Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
ŁUSZCZYCA NÓG I DŁONI
Autor Wiadomość
Lady_Jane 

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 12:07 pm   

muszę powiedzieć, że od 3 dni stosuje krem do stóp przesuszonych LIRENE -dr.Ireny Eris i widać bardzo dużą poprawę :mrgreen: ...w końcu moje dłonie zaczynają "normalnie" wyglądać.

anoil87 
ruda

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 3:41 pm   

wypróbuj też oliwkowe masło do ciała ziaja.........

jest naprawdę świetne, jedyna rzecz która tak potrafi nawilżyć moją baaaaaaardzo problematyczną (jeśli chodzi też o nawilżenie) skórę :wink:

Lady_Jane 

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 7:49 pm   

spróbuję napewno ...powoli uzupełniam swoje kosmetyki, dzięki Waszym radom.A może polecisz coś na twarz (mam tam w sumie dwa ogniska po obu stronach ) ale bardziej interesuje mnie jak zaleczyć łuszczyce na brwiach i uszach.

anoil87 
ruda

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 7:55 pm   

z tym nie bardzo mam do czynienia...... ale ogólnie poleciłabym Ci wystawiać buzie na słońce a potem nawilżać..... choćby tym wcześniej wspomnianym masłem do ciała. Ja tym czasem smaruje buzie jak mam opaloną i tez jest bardzo fajne :cool:

skoro masz tam ogniska łuszczycy to chyba powinnaś stosować te same maści co na resztę plam tylko że bardziej ostrożnie i z umiarem.... w końcu to buzia, delikatne miejsce.....

Lady_Jane 

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 8:08 pm   

Problem w tym, że jak tylko wystawię się na słońce...efekt jest odwrotny...ale chodzę na solarium i odziwo to mi pomaga :smile:

daro 

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 10:49 pm   

ja mam też problem z twarzą, w sumie nic mi nie pomagało. Obecnie na twarz stosuję LOCOID LIPOREAM nareceptę, naprawdę mi pmaga na skórę twarzy na inne miejsca nie działa u mnie jedynie na twarz, smaruję sie nim raz dziennie i juz większości łuszczycy na twarzy nie mam, a krem do stóp mi także pomagał, ale niestety nie na twarz

rybcia 
rybcia

Wysłany: Pon Cze 09, 2008 8:07 pm   

Witajcie. ja tez choruje na łuszczyce... :sad: od jakis 4 lat... od lutego jeżdzę na wizyty do Oo clinik... efekty..hm.. obecnie stoi wszystko w miejscu,robi się ciepło a ja nie założę krótkich spodenek,bo mnie krępują plamy na nogach,mam również na łokciach,ramionach... miałam okresy że sama mi przechodziła,nie wiem w jaki sposób... teraz męczę się z nią i chciałabym prosić Was o rade... Czekam z niecierpliwością na wasze odpowiedzi,liczę że choć troszeczkę mi pomożecie... Pozdrawiam :smile:

EWaa

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 1:43 pm   

rybcia poczytaj forum jest tu naprawde duzo wiadmosci ktore ci sie przydadza , na poczatek glowa do gory i nie wydawaj kasy na on clinic .

rybcia 
rybcia

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 6:44 pm   

EWaa napisał/a:
rybcia poczytaj forum jest tu naprawde duzo wiadmosci ktore ci sie przydadza , na poczatek glowa do gory i nie wydawaj kasy na on clinic .

jak tylko zobaczyłam te forum od razu zaczęłam czytać je.... nawet znajduje na to czas w pracy :) tylko od czego tu zacząc...

EWaa

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 7:49 pm   

Masz racje , faktycznie trudno jest zaczać czytac forum jesli jest sie postawionym 'w kropce" chodzi mi o to , ze kiedy ma sie wysyp i nie wiadomo do konca co tu zrobic ... otoż ja radze ci na poczatek:1) zacznij od diety , zmień na niskotluszczowa , nie obciażajaca watroby , jedz morele maja duzo beta-karotenu a to dobrze robi na wyglad skóry, pij herbatki ziolowe, np. zielona lub oczyszczajace organizm , sprawdz zęby czy nie ma jakiegos ogniska zapalnego.
2) jak tylko to mozliwe wystawiaj sie na sloneczko lub idz na ok 5 min na solarium raz w tyg , myj sie mydlem siarkowym ale po umyciu nie zapominaj sie dobrze natłuscić balsamem.......mozesz posmarowac zmiany jakaś maścia przepisana od dermatologa moze to bycnawet słaby steryd ale pamietaj aby smarowac sie z umiarem np. cienko raz dziennie przez ok 3 dni a pozniej przerwa, sterydy tez sa dla ludzi ale nie nalezy ich naduzywać. I jak masz pytania to pytaj:)

rybcia 
rybcia

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 8:49 pm   

o zębach słyszałam,leczę jak tylko jest taka potrzeba... :) z forum właśnie dowiedziałam się o beta karotenie,więc zaczynam jeść morele...

RafiF 
Rafi

Wysłany: Pią Cze 20, 2008 9:11 am   

Witam wszystkich serdecznie. Moja "przygoda" zaczęła się tydzień temu, kiedy zaczęły mnie swędzieć dłonie. Ale pomyślałem sobie że to nic takiego i przejdzie. Gdy pojawiły się pierwsze krostki na dłoniach poszedłem do swojego lekarza I kontaktu i dowiedziałem się, że to coś uczuleniowego. Fakt, wcześniej trochę "dłubałem" przy samochodzie więc myślę sobie, że rzeczywiście gdzieś mogłem zabrudzić dłonie olejem itp. choć przez myśl mi przeszło, że przecież żyję już na tym świecie 30 lat i nigdy na nic nie byłem uczulony. Samochód też mam już parę lat i nie raz przy nim robiłem, więc skąd nagle teraz jakieś uczulenie? Ale nic, dostałem maść Triderm i smarowałem. Do tego czasu krost przybyło. Zaczęła mi schodzić skóra na dłoniach a pojedyńcze krostki pojawiły się na rękach i nogach. Ciężko mnie zaciągnąć do lekarza ale wczoraj postanowiłem udać się do dermatologa gdzie usłyszałem-to jest łuszczyca. Zaniepokoiło mnie to bardzo, gdyż niewiele wiem na temat tej choroby a w zasadzie prawie nic. Dostałem maść Laticort, Daivobet i jakąś emulsję Squamax. Polecono mi też kupić jakiś krem z minerałami z Morza Martwego. Czytałem trochę Wasze forum a Daivobet jest chyba maścią sterydową i tak się trochę zastanawiam czy ją w szafkę wrzucić czy jednak smarować.

anoil87 
ruda

Wysłany: Pią Cze 20, 2008 12:36 pm   

sterydy nie są za dobre z tego względu że skóra sie przyzwyczaja i potem żeby był "efekt" musisz stosować coraz więcej... a te leki nie są obojętne dla zdrowia, mi osobiście po jakimś dłuższym używaniu wychodzi uczulenie na skórze :???:

spróbuj metod naturalnych, też działają, naprawdę :wink:

RafiF 
Rafi

Wysłany: Pon Cze 23, 2008 8:39 pm   

kurcze trochę mnie martwi to, że zaczęła mi schodzić skóra z dłoni i nie wygląda to ciekawie i jak dla mnie nic nie widać poprawy

trolinka_ola 

Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 9:05 pm   

mam łuszczyce od ok 10 lat... początkowo miałam drobne zmiany na rękach..
dwa lata temu dla zabawy poszłam na solarium... zaczęły się zmiany które początkowe wyglądały jak uczulenie tak też powiedziała mi pani dermatolog;/ po kilku dniach zaczęło mi się to łuszczyć i razem z mamą stwierdziłyśmy że jest to łuszczyca... po jakimś czasie miałam mało gdzie zdrową skórę.. miałam jedną wielką łuskę... w głowie, na ciele.. wszędzie;/ jeździłam jak wcześniej ktoś wspominał do on-clinic. nie pomogło mi to prawie wcale, chociaż brat również się tam leczył na łuszczycę i był po tym czysty.. poszłam do innego dermatologa i wysłał mnie do szpitala... tam miałam lampy, cygnolinę o różnych stężeniach i inne złuszczające i nawilżające maści.. w szpitalu byłam na początku maja... do początku września nie miałam żadnych problemów, żadnych krost.. jedynie przebarwienia nie chciały mi zejść, ale byłam w turcji i je opaliłam. znowu się zaczęło;/ ta choroba to jest po prostu tragedia;/

Odpowiedz do tematu