Witam!
Podaje leczenie ,które zastosowano u mojej córki:Klacid ( 15.01-23.01), nebulizacje z Pulmicortu i Berodualu,Corhydron, Polprazol, Zyrtec, Mucosolvan, priobrotyk, Pyralgin, Nurofen, wlewy kroplowe uzupełniające.
Tyle jest napisane na wypisie.A co do rodzaju łuszczycy to mi to wygląda na plackowatą. Bo to są takie duże plamy na kończynach i mniejsze na plecach.
vixi nie zawsze nie u wszystkich u mnie nie wzmaga...
ale za to zaoladek mnie boli mocno po apapie ktory reklamowany jest nawet dla wrzodowcow... dziwny organizm mam
ale wracajac do tego jak leczono dziewczyne to faktycznie duzo tego ale moze lekarz uznal ze trzeba uderzeniowo... choinka go wie - ja lekarzem nie jestem
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
U mnie nie wzmaga, dlatego napisałam "podobno", bo ja tego negatywnego efektu nie odczułam na sobie, no i tak niekoniecznie wierzę, żeby ibuprofen działał negatywnie. Był tu jednak jakiś wątek tego typu właśnie. Mimo wszystko dziwi mnie trochę połączenie tak wielu leków ( w tym sterydowych) u 8 latki.
Na pewno jest ku temu podstawa, ALE, to w końcu dziecko i ... No nie wiem, strasznie nafaszerowana będzie
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 12:34 pm
biorac pod uwage ze dziecko chorowało na zapalenie płuc i to widac w cięzkim przebiegu....skoro wyladowało w szpitalu...leczenie jest jak najbardziej prawidłowe.W koncu to prowadzili lekarze specjalisci i pumunolodzy i pediatrzy wiec nie ma podstaw podważac ich decyzji w leczeniu.
Jezeli na skórze są placki to faktycznie jest to łuszczyca plackowata....u dzieci bardzo ,bardzo agresywna postac...poczytaj watek Aguska....tam opisuje całą walke z łuszczyca,zawsze też mozesz zwrócic sie do niej o porade i podpowiedz,nikt tak nie doradzi jak mama która sama przechodzi to samo z dzieciątkiem.Alusia po wielkich bojach jest na biologicznym leczeniu.....ale przeszła wiele a i niestety biologiczne do konca tez sie nie sprawdza
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Dziś odebrałam kolejny wypis w którym Jula miała robione badania "P/c.p transglutaminaizie tkankowej (anty-tGT)" jedno z tych badań wyszło dodatnie lekarka powiedziała, że może to być Choroba Duhringa, mają nas umówić na biopsje jelita, z której ma wyjść czy mała jest uczulona na gluten. Bo nie są pewni czy to jest łuszczyca. Jutro będę u dermatolog, która jest ponoć bardzo dobra może ona mi to wyjaśni, bo ja już zgłupiałam
hej,dotałem na dłonie krem Novate maść i mam tym smarować je dwa razy w tygodniu,zauwarzyłem że zmiany zaczynają zmieniać kolor z bordowego na różowy.pozdrawiam
kazał dalej smarować cygnoliną ale po jej zmyciu kazał na zmiane maść borną z hydrokortyzonem a na drugi dzień maść z salicylem,do natłuszczania mam krem mediderm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum