.
Zacynamy wiec walke... Mam nadzieje ze przeciwnik sie podda....
Sorrek za literowki.. pisze z telefonu.

P.S Zapmnialem dodac ze powyzsza lista zostala szczegolowo podzielona na:
1. twarz
2. glowa
3. miejsca intymne

oraz poszczegolne pory dnia....

Wyglada oszalamiajaco i mam nadzieje ze nastapi przelom..... ;)

szater 

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 8:47 am   

Powiem tak przełom nastapi ...jest wystarczajaco duzo sterydów...ale są roznej siły razenia i w powiazaniu z dziegciem i protopickiem :hmm: jeszcze ta masc robiona....sama jestem ciekawa..sadze ze bedzie dobrze byle by tylko była jakas mysl przewodnia tego leczenia....czekam na efekty,trzymam kciuki i....bardzo ci kibicuje :brawo: :tuli:

greg29 
Clippo

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 9:03 pm   

szater napisał/a:
ale są roznej siły razenia i w powiazaniu z dziegciem i protopickiem :hmm: jeszcze ta masc robiona....sama jestem ciekawa..sadze ze bedzie dobrze byle by tylko była jakas mysl przewodnia tego leczenia....czekam na efekty,trzymam kciuki i....bardzo ci kibicuje :brawo: :tuli:

Różne siły rażenia bo i na różne organy ciała mego :mrgreen:
Czyli intymne sfery, morda, łeb i pozostałe kończyny :lol: :lol:
Ruszyłem właśnie z tematem. Nasmarowany siedzę przed compem. :>
150 pln w aptece zostało. :drink:
Zatem.... teraz 3 tygodnie...... jadymy z tematem. :mrgreen:

greg29 
Clippo

Wysłany: Pią Cze 29, 2012 7:15 pm   

Powiem tak..... 3 dzien stosowania medykamentów objawia się widocznym zanikaniem ognisk luszczycy.
Szczególnie za uszami, w małżowinie, na głowie... oraz na skórze rak i nóg.
Jak ja się kurdę cieszę :lol: :lol: :lol:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Cze 29, 2012 8:01 pm   

greg cieszymy sie z toba :)

greg29 
Clippo

Wysłany: Sob Cze 30, 2012 7:22 pm   

ale w szoku jestem jak to szybko dziala.....
po jaka cholere ja sie tyle meczylem... nie wiem....

siklers
łuszczyk

Wysłany: Pią Sie 31, 2012 2:33 pm   

Ja tez mam łuszczycę na głowie. Już nie wiem jak się jej pozbyć. Jak chodzę do mojego dermatologa i proszę o coś na ł głowy to mówi mi, że mogę smarować też cygnoliną nic się nie stanie. Czytałem ten temat od początku i już mi się pomieszało . Co polecacie na pozbycie się łuski z głowy i jakie środki na zaleczenie łuszczycy ?

basia44 

Wysłany: Pią Sie 31, 2012 2:42 pm   

Ja stosuje tylko ochronną z wit A na na dwie godz przed umyciem głowy świetnie rozpuszcza łuskę
czasem nawilżam żelem z żywokostu ale nie zawsze po umyciu
Zmiany schodzą tak samo jak po innych specyfikach bardziej inwazyjnych :grin:

szater 

Wysłany: Pią Sie 31, 2012 3:36 pm   

Ludkowie stosują maske drozdzowa,płukanki octem jabłkowym,stosują cygnoline a takze podobno dobrze sie sprawdzają:

http://www.polskiekosmetyki.org/firmy/124/

zdrowie44 

Wysłany: Wto Wrz 04, 2012 7:07 pm   

Jesli łuszczyca głowy to Twoje odwiecznie zmartwienie może czas to zmienić specjalistycznym preparatem na tę chorobę? Przedstawiam ranking dobrych i sprawdzonych produktów.

Odpowiedz do tematu