Witam serdecznie wszystkich chorych jestem studentką fizjoterapii obecnie piszę prace mgr na temat oceny skutecznośći zabiegów fizjoterapeutycznych w lagodzeniu objawów luszczycy poniżej podaje link do mojej ankiety która jest w pelni anonimowa i prosta do wypełnienia każdemu kto poświeci swój cenny czas na jej wypełnienie serdecznie dziękuję pozdrawiam:) a to link http://www.ankietka.pl/ankieta/92422/ocena-skutecznosci-zabiegow-fizykoterapeutycznych-w-lagodzeniu-objawow-luszczycy.html
W ankiecie jest troszke niescisłosci i ona do
konca nie obrazuje sytuacji.
Łuszczycy nie da sie zamknac w kilku punktach nawet bardziej szczegółowych-nie ma dwóch tak samo chorujacych jednostek.Punkt 9- widzisz kolezanko 90% łuszczyc wystepuje parami lub nawet w kilka odmian-w ankiecie mozna zaznaczyc tylko jedno a to już jest niewiarygodne.
Na pojedyncze ogniska nikt nie zleci PUVA(zreszta w/g najnowszych badan wycofuje sie z tego rodzaju naswietlan-zbyt duza szkodliwosc na rzecz naswietlan UVB311)
zabiegi fizykoterapii zleca sie najczesciej gdy współistnieje łuszczyca plackowata+stawowa
Sami sobie robimy fizykoterapie w domkach:
-kapiele w ziołach
-peelingi z soli i oleju
-kapiele w mocno zasolonej wodzie
Ankieta ta jest skierowana tylko do niewielkiej grupy osób chorujacych na kilka odmian łuszczycy a "załapujacych sie" na leczenie sanatoryjne,podczas normalnej terapi w gabinetach NFZ nikt nam nie proponuje zabiegów fizykoterapeutycznych....no z wyjątkiem lamp....ale i to trzeba "wyrwac" na siłe.
Sadze ze niestety ale nie bedziemy w stanie ci pomóc....chyba ze troszke zmienisz punkty ankiety :hmm:
Witam dziękuję bardzo za wszystkie sugestie umieścilam je w swoich pytaniach sama nie choruje ale chcialabym sie jak najwięcej dowiedziec o skutecznych metoddach leczenia tej choroby stą temat mojej pracy mam nadzieje ze terax bedziecie mogli mi pomoc bardzo zalezy mi na zebraniu tych ankiet jesli są w niej jeszcze jakies niescisłości bardzo prosze o kontakt
P.s. a ankiete musialam tak ukierunkowac gdyż musiala jak najwięcej pokazać o mozliwościach własnie fizjoterapii w jej leczeniu pozdrawiam
To FIZJOterapi czy FIZYKOterapii? Bo już się pogubiłam. FIZJOterapia przy łuszczycy stawowej myślę, że nie byłaby głupia i FIZYKOterapię właściwie każdy sam uprawia w domu.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum