Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ziele uczepu.
Autor Wiadomość
piktus

Wysłany: Nie Lut 03, 2013 2:07 pm   Ziele uczepu.

Witam. Proponuję na łuszczycę zastosować ziele uczepu. Na początek wyciąg z uczepu.W sklepach zielarskich buteleczka 100 ml. kosztuje około 50zł. Na ulotce jest napisane 3 krople na wodę ale ja stosowalem 30 kropli do skutku. Po wyleczeniu profilaktycznie /gdyby zaczęły pojawiać się ogniska / stosować napar z ziela uczepu 3-4 łyżeczki na szklankę wody.Można stosować też kropelki ale ziele jest tańsze,około 3zł.paczka. Ja od 10 lat nie wiem co to jest łuszczyca a miałem całe dłonie w strupach i ranach. Pozdrawiam.

szater 

Wysłany: Nie Lut 03, 2013 3:46 pm   

znamy Uczep i wielu z nas już go stosuje badz stosowało...niestety nie dla wszystkich jest on do stoowania a i nie wszystkim pomaga,super ze znalazłes sposób na swoja łuszczyce-krostkowice dłoni i stóp-plackowata jednak nie poddaje sie tak łatwo :mrgreen:

.....nadmienie jedynie ze .....nastapiłau ciebie REMISJA....łuszczyca(jezeli to jest napewno łuszczyca a nie któras z przyłuszczyc-chorób IMITUJACYCH łuszczyce) jest chorobą NIEULECZALNĄ :neutral:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Lut 03, 2013 5:50 pm   

piktus brawo ze znalazles cos co dziala na ciebie :)

piktus

Wysłany: Sro Lut 06, 2013 3:24 pm   

Witaj Szater. To jest łuszczyca,tak stwierdził lekarz. Miałem ją na obu dłoniach i na kolanie. Nie twierdzę, że wyleczyłem ją całkowicie ale zaleczyłem na tyle,że nie przeszkadza mi w codziennym życiu. Okresowo pojawiają się ogniska ale jak tylko zauważę,popijam sobie napar z uczepu aż znikną.Każdemu mogę podać rękę nie krępując się.

szater 

Wysłany: Sro Lut 06, 2013 4:14 pm   

dokładnie o to mi chodziło....zaleczyłes :razz: ...super ze jest cos co działa,ważne dla naszego komfortu aby łuszczyca nie była widoczna....mam tylko watpliwosci ze ziele tak natychmiastowo działa...jak piszesz-wysyp-popijasz i....znika...z tego co mi wiadomo zioła potrzebują czasu aby zadziałac,to nie antybiotyk czy steryd... :hmm:

hadriya9091 

Wysłany: Sob Mar 09, 2013 12:07 pm   

Cieszę się, że do pomocy i zapraszam na forum.

Odpowiedz do tematu