Witam. Proponuję na łuszczycę zastosować ziele uczepu. Na początek wyciąg z uczepu.W sklepach zielarskich buteleczka 100 ml. kosztuje około 50zł. Na ulotce jest napisane 3 krople na wodę ale ja stosowalem 30 kropli do skutku. Po wyleczeniu profilaktycznie /gdyby zaczęły pojawiać się ogniska / stosować napar z ziela uczepu 3-4 łyżeczki na szklankę wody.Można stosować też kropelki ale ziele jest tańsze,około 3zł.paczka. Ja od 10 lat nie wiem co to jest łuszczyca a miałem całe dłonie w strupach i ranach. Pozdrawiam.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Lut 03, 2013 3:46 pm
znamy Uczep i wielu z nas już go stosuje badz stosowało...niestety nie dla wszystkich jest on do stoowania a i nie wszystkim pomaga,super ze znalazłes sposób na swoja łuszczyce-krostkowice dłoni i stóp-plackowata jednak nie poddaje sie tak łatwo
.....nadmienie jedynie ze .....nastapiłau ciebie REMISJA....łuszczyca(jezeli to jest napewno łuszczyca a nie któras z przyłuszczyc-chorób IMITUJACYCH łuszczyce) jest chorobą NIEULECZALNĄ
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Witaj Szater. To jest łuszczyca,tak stwierdził lekarz. Miałem ją na obu dłoniach i na kolanie. Nie twierdzę, że wyleczyłem ją całkowicie ale zaleczyłem na tyle,że nie przeszkadza mi w codziennym życiu. Okresowo pojawiają się ogniska ale jak tylko zauważę,popijam sobie napar z uczepu aż znikną.Każdemu mogę podać rękę nie krępując się.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Lut 06, 2013 4:14 pm
dokładnie o to mi chodziło....zaleczyłes ...super ze jest cos co działa,ważne dla naszego komfortu aby łuszczyca nie była widoczna....mam tylko watpliwosci ze ziele tak natychmiastowo działa...jak piszesz-wysyp-popijasz i....znika...z tego co mi wiadomo zioła potrzebują czasu aby zadziałac,to nie antybiotyk czy steryd...
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
hadriya9091
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum