Wysłany: Czw Paź 27, 2011 8:16 am Re: Proszę o wypełnienie krótkiej ankiety do pracy magisters
martyna napisał/a:
Witam wszystkich, których dotknęła łuszczyca, jednocześnie zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc przy wypełnieniu ankiet do mojej pracy magisterskiej na temat jakości życia osób z łuszczycą. Ankieta jest w pełni anonimowa a Wasza pomoc naprawde dużo mi da.
Na poczatku szlo jak burza:) od wczoraj juz troche gorzej, ale mysle ze do konca roku dam rade:) Pozdrawiam i dziekuje tez za wasze opinie co do ankiety, napewno sie przydadza przy opracowywaniu wynikow
Hej, wyniki z ankiety opracowane:) dziekuje za wypelnienie ankiet....ogolnie porownywalam jakosc zycia kobiet i mezczyzn i statystycznie nie ma zadnych roznic pomiedzy tymi grupami. Jedyna roznica pomiedzy kobietami i mezczyznami to to jak dolegliwosci skorne wplywaja na ubior, mezczyzni uwazaja ze luszczyca nie ma znaczenia w ich ubiorrze, natomiast dla kobiet dolegliwosc ta stanowi problem w codziennym doborze odziezy...Oprocz tego w skali od 0 do 30 srednia wartosc wskaznika DLQI w grupie badanej wynosila 16 co odpowiada niestety silnie obnizonej jakosci zycia...
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 11:35 am serdecznie proszę o pomoc w ankiecie
Witam serdecznie wszystkich chorych jestem studentką fizjoterapii obecnie piszę prace mgr na temat oceny skutecznośći zabiegów fizjoterapeutycznych w lagodzeniu objawów luszczycy poniżej podaje link do mojej ankiety która jest w pelni anonimowa i prosta do wypełnienia każdemu kto poświeci swój cenny czas na jej wypełnienie serdecznie dziękuję pozdrawiam:) a to link http://www.ankietka.pl/an...-luszczycy.html
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 3:41 pm
W ankiecie jest troszke niescisłosci i ona do
konca nie obrazuje sytuacji.
Łuszczycy nie da sie zamknac w kilku punktach nawet bardziej szczegółowych-nie ma dwóch tak samo chorujacych jednostek.Punkt 9- widzisz kolezanko 90% łuszczyc wystepuje parami lub nawet w kilka odmian-w ankiecie mozna zaznaczyc tylko jedno a to już jest niewiarygodne.
Na pojedyncze ogniska nikt nie zleci PUVA(zreszta w/g najnowszych badan wycofuje sie z tego rodzaju naswietlan-zbyt duza szkodliwosc na rzecz naswietlan UVB311)
zabiegi fizykoterapii zleca sie najczesciej gdy współistnieje łuszczyca plackowata+stawowa
Sami sobie robimy fizykoterapie w domkach:
-kapiele w ziołach
-peelingi z soli i oleju
-kapiele w mocno zasolonej wodzie
Ankieta ta jest skierowana tylko do niewielkiej grupy osób chorujacych na kilka odmian łuszczycy a "załapujacych sie" na leczenie sanatoryjne,podczas normalnej terapi w gabinetach NFZ nikt nam nie proponuje zabiegów fizykoterapeutycznych....no z wyjątkiem lamp....ale i to trzeba "wyrwac" na siłe.
Sadze ze niestety ale nie bedziemy w stanie ci pomóc....chyba ze troszke zmienisz punkty ankiety
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Witam dziękuję bardzo za wszystkie sugestie umieścilam je w swoich pytaniach sama nie choruje ale chcialabym sie jak najwięcej dowiedziec o skutecznych metoddach leczenia tej choroby stą temat mojej pracy mam nadzieje ze terax bedziecie mogli mi pomoc bardzo zalezy mi na zebraniu tych ankiet jesli są w niej jeszcze jakies niescisłości bardzo prosze o kontakt
P.s. a ankiete musialam tak ukierunkowac gdyż musiala jak najwięcej pokazać o mozliwościach własnie fizjoterapii w jej leczeniu pozdrawiam
To FIZJOterapi czy FIZYKOterapii? Bo już się pogubiłam. FIZJOterapia przy łuszczycy stawowej myślę, że nie byłaby głupia i FIZYKOterapię właściwie każdy sam uprawia w domu.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum