Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam wszystkich nowych użytkowników!
Autor Wiadomość
ilona 

Wysłany: Wto Mar 11, 2008 7:41 pm   

Witam dzisiaj dermatolog stwierdzila u mnie to cholerstwo (po miesiecznej kuracji u dwoch lekarzy, ktorzy sie na tym nie poznali :evil: ) na chwile obecna to jestem zalamana :cry: , ale mam nadzieje, ze mi przejdzie. Po Waszych opisach widze, ze naprawde mozna sie do tego przyzwyczaic, fajnie ze jestescie :smile:

anoil87 
ruda

Wysłany: Wto Mar 11, 2008 8:07 pm   

dasz rade :grin: wszyscy dajemy to Ty tez napewno sobie poradzisz :grin: nie załamuj sie, z tym da sie życ i prowadzić w miare normalne życie.... tylko musisz sie nauczyc dystansu do siebie i musisz być silna.... wszystko będzie dobrze :wink:

ilona 

Wysłany: Sro Mar 12, 2008 3:27 pm   

anoil87 dzieki za te slowa:grin: :smile: bylam dzisiaj w szpitalu, ale nie maja teraz wolnych miejsc i mam sie zglosic w piatek na 8 rano. Lekarka juz zapowiedziala mi, ze swieta spedze w szpitalu, ale jakos sie tym nie przejelam, zalezy mi jedynie na tym aby to wszystko zniknelo. Wczoraj pod wzgledem psychicznym to byla porazka, ale dzisiaj jest juz ok, wyplakalam sie i mi przeszlo :grin: pozdrawiam

Poli

Wysłany: Sro Mar 12, 2008 4:40 pm   

dobrze wiedziec ze nie tylko ja placze w chwilach slabosci przez chorobe :wink:

Kicia 

Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 4:37 pm   

Witam!!!!!!!!. Przyjmiecie do siebie zagubioną BIEDRONKE? jESTEM JEDNĄ Z WAS.

EWaa

Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 11:05 am   

Witaj wśród swoich:):):)

sylwek 
sylwek

Wysłany: Pią Maj 09, 2008 7:43 pm   nowy

no hej jestem tu nowy walcze z moją ukochaną panią "łuszczycą" juz ponad 10 lat mam problem bo najdłuższym czasem jak mnie opuściła był to czas ok pół roku :cry: staram sie z tym życ ale zaczynam już sie poddawać mam już swoje latka chciałbym założyc już rodzine ale wcale mi moja pani w tym nie pomaga jest dobrze z kobietami dopóki nie zauważą "tego"gdy ściągam zsiebie bluze nie mówiąc o podkoszulku stosowałem już chyba wszystko. Działało nie powiem ale z marnym skutkiem i co dalej robic :neutral:

madi 

Wysłany: Pią Maj 09, 2008 7:56 pm   

Też jestem tu nowa.Witam wszystkich użytkowników tego forum. Walczę już 18lat oczywiście z marnym skutkiem,nie byłam jeszcze zupełnie czysta,co prawda mam niewielkie zmiany na łokciach ,kolanach,kostce i kilka krosteczek we włosach.Leczyłam się u różnych lekarzy,oni uparli się na mnie i dawali sterydy,niewiele to pomagało.Teraz po przeczytaniu większości postów mam zamiar stosować metody przez was proponowane.a więc: biorę cynk,beta karoten,omega-3, dziś zastosowałam papkę z drożdży na głowę i zielona herbatę na resztę ciała,kupiłam cocois , hasceral i maść z witamina A.Mam zamiar wybrać sie na solarium
nie za dużo tego?
Pozdrawiam

Pawel 
Administrator

Wysłany: Pią Maj 09, 2008 8:08 pm   

Co za dużo to nie zdrowo :) ja swego czasu stosowałem serwatke, nawet były efekty ale po pewnym czasie straciłem cierpliwosc - duzo pracy itp nie chciało mi sie i odpuscilem, a to co powtarzalem juz w wielu postach najbardziej pomaga mi słonce nad morzem - 2-3 tygodnie opalania i przez kilka miesięcy skóra czyściutka :) Wydaje mi się również, że podobny efekt powinno przynieść solarium ale wybieram się w to miejsce jak sójka za morze i wybrać się nie mogę :)

nutka 

Wysłany: Pią Maj 09, 2008 8:34 pm   

madi napisał/a:
Też jestem tu nowa.Witam wszystkich użytkowników tego forum. Walczę już 18lat oczywiście z marnym skutkiem,nie byłam jeszcze zupełnie czysta,co prawda mam niewielkie zmiany na łokciach ,kolanach,kostce i kilka krosteczek we włosach.Leczyłam się u różnych lekarzy,oni uparli się na mnie i dawali sterydy,niewiele to pomagało.Teraz po przeczytaniu większości postów mam zamiar stosować metody przez was proponowane.a więc: biorę cynk,beta karoten,omega-3, dziś zastosowałam papkę z drożdży na głowę i zielona herbatę na resztę ciała,kupiłam cocois , hasceral i maść z witamina A.Mam zamiar wybrać sie na solarium
nie za dużo tego?
Pozdrawiam

Żeś zaszalała dziewczyno ;)
Moim skromnym zdaniem trochę dużo ale spokojnie wykorzystasz wszystko, tylko nie na raz. Powinnaś stosować jedną z maści dodatkowo drożdże i wtedy będziesz wiedziała co ci tak naprawdę pomaga. Z tabletkami też bym próbowała, oczywiście jeden rodzaj.
Pozdrawiam :smile:

nutka 

Wysłany: Pią Maj 09, 2008 9:35 pm   Re: nowy

sylwek napisał/a:
no hej jestem tu nowy walcze z moją ukochaną panią "łuszczycą" juz ponad 10 lat mam problem bo najdłuższym czasem jak mnie opuściła był to czas ok pół roku :cry: staram sie z tym życ ale zaczynam już sie poddawać mam już swoje latka chciałbym założyc już rodzine ale wcale mi moja pani w tym nie pomaga jest dobrze z kobietami dopóki nie zauważą "tego"gdy ściągam zsiebie bluze nie mówiąc o podkoszulku stosowałem już chyba wszystko. Działało nie powiem ale z marnym skutkiem i co dalej robic :neutral:

Pisząc "ale wcale mi moja pani w tym nie pomaga" masz na myśli swoją kobietę czy łuszczycę?
Jeśli chodzi o kobietę to najwidoczniej to nie jest ta, skoro przeszkadza jej łuszczyca. A jeśli chodzi ci o łuszczycę... to nikt nie mówił, że będzie łatwo. Nie poddawaj się, poczytaj na forum co inni stosowali i na pewno coś znajdziesz dla siebie. Pół roku, które miałeś bez łuszczycy jest okresem o którym ja mogę tylko pomarzyć. Może teraz coś mi się uda zaleczyć ale nie liczę na wiele a z łuszczycą nauczyłam się żyć i ty też się nauczysz :)
Pozdrawiam.

sylwek 
sylwek

Wysłany: Pon Maj 12, 2008 8:31 pm   

no hej dzięki za słowa otuchy i widze ze nie jestem sam z moją "panią" dzięki NUTKA :smile: wszyscy piszą o tych drożdżach może i ja tego spróbuje a ten szampon cocois gdzie jestdo kupienia? pozdrawiam wszystkie BIEDRONKI takie jak ja :grin:

nutka 

Wysłany: Pon Maj 12, 2008 8:59 pm   

Cocois to maść, powinieneś ją dostać w każdej aptece.

sylwek 
sylwek

Wysłany: Wto Maj 13, 2008 7:20 pm   

a mam jeszcze jedno pytanie bo niedługo wybieram sie do anlii i jak tam jest z klimatem sprzyja takim jak my?? a co do innych ludzi czemu nas sie boją przecież my nie zarażamy a jednak boją sie kontaktu z nami. Dla czego tak jest? :neutral:

sylwek 
sylwek

Wysłany: Wto Maj 13, 2008 7:22 pm   

a i byłbym zapomniał szampon neril nie daje zadnych efektów na dłuższą metę

Odpowiedz do tematu