Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody naturalne- domowe
Autor Wiadomość
fabio19fm 

Wysłany: Sro Maj 14, 2008 5:16 pm   SOLARIUM

Witam serdecznie wszystkich którzy borykają się z łuszczycą. Mnie również dotyczy ten problem ale ostatnio w znacznie mniejszej mierze:) Stosowałem rozmaite maście, próbowałem ziołolecznictwa, byłem w klinice we Wrocławiu gdzie leczono mnie Cygnoliną, lampami PUVA oraz antybiotykami. Niestety żadne z tych metod leczenia nie okazały się skuteczne. Pewnego razu znajoma mojej mamy powiedziała mi o tym, że jej córka choruje na łuszczycę i prawie calkiem się wyleczyła dzięki solarium. Postanowilem spróbować:) Za pierwszym razem poszedlem na 10 minut i troche sie spalilem ale na drugi dzień zmiany łuszczycowe zmniejszyły się o 50% Byłem z 6,7 razy na solarium. Polecam tą metodę! Mam czystą skurę i piękną opaleniznę :cool: Chodźcie za każdym razem na tak dlugo żeby skóra nawet troche się spiekła. Najlepiej iść na solarium gdy nie ma łusek. W przeciwnym razie poprawa bedzie mniej widoczna....
Pozdrawiam;)

nutka 

Wysłany: Sro Maj 14, 2008 8:03 pm   Re: SOLARIUM

fabio19fm napisał/a:
Witam serdecznie wszystkich którzy borykają się z łuszczycą. Mnie również dotyczy ten problem ale ostatnio w znacznie mniejszej mierze:) Stosowałem rozmaite maście, próbowałem ziołolecznictwa, byłem w klinice we Wrocławiu gdzie leczono mnie Cygnoliną, lampami PUVA oraz antybiotykami. Niestety żadne z tych metod leczenia nie okazały się skuteczne. Pewnego razu znajoma mojej mamy powiedziała mi o tym, że jej córka choruje na łuszczycę i prawie calkiem się wyleczyła dzięki solarium. Postanowilem spróbować:) Za pierwszym razem poszedlem na 10 minut i troche sie spalilem ale na drugi dzień zmiany łuszczycowe zmniejszyły się o 50% Byłem z 6,7 razy na solarium. Polecam tą metodę! Mam czystą skurę i piękną opaleniznę :cool: Chodźcie za każdym razem na tak dlugo żeby skóra nawet troche się spiekła. Najlepiej iść na solarium gdy nie ma łusek. W przeciwnym razie poprawa bedzie mniej widoczna....
Pozdrawiam;)

Samo chodzenie na solarium jest jak najbardziej korzystne ale tylko wtedy gdy jest się pewnym, że pomaga. Co do teorii o spieczeniu to nie jest to dobry pomysł... wystarczy systematycznie, raz na tydzień lub nawet dwa (w zależności od wysypu i skuteczności solarium) po 5 minut góra. Co masz za przyjemność ze spieczonej skóry? Przecież to mija się z celem, powinieneś chodzić systematycznie ale na krótko żeby mieć zaleczone zmiany jak najdłużej. A jak się spalisz to niby ile wytrzymasz na solarium kolejny raz? Bądź ostrożny i nie szalej z tym solarium.

wierszokletka 

Wysłany: Pią Maj 16, 2008 4:26 pm   

to też zależy jak dla kogo taka opcja. ja mam bardzo jasną skórę i od razu byłoby poparzenie...

BODZIO 

Wysłany: Pią Maj 16, 2008 4:34 pm   

Witam jestem tu po raz pierwszy i też mam łuszczyce

Ewelinkaaa

Wysłany: Pon Maj 26, 2008 9:19 pm   

powiedzcie mi co jest najlepsze na skórę głowy???
zależy mi na tym, żebym nie miała tłustych włosów:( pewnie jak sami wiecie, trudno jest zmyć np. maść:( czasami bywa tak, że po maści muszę myć głowę 4-5razy, a to na pewno jest uciążliwe i denerwujące;/
szukam takiej metody, która mi pomoże, a jednocześnie nie będzie oznak tłustych włosów:)
czekam na porady:)
z góry dziękuję:)

EWaa

Wysłany: Wto Maj 27, 2008 11:17 am   

wypróbuj papke i piling a następnie posmaruj raz na dwa dni plynem np. LATICORT , POWINNO POMOC:)

Ewelinkaaa

Wysłany: Wto Maj 27, 2008 4:45 pm   

w jaki sposób mam wykonać ten peeling??? (czym?)
i czy ten płyn jest bez recepty, w jakiej cenie???
dziekuję za info:):)

EWaa

Wysłany: Wto Maj 27, 2008 6:42 pm   

po papce zmywasz glowe , i robisz piling z soli , garsc soli na rece i wmasowujesz w glowe uwazaj jednak na oczy aby woda sie nie dostala , LATICORT to slaby steryd na recepte ale nawet lekarz rodzinny ci przepisze.

Klaudiaa

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 9:50 am   

Witam, mam 17 lat na łuszczycę choruję już niby od 7 lat. Z tym ,że pierwszy raz łuszczyca pojawiła sie własnie 7 lat temu tylko i wyłacznie na skórze głowy.Po chyba niecałych 2 miesiącach smarowania ssalicylolem pozbyłam sie jej na 5 lat...wtedy łuszczyca znów pojawiła się na gowie i kilka plamek na ciele.Smarowałam głowe salicylolem przez miesiąc i miałam swięty spokoj(a z ciała krostki zniknęły same)aż do grudnia 2007 roku...teraz łuszczyca zaatakowała oczywiście skóre głowy ale po za tym plecy ,nogi brzuch,ręce jestem załamana ;( od grudnia chodze do dermatologa średnio raz na dwa tygodnie i jeżeli już zwlacze łuszcyce to na jakiś tydzien a potem wszystko powraca...nie wiem juz co mam robić,przestaje wierzyć w te wszystkie maści itd bo nic nie pomaga na dłużej :( :(
Czytałam gdzieś,żeby miejsca zmienione chorobowo wystawiać na słońce.Korzystajać z okazi,że ostatnio bardzo ciepło postanowiłąm sie w niedzielę trochę poopalać nie zwazajac juz nawet na to ,że jestem chora na dodatkowow na nowotwor(aktualnie choroba w remisji)i oplać sie nie powinnam za bardzo.I rzeczywiście na plecach łuszczycza troche złagodniała plamki sa jasniejsze,niektore zniknely całkowicie.Czy ktoś z forumowiczów probwał własnie przez oplanie zwalczyc z łuszczycą?przeczytałam dziś tu o tej papce z drożdzy i chyba sobie dziś zrobię bo już nie moge patrzeć na moje ciało...
pozdrawiam wszystkich :)

Ewelinkaaa

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 3:49 pm   

tak, ja próbowałam pozbyć się łuszczycy dzięki solarium:) i to bardzo długo, jestem już nawet czarna
Powiem tak: mi pomaga, ale nie do końca:(( bo plamy zostają...łusek praktycznie już nie mam...no ale plamy niestety są:( i nie wiem jak ich się pozbyć!!!???????
od 2 tygodni zażywam BETA-KAROTEN, ale chyba nic mi nie pomaga:( bo różnicy nie widzę:(
solarium jest dobre, ale nie do takiego stopnia, żeby się całkiem pozbyć łuszczycy ...NIESTETY
może poradzicie mi jak pozbyć się tych białych plamek?????????

EWaa

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 5:17 pm   

uwierz mi bo znam to z wlasnego doswiadczenia, ze te plamki z czasem sie zrównaja z resztą skóry, moze to troche potrwać ale napewno ich nie bedzie widac , co do solarium to nie przesadzaj tylko z tym opalaniem , sa w aptece takie tabletki tzw. "slonce w tabletce" ktore również przyciemniaja skore.

Klaudiaa

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 7:54 pm   

no ja własnie ze względu na nowotwór musze uwazac bardzo z tym solarium ale mysle ze chyba raz na jakis czas na jakies 5 minut moge sie wybrac.Czy ktoś z Was ma jakies sprawdzone sposoby na utrzymanie dłuzszego okresu remisji łuszyczy?Jakie masci itd stosujecie?? Ja masc salicylowa,masc siarkowo-salicylowa i hydrokortyzon(wszystkie robione)i jak juz wspominałam w poprzednim poscie jesli uda mi sie tego pozbyc to na góra tydzien-dwa...

Klaudiaa

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 7:57 pm   

ps.Ewelinka ja tam sie ciesze jak mam białe plamki już wole to 1000razy bardziej od okropnych łusek , ktore wlasnie teraz pokrywaja cały mój tułów i głowe.....im dłużej to trwa tym trudniej jest mi sie pogodzic z tą chorobą:(

Ewelinkaaa

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 9:10 pm   

Rozumiem Cię doskonale Klaudia...jak nie chodziłam do solarium to tez miałam okropne łuski:(( ale powiem Ci, że zazdroszczę Tobie, że pozbyłaś się łuszczycy aż na 5 lat:):) też bym tak chciała, nawet na rok:)
Nie tylko Ty masz chwile słabości:((
Ewo powiedz mi czy te tabletki można używać jednocześnie z BETA-KAROTEN???
bo naprawdę mi zależy, żeby pozbyć się tych plamek...przynajmniej na wakacje!!!
potwierdzam to, że częste balsamowanie poprawia stan skóry:)) oby był dobry balsam:)
jeszcze jedno:) jak bierzecie prysznic to czym się myjecie, jakim środkiem??? bo ja to szczerze mówiąc normalnym żelem pod prysznic;/;/ wiem, że zle robię...ale naprawdę nie wiem jakiego środku używać;/
pozdrawiam wszystkich

thomas_q 

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 3:10 am   

witam serdecznie.dopiero co sie zalogowalem.jestem chory na ł od 10 lat.wszystk0o zaczelo sie w okresie dojrzewania i od tamtej pory caly czas walcze z ta choroba.

Odpowiedz do tematu