Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
cygnolina
Autor Wiadomość
Ania:) 

Wysłany: Pon Lip 16, 2012 4:30 pm   

Witam :lol:
Narobiłam troszku zamieszania,ale dobra dyskusja nie jest zła :cool: dziękuję za rady,zmiany na kolanach,to juź przeszłość niestety :neutral: sypnęło i to porządnie :sad: :sad: dylemat mam ogromny. Na razie nie ma tragedii,bo są wakacje,ale od września do pracy a dłonie teź pojropkowane:/
Trzymajcie kciuki,bo wzieli mi w aptece receptę na cygnoline(co nie było łatwe). Jeść nie woła a ja będę spokojniejsza wiedząc,źe jest!
Dorzucę swoją panią "lekarz" : "ale wie pani że z tą cyg to niewiadomo czy szkodzi czy nie... Ale.na.te kolana to tylko steryd pomoże" ja już nie dyskutuję, mówię po co przyszłam i do widzenia!
Vixi, wyczytałam,że też jesteś młodą mamą (choć ja już nie młodą :wow: ),jak sobie radzisz,radziłaś?
A co do pilingu z soli,to jak często go robić?
Jak myślicie, czy maść nagietkowa jest bezpieczna?
Ech, rozpisałam się, ale musiałam wykorzystać tą wolną chwilkę :>
Pozdrawiam

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Lip 16, 2012 5:34 pm   

z tego wszystkiego odpowiem: masc nagietkowa jest bezpieczna moim zdaniem :)

szater 

Wysłany: Pon Lip 16, 2012 6:47 pm   

Tysia ma racje nagietkowa na bank nie zaszkodzi,peeling robie 2x w tygodniu....jak mi sie chce :razz: Już gdzies pisałam znalazłam super peeling solny z olejemi solą z morza w ROSSMANIE...jestem bardzo zadowolona był w promocji po 10zł a teraz 13zł ale naprawde wart ceny...

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pon Lip 16, 2012 6:54 pm   

Maść nagietkowa jak najbardziej można ją stosować. Nie wierzę, że TYLKO steryd może usunąć kilka plamek z kolana i na pewno nie TERAZ kiedy karmisz piersią. Peeling solny można robić i co drugi dzień oby mocno nie trzeć i dobrze się po nim natłuścić. Moim zdaniem maść nagietkowa rządzi! Ja mam na przykład z NIVEA BABY krem dla dzieci z wyciągiem z nagietka, jest rewelacyjny!

Co do sypania. Mnie też strasznie sypie teraz. Zbadaj zęby bo po ciąży lecą jak nie wiem co. Tragedię mam teraz na głowie i się pozbyć nie mogę niestety :(
Na ręce, może krem z ziaji z kozim mlekiem pomoże. Mi pomaga na łuszczycę paznokci... Warto spróbować bo nie jest drogi.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

RealMe 
RealMe

Wysłany: Pon Lip 16, 2012 10:05 pm   

witam ponownie :) byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej u tej mojej "lekarki" bo po 2 tyg stosowania stęzenia 0,1 % nie bardzo chce mi to cholerstwo zejsc i łaskawie podniosła mi stęzenie do 0,25% i teraz takie pytanie... czy mam zaczynać od 15 min i codziennie przedłużać o te 15 min czy od razu na dluzej nałozyć?

W ogole zapytałam się czy solarium wchodzi w grę bo obecnie słońca to mało widać w moich rejonach a ona mi na to: " przy cygnolinie to absolutnie się nie wolno na słońce wystawiać!" także mnie zagięła swoim poziomem wiedzy ;]

a czy tą buską maskę siarczkową kupie w aptece czy szukać jej w drogeriach?

Pozdrawiam Joanna :)

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pon Lip 16, 2012 10:32 pm   

AD1. Od razu na dłużej, po co się katować.
Ad2. Kupisz w aptece :) np. Dbam o zdrowie.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Przemekk

Wysłany: Pon Lip 16, 2012 11:11 pm   

Viximenne, ale z tego co czytam to już stężenie 0,1 ją poparzyło, chyba nie da rady na zbyt długo bo sobie okropnie skórę spali. Ja miałem podobnie tylko mnie zaczynało palić dopiero od stężenia 0,5 które na początek trzymałem 50-60 minut a z biegiem czasu do 2 godzin. Tylko że ja dość szybko przeszedłem z 0,2 po trzech dniach na 0,5 może to była wina tego

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Wto Lip 17, 2012 8:08 am   

Mnie też parzy 0,1, ale są na to sposoby. Na przykład zabezpieczenie skóry dookoła zmian wazeliną i jest dobrze, bo tak nie pali. Z resztą cygnolina ma to do siebie, że ma palić. Na tym polega jej działanie.

Przemekk

Wysłany: Wto Lip 17, 2012 10:02 am   

Tak na tym polega działanie cygnoliny, ale myślę ze RealMe chodzi bardziej o to że ma poparzoną zdrową skórę, a o to chyba jednak w tym leczeniu nie chodzi

szater 

Wysłany: Wto Lip 17, 2012 10:11 am   

Kochani nie ma mozliwosci poparzyc sie cygnolina 0,1%...no nie ma takiej opcji uwiezcie mi ,takie stezenia stosuje sie u małych dzieci.jezeli cos sie dzieje to musi to byc uczulenie na cygusie lub inny składnik masci.
Czesto spotykam sie z opisem poparzen a.....chodzi o zwykła reakcje-prawidłową-cygnoliny na skóre ale jak ktos nie miał wczesniej doswiadczenia to tak to własnie opisuje....

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Wto Lip 17, 2012 10:26 am   

O tym właśnie Przemku pisałam.

Szpilka 
Szpilka

Wysłany: Wto Lip 17, 2012 12:01 pm   

A czy w krostkowej stosuje się cygnolinę??
Najsmutniejsze zwierzątko na świecie to facet! Bo ma piersi bez mleka, ptaszka bez skrzydełek, jajka bez skorupek i worek bez pieniędzy. Dlatego 80% kobiet nie wychodzi już za mąż, bo zrozumiało, że dla 60 gram kiełbasy nie warto brać całego wieprza do domu :D

szater 

Wysłany: Wto Lip 17, 2012 1:58 pm   

w warunkach szpitalnych przyznam ze widziałam,jezeli chodzi o krostkowice stóp i dłoni to raczej niekoniecznie-tam potrzebna jest farmakologia i steryd,po wyciszeniu stanu zapalnego ostrego dopiero mozna wprowadzac cos zaleczającego.

RealMe 
RealMe

Wysłany: Wto Lip 17, 2012 2:42 pm   

Ciociu Szater (jeśli mogę ;) ) to ile mam dzisiaj potrzymać to stęzenie 0,25? :)

szater 

Wysłany: Wto Lip 17, 2012 3:04 pm   

Mozesz :

-i mówic mi ciociu :mrgreen:

-i nałozyc tę cygusie na czas do 2h

poobserwujemy i zobaczymy jak bedzie szło to leczenie :hmm:

Odpowiedz do tematu