Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam wszystkich nowych użytkowników!
Autor Wiadomość
luna 

Wysłany: Pią Gru 28, 2012 3:19 pm   

chyba kanalię będę musiała na kolację zabrać z okazji tej rocznicy :drink: a wiedzą dzielić się mogę ale to chyba na nic się zda bo jak na razie sposobu na mendę nie odkryłam a ćwiczyłam dużo: dieta bez mięsa czerwonego, bezalkoholowa, nie paliłam też swego czasu i nic

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Gru 28, 2012 4:59 pm   

luna bezalkoholowa sie u mnie sprawdza - tzn. i tak mam luszczycowe zmiany ale jak wypije nawet lampke wina to na drugi dzien mam wysp sliczny ;) takich drobniusienkich zmian luszczycowych ;) potem one sie robia troche wieksze a potem mam zabawe ze zwalczaniem ;)
sprobuj kapieli z dodatkiem soli - ja uzywam takiej (podobno) z morza martwego ale normalna tez sie sprawdza dobrze ;) plus sodka plus troche oleju z winogron ;)

luna 

Wysłany: Pon Gru 31, 2012 5:25 pm   

sole ćwiczyłam (różne) - bez efektów, lubię mąkę ziemniaczaną bo po takiej kąpieli skóra wydaje się dużo gładsza, kąpiele z olejami też ćwiczyłam ale sody nie więc jakby Ty kochana mogła mi jeszcze napisać ile tej sody mam wrzucić na brodzik (ile ja bym dała za duuuużą wannę) to bym dzwięczna bardzo była

basia44 

Wysłany: Pon Gru 31, 2012 5:30 pm   

torebka powinna wystarczyć :lol:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Gru 31, 2012 11:41 pm   

na brodzik to nawet pol pewnie wystarczy :) sprobuj - z ta meda nigdy nie wiadomo co pomoze - ja wiem ze dzieki sodce jak mam wysyp wiekszy to nie drapie sie jak wsciekla ;)
a swoja droga lekarze mowia ze luszczyca nie swedzi...

szater 

Wysłany: Wto Sty 01, 2013 10:27 am   

bo ich nie swedzi :lol: jak na ten przykład swierzb,co to gomaga od pacjenta załapac :razz:

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Nie Sty 06, 2013 6:17 pm   

chcialbym sie przywitac, bo jestem tu nowy, trafilem tutaj poniewaz moja wiara w medycyne konwencjonalna i wiedze lekarzy siegnela dna. choruje od 16 roku zycia wiec juz prawie polowe calego swojego zycia

postanowialem sam zajac sie swoim leczeniem w sposob bardziej naturalny i mniej szkodzacy oraganizmowi.

chce calkowicie zrezygnowac z naswietlan skory w szpitalu i pozegnac specyfik "locoid crelo" ktory stal sie jednym z moich stalych przyjaciol... Z wiekiem zmian mam coraz wiecej a leczenie typu lampy powoduje powrot po 2-3 tygodniach wiec to jest bez sensu.

z natury jest nerwusem wiec jak pewnie wiece nie pomaga to, a praca jaka wykonuje jeszcze to poglebia.

mam nadzieje ze na forum znajde interesujace mnie odpowiedzi i jedna z metod okaze sie w moim wypadku skuteczna.

troche przeraza mnie ilosc informacji jaka sie tu znajduje, sam mam nadzieje ze tez cos wniose

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Nie Sty 06, 2013 6:53 pm   

Hej Wieczny. Mam nadzieję, że Ci się tu spodoba i że znajdziesz odpowiedzi. :mrgreen:

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Sty 07, 2013 9:03 am   

witaj wieczny :) informacji jest duzo i mozliwosci do "przetestowania" na wlasnej skorze tez sporo ;) ale... nie wszystko na wszystkich dziala i to jest najwiekszy problem - kazda nowa metode probuj na malej powierzchni aby sprawdzic czy przypadkiem nie masz uczulenia na cos...
u mnie sprawdza sie zolta buska maska siarczkowa dudy, potem kapiele w soli plus olej z winogron, a potem natluszczanie i nawilzanie, najczesciej masc nagietkowa ale rownie zel z zywokostu, krem oliwkowy ogolnie troche tego jest ale ja nie mam na szczescie agresywnej formy luszczycy - fakt ze jesli zlapie jakies uczulenie to jest potem tragedia przez pol roku do roku ;) ale zycie toczy sie dalej ;)

Igiełka 
Igiełka

Wysłany: Nie Lut 17, 2013 9:39 pm   

Witam Wszystkich serdecznie.
Niniejszym chciałam się grzecznie przywitać.
Nie mam łuszczycy. Kilka dni temu zdiagnozowana została ona u mojej 8-letniej córeczki :cry:
Lekarz mi się nie podobał, idziemy do innego w przyszłym tygodniu. Może ten będzie miał więcej czasu dla pacjenta.
Nigdy się nie zajmowałam tym tematem. Nikt w rodzinie łuszczycy nie miał. Zaczęło się po infekcji skóry Impetigo Contagiosa.
Jest tu masę materiału na forum, duużo czytania. Ponieważ zabiegana ze mnie mamusia, proszę się nie denerwować, jak będę zadawać jakieś pytania, gdzie dla Was może odpowiedzi są oczywiste... Dla mnie to zupełnie nowy temat.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Lut 17, 2013 11:29 pm   

witaj igielko :) czytaj i pytaj :)

szater 

Wysłany: Pon Lut 18, 2013 10:00 am   

Witam i ja serdecznie :*
Proponuje abys załozyła specjalny watek o leczeniu swojej córeczki,łatwiej tam bedzie zgromadzic informacje....do których bedziesz wracac napewno nie raz.Wszystko bedzie w jednym miejscu i porady beda dotyczyły konkretnych spraw .....pozdrawiam :mrgreen:

jbeata 
jbeata

Wysłany: Czw Mar 14, 2013 10:56 am   

Witam wszystkich forumowiczów :-)
Mam na imię Beata i od 20 lat żyję z łuszczycą. Próbowałam już wielu, wielu rzeczy z nadzieją na poprawę, ale łatwo nie jest. Szczerze mówiąc to już całkiem tracę nadzieję, że kiedyś będzie chociaż jedno lato bez łuszczycy... ale nie będę się tu użalać nad sobą.
Myślę, że może tutaj na forum znajdę jakieś informacje na temat leczenia i poczytam o Waszych doświadczeniach z tą chorobą.
Bo nie poddam się! :-)
Pozdrawiam wszystkich :-)

basia44 

Wysłany: Czw Mar 14, 2013 11:02 am   

witaj czytaj dużo to sposobów opisów,może i tobie jaki spasuje :smile:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Czw Mar 14, 2013 11:35 am   

he he,a nikt ci nie mowil,ze luszczyca to przyjaciel na cale zycie? :mrgreen: :mrgreen: witaj u nas

Odpowiedz do tematu