Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Sie 31, 2012 3:28 pm
całkowicie sie z Basią zgadzam
czasem sie przegadujemy bo w ferworze walki mozna opacznie zrozumiec niektóre stwierdzenia....ale dzieki temu macie dokładny obraz z wielu stron
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
witam..
mam pytanie, bo sie zaniepokoiłam.. czy ta kostkowata wychodzi w innych miejscach niz dłonie i stopy? Bo mi bąbelki wylazły obok nosa, kiedyś zawsze w okresie jesieni w tym miejscu miałam liszaj, teraz to są małe bąbelki .. troche na nosie troche na policzku w okolicy nosa.. na febre /opryszczkę/ to nie wygląda
jeżeli jest łk umiejscowiona to zazwyczaj dłonie i stopy ale jest też uogólniona i wtedy może w różnych miejscach wystepować.
_________________ Najsmutniejsze zwierzątko na świecie to facet! Bo ma piersi bez mleka, ptaszka bez skrzydełek, jajka bez skorupek i worek bez pieniędzy. Dlatego 80% kobiet nie wychodzi już za mąż, bo zrozumiało, że dla 60 gram kiełbasy nie warto brać całego wieprza do domu
O masakra!!! Nie mam siły na to pieruństwo Smaruje, pielęgnuję i nic! Co się podleczy troszkę to znów bąbli i pęka i boli
_________________ Najsmutniejsze zwierzątko na świecie to facet! Bo ma piersi bez mleka, ptaszka bez skrzydełek, jajka bez skorupek i worek bez pieniędzy. Dlatego 80% kobiet nie wychodzi już za mąż, bo zrozumiało, że dla 60 gram kiełbasy nie warto brać całego wieprza do domu
Dzięki tygrysiu Muszę być wytrwała choć sił brakuje...
Ano masakra mam to samo, maści się skończyły a wizyta u dermatologa dopiero we wtorek, ale profilaktycznie zapisałam sie do drugiego w innym miejscu na czwartek..
Szpileczka musimy temu dać kopniaka porządnego to nie może nam rujnować życia..
zgadza się kopniak wskazany Nabyłam ostatnio mediderm bo juz nie wiem czym smarowac tyle tego mam... ładnie natluszcza i nawilża moze bedzie pomocny
Byłam u dermatologa, dostałam to co ostatnio plus coś nowego "Daivobet" i czegoś nie rozumiem, dostałam na łuszczyce kostkowata, a w ulotce czytam, cytuje
"Nie należy stosować leku Daivobet maść:
-w nadwrażliwości na kalcypotriol i betametazonu dipropionian lub na którykolwiek ze składników leku,
- w erytrodermii łuszczycowej, łuszczycy kropelkowej, łuszczycy złuszczającej i łuszczycy krostkowej,
-w ciężkich zaburzeniach czynności nerek lub wątroby,
- na powierzchni skóry obejmującej więcej niż 30% powierzchni ciała.
[...]
W trakcie leczenia łuszczycy istnieje ryzyko wystąpienia uogólnionej łuszczycy krostkowej i tzw. efektu z odbicia po odstawieniu leku (zaostrzenie objawów choroby). Dlatego wskazana jest opieka lekarska w okresie po zakończeniu terapii." nie wiem, czy wykupić czy nie.. ech
oprócz maści pobrano mi krew chcą zbadać czy aby nie mam kłopotów z tarczyca
za miesiąc kolejna wizyta i powiedziała że jak to zawiedzie to będę do nich przyjeżdżać 3 razy w tygodniu na jakieś naświetlania .. to się chyba nigdy nie wyleczy
żaba musisz być cierpliwa a z tym daivobet'em to może wstrzymaj na chwilę, wróci Szater to się wypowie i będziesz wiedziała co robić.
A dużo masz tej krostkowej, że Ci naświetlania zaproponowali?
Wstrzymałam się, bo maść kosztuje 140 zl a i opis w ulotce /może go nie rozumiem/ ale mnie zniechęcił..
a ile mam tej krostkowej, obie dłonie, ale tu jakoś sobie radze, na lewej stopie zajęty cały duży paluszek i niewiele podeszwy, ale prawa stopa to olaboga, zdrowe sa tylko 4 małe paluszki skora obok paluszków na podeszwie, no kawałek piety jest zdrowy, reszta to jakiś koszmar i idzie dalej w kierunku kostki od zewnętrznej strony stopy
Bardzo miła Pani Doktor powiedziała mi że trzeba nauczyć się z tym żyć, bo na ten rodzaj nie ma lekarstwa, można zaleczyć trochę,i szukać złotego środka.... że zna przypadki że małżeństwa się przez to rozwodziły bo kontakty intymne, były dla drugiej strony brzydliwe /toć można skarpetka nałożyc lub pończoszki;)/ ja naszczeście jestem po rozwodzie z innych powodów, a tego "gówna' nie miałam
Ja moczyłam stopy w płatkach owsianych jak i dłonie dużo natłuszczałam maścią z wit A czy epikremem(ten wycofany) zmiany ustąpiły skorupa się nie robi
warto też wypróbować maść robioną
Wit A 5,0
1% Acidi birici
Eucerini ad ad100,0
dobrze działa na dłonie
a na stopy dernilan maść zmiękcza naskórek i ułatwia przenikanie maści leczniczych
mimo prognoz lekarza taka skorupa jaka się robi przy tego typu zmianach jest możliwa do zaleczenia
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Wrz 28, 2012 7:07 pm
Faktycznie nie ma recepty co i na co pomaga a co nie,niestety ale taka jest własnie łuszczyca ze nie mozna nic powiedziec napewno.kazdy z nas musi przetestowac na sobie aby sie przekonac co i czy zadziała.Wystepowanie czy własciwie mozliwosc wystąpienia łuszczycy krostkowej po zastosowaniu sterydu jest w kazdej ulotce...ot moze wystapic a jak chociaż raz wystapiło w czasie testowania leków to musi byc takie cosik na ulotce
Daivobet to lek skojarzony steryd i analog wit D3...dosc dobrze działa ale jak zadziała na twój akurat stan?trudno powiedziec.Mysle ze tez z zakupem tak drogiego leku bym sie wstrzymała w polskich aptekach,proponuje sie skontaktowac z Kasia-fajna dziewczyna,bardzo zyczliwa,sprzedaje masci na łuszczyce.Wiem ze ma nawet malutkie tubki,takie testery i wszystkie masci na łuszczyce duzo taniej niż w aptekach.Sprawdziłam i moge smiało ja polecic.
http://luszczyca.info/viewtopic.php?t=1365
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum