Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Mediderm - łuszczyco żegnaj?
Autor Wiadomość
basia44 

Wysłany: Sro Sty 09, 2013 10:50 pm   

kasiak ja na plecach nigdy niczym nie smaruje z racji że nie sięgam :lol: :lol:
samo mi zeszło latem po kąpielach w oleju i soli
a i kminku :lol:

szater 

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 11:14 am   

Kasiu pani lekarz sie myli to ze nie działa neotigason nie znaczy ze nic nie zadziała,spokojnie....powinna ruszyc głowa i pomyslec jak ci pomóc bo metod i sposobów jest wiele....chociazby cyklosporyna,naswietlanie,prodermina,cygnolina,analogi i w koncu nawet metody naturalne ,które mogą wspomóc uzyskanie remisjii....powodzenia

rawr 
żyj.

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 1:28 pm   

Długo medidermu nie używam, ale stosuje go bardziej jako nawilżacz, nie łudziłam się nawet żeby zmiany zaczęły schodzić. Jeśli chodzi o mnie to ulgę przynosi na góra 3 godziny, a zaraz potem wszystko znów jest suche choć nie pęka i to jest jego plus. Jednak dzięki temu, że jest tego sporo i za przyzwoitą cenę stosuje go nawet do 3 razy dziennie. :wink:

kasiak 
****:)

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 8:19 pm   

witam, neotigason po 100tabletkach kazala odstawić, dostałam do smarowania elcom i protopic i zastanawiam się czy go wykupić bo kosztuje niemalo, tubka 30g-170zl a nie wiem na ile starczy. naświetlania mialam uvb -20 lamp i spokoju tylko na 4 miesiące. niestety kilku lekarzy juz zwiedzilam i oprócz maści sterydowych, naświetleń, smierdzących cocois nic mi nie przepisywano. Nie bardzo nawet wiem co stosować i o co prosić będac na wizytach u dermatologow :idea:

szater 

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 9:27 pm   

no kasiu tak sie składa ze ...gorzki lek najlepiej leczy :wink: nasze masci nie są pachnace bo raczej nie takie ich zastosowanie.Poczytaj na forum ,poszperaj co my stosujemy,moze akurat cos znajdziesz dla siebie.Piszesz ze po naswietlaniach miałas 4 miesiące spokoju.....ja nigdy aż takiej remisji nie miałam.Poczytaj o analogach wit D3,proderminie(smierdzącej okrutnie ale jakze skutecznej),cygnolinie i innych juz tylko naszych wynalazkach.Popróbuj moze kapieli w słomie,peelingów solnych,smaruj zamiast sterydami Daivonexem....zawsze bedzie czas na wykupienie sterydów,ten który Tobie zaproponowano to starej generacji steryd a Protopick to bardzo,bardzo malutka tubeczka(10g) a kosztuje około 70zł....przemysl sprawe....

kasiak 
****:)

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 9:39 pm   

witam Szater, moim problemem są głównie plecy wszędzie indziej jest spokój nawet głowa jest całkiem zdrowa dlatego zastanawiam się nad Protopiciem pomimo że drogi może warto. Dziwi mnie tylko to że niby Neotigason taki dobry na ciężkie postacie łuszczycy a na mnie praktycznie nie zadziałał. Wspolczuje tym którzy wcale nie doznali remisji a ty masz jeszcze stawoą z tego co zapamiętałam, koszmar. Czasami o niej nie myślę a czasami mam dni że bym zerwała z siebie calą skórę. Podobno balsam do ciała Pharmaceris jest niezły może też zacznę. chociażby po to żeby odpocząc od tych tłustych i smiedzących specyfików :hmm:

basia44 

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 10:21 pm   

Spróbuj też ten u mnie dobrze działa szybko się wchłania i nie śmierdzi
cosik znika z aptek ostatnio
http://www.nokaut.pl/medy...kost-200ml.html
są inne ale z dodatkami już o innym działaniu

szater 

Wysłany: Pią Sty 11, 2013 8:10 am   

Kasia oczywiscie mozesz spróbowac Protopick,uwazam jedynie ze jak na zaleczenie takiej powierzchni jak plecy to zejdzie tego ......aż boje sie pomyslec,jak dla mnie ckoszt takiego leczenia nie do przyjęcia....i jeszcze całkiem bez gwarancji ze pomoze.....moze jeszcze latem gdy wiecej sie odsłania ale zimą....chyba poszukałabym innej alternatywy....moze zacznij od Daivonexu? zawsze to troszke taniej i....też nie smierdzi i nie brudzi.....

AcidDrinker 

Wysłany: Czw Sty 24, 2013 7:53 pm   

Witam ponownie, długo mnie tutaj nie było. W sumie od kilku miesięcy problem mam z głowy, jedynie jedna kropeczka, czy tam dwie - prawdopodobnie przez święta (trochę ciast, różnych takich rzeczy) ale mediderm w użyciu więc myślę, że za jakiś czas zejdzie. Na przełomie listopad/grudzień pojawiła mi się kropka na ramieniu. Zaatakowałem ją z marszu medidermem, dosyć długo smarowałem - trzy tygodnie, miesiąc prawie (SYSTEMATYCZNIE! Chociaż czasami zapomniałem :D ) i już jej nie ma. Nie wiem, albo to zioła i ostropest, albo faktycznie ten mediderm mi pomaga. :hmm:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sty 24, 2013 11:39 pm   

acid wazne ze pomaga cos :) brawo :)

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sty 30, 2013 12:15 pm   

Acid, Mediderm to emolient, nawilżacz dla wysuszonej skóry.

Odpowiedz do tematu