Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
dermokosmetyki Dr Michaels
Autor Wiadomość
kaska 

Wysłany: Czw Gru 01, 2011 2:19 pm   dermokosmetyki Dr Michaels

Witam.
Podobny temat utworzyłam na innym forum o łuszczycy, ale nie otrzymałam satysfakcjonującej odpowiedzi dlatego tworzę i tu:
Chodzi o to, że zmieniłam dermatologa bo leczenie poprzedniego nie przynosiło dłuższych efektów. Mój nowy dermatolog (moze pominę jego dane bo postać kontrowejsyjna) podobno jeden z lepszych w moim regionie, zalecił mi preparaty marki dr michaels, sprawdziłam ceny i są niemałe, a nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto. Oczywiście ufam mojemu lekarzowi ale przed zakupem chciałabym zaczerpnąć waszej opinii forumowicze na ten temat.

szater 

Wysłany: Czw Gru 01, 2011 4:09 pm   

przeszukaj te tematy:
http://luszczyca.org.pl/p...7&mode=threaded

a moze te wiadomosci:
http://www.psoriasis.com....n%20polish.html

a moze tu:

http://drmichaels.com.pl/

Pawel 
Administrator

Wysłany: Czw Gru 01, 2011 4:13 pm   

Jeszcze nie mam zdania na temat tych preparatów ale podrzucę inny link z tego samego forum http://luszczyca.org.pl/p...topic=1726&st=0

kaska 

Wysłany: Pon Gru 05, 2011 3:42 pm   

Dziekuję za linki, ale fajnie jak by się wypowiedział ktoś kto stosował, może jest ktoś taki na forum?
Z góry dziękuję za pomoc.

mandragora 

Wysłany: Sro Gru 07, 2011 3:48 pm   

opinia z "pierwszej ręki" post z dnia 18 października 2011: http://forum.luszczyce.pl...t263.html#p5532 , też szukam informacji na ten temat, jak znajdziesz coś pisz pw.

kaska 

Wysłany: Czw Gru 08, 2011 12:14 pm   

Zamówiłam te dermokosmetyki, czytałam że skuteczność tego typu preparatów to kwestia indywidualna, więc przekonam się sama, nie ma co się sugerować opiniami chodźby najbardziej pochlebnymi. Podobno dobrze nawilżają więc jak nie będzie innych skutków to przynajmniej tyle :P

dorotka79 
dorotkad

Wysłany: Wto Sty 10, 2012 8:00 pm   

Przeraziły mnie te posty na forum, do którego odsyłasz,bo właśnie zamówiłam dr michaels.

kaska 

Wysłany: Wto Lut 21, 2012 3:02 pm   

Ok, czas żebym opisała tu swoją kurację. Od razu napiszę, że mi dr michaels pomógł. Po pierwszej kuracji - używałam startera zakupionego przez sklep na ich stronce www, skóra była dobrze nawilżona, ale plamy nadal byłu, po ok 2óch tygodniach zaczeły się zmniejszać. Zachęcona rezultatem, dokupiłam krem, w normalnej wersji (bo ten cały starter mi się skończył) i teraz po ponad trzech tygodniach plamy zdecydowanie zanikły, ich kolor jest mniej intensywny, nie znikneły na razie całkiem ale efekty są doskonale widoczne, będę stosować dalej i za jakiś czas napiszę znowu.
Ogólnie więc jestem zadowolona aczkolwiek liczę ciągle na więcej :)

pozdrawiam

basia44 

Wysłany: Wto Lut 21, 2012 5:13 pm   

Re: dermokosmetyki dr michaels - pytanie
Wysłane przez: Romek (---.play-internet.pl)
Data: 21 lut 2012 - 13:40:13

Mi dr michaels bardzo pomógł. Po pierwszej kuracji (używałem startera zakupionego prze sklep www) skóra była dobrze nawilżona, ale plamy nadal byłu, po ok 2óch tygodniach zaczeły się zmniejszać. Kupiłem krem, w normalnej wersji bo starter mi się skończył i teraz po ponad trzech tygodniach plamy zdecydowanie zanikły, ich kolor jest mniej intensywny, trochę się nasilają czasami, np. po kąpieli ale efekty są doskonale widoczne, być może nie każdemu pomagają ale u mnie się sprawdziły.

Albo ja żle czytam albo to to samo :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:

basia44 

Wysłany: Wto Lut 21, 2012 5:17 pm   

Tylko nicki pozmieniane na ogólnym :lol: :lol: :lol:

Gosiaczek68 

Wysłany: Wto Lut 21, 2012 5:33 pm   

:mrgreen: [/quote]

[ Dodano: Wto Lut 21, 2012 5:34 pm ]
kaska napisał/a:
ale plamy nadal byłu, po ok 2óch tygodniach

Nawet literówka ta sama :twisted:

Pnącze 

Wysłany: Sro Sie 29, 2012 5:27 pm   

Szukam możliwośći tańszego zakupu, tych dermokosmetyków, być może wiecie czy można np. z zagranicy sprowadzić?

kasiaz 

Wysłany: Czw Sie 30, 2012 8:01 am   

kupiłam mydło i krem ( rzekomo leczący łuszcycę...) - po mydle skóra na dłoniach sucha ja papier - koszmar, po kremie ( po miesiącu) żadnych - nawet najmniejszych zmian ani gorzej ani lepiej, jako zwykły kremik dla zdrowej skóry to ok tylko trochę drogawy ( ok 150 zł)

Pnącze 

Wysłany: Czw Sie 30, 2012 4:56 pm   

kasiaz napisał/a:
kupiłam mydło i krem ( rzekomo leczący łuszcycę...) - po mydle skóra na dłoniach sucha ja papier - koszmar, po kremie ( po miesiącu) żadnych - nawet najmniejszych zmian ani gorzej ani lepiej, jako zwykły kremik dla zdrowej skóry to ok tylko trochę drogawy ( ok 150 zł)

A czy mógłby się wypowiedzieć ktoś w kogo przypadku taka terapia się sprawdziła?

mandragora 

Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 6:49 pm   

Mi one pomogły, jakiś czas temu w końcu zdecydowałam się na zakup maści. W prawdzie działanie nie było tak spektakularne jak niektórzy opisują, ale widoczne objawy znacząco się zmniejszyły, no i widać, że skóra jest teraz w znacznie lepszej kondycji niż przed smarowaniem, nie będę się wdawała w szczegóły bo już opisywałam dokładnie sprawę na forum. Zaczerwienienia jednak pozostały przestałam więc smarować po jakimś czasie, ale na razie inne objawy nie wracają.
W każdym razie dzięki maści lato zleciało bez większych kompleksów, nawet nad wodę sobie chodziłam :mrgreen:
Na pewno nie jest to żaden przecudne remedium na łuszczycę, ale na pewno zakup nie będzie wyrzuceniem pieniędzy w błoto.

Odpowiedz do tematu