Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Luszczyca w młodym wieku
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Sro Mar 13, 2013 2:23 pm   

też dobry sposób ale raczej latem,zima mozna sobie jeszcze dodatkowo problemów narobic.Ja staram sie smarowac i....czytac ksiazke,nieruchomo,co w moim przypadku jest okropnie trudne :wink: ....albo zakładam okluzje i wtedy spokojnie.Dobrym wyjsciem jest stosowanie cygnoliny w pascie cygnolinowej....jest to cygnolina na bazie pasty cynkowej,dobrze sie trzyma miejsca,nie spływa,nie rozsmarowuje sie...i tez mozna załozyc jakis stary ciuszek(niszczy jak kazda cygusia) :mrgreen:

rawr 
żyj.

Wysłany: Sro Mar 13, 2013 3:21 pm   

W zimę też tak siedzę bez ubrań, ale przy grzejniku... :D a pod okluzję się troszkę boję... nie znam dokładnie jeszcze cygnoliny... :(

szater 

Wysłany: Sro Mar 13, 2013 3:31 pm   

jak masz juz jakis czas cygnoline na skórze to ona sie już przyzwyczaja i zeby osiągnac wiecej z niskiego stezenia nakładasz cygusie,wokoło zmian grubo jakiegos kremu i folią zawijasz....jak raz spróbujesz przekonasz sie ze to proste.Nie musisz trzymac tej okluzji jak na pierwszy raz 2h....metoda drobnych kroczków...a bedzie dobrze,w razie czego jestem i zawsze chętnie pomoge. :mrgreen:

rawr 
żyj.

Wysłany: Sro Mar 13, 2013 3:52 pm   

Na pewno z pomocy będę chętna skorzystać, dzisiaj dostanę stężenie 0,75 i położę na godzinę :) a dalej zobaczymy jak to będzie wyglądało. :)

Odpalony

Wysłany: Sro Mar 13, 2013 8:32 pm   

No widzisz ja tak zbytnio bez ubran nie mogę ;) Co chwile jakas kolezanka przychodzi pogadac.. więc odpada; )
Okluzje na rece robilem lorindenem .. na poczatku pomagal potem przestal.. wkur*ie sie to cygnolina zarzuce i tyle ;]

Alkohol odstawiony.. Jeszcze przydałoby sie fajki rzucić ale z tym ciężej..
Stresu to mam od cholery niby stres tez na to wplywa... Wiecznie ktoś w szpitalu.. teraz ojciec non stop w spiaczce i wszystko trzeba zalatwiac ;/ a w Polsce cos zalatwic to dajcie spokoj..

rawr 
żyj.

Wysłany: Sro Mar 13, 2013 8:54 pm   

Trzeba wierzyć że będzie wszystko dobrze. Wiara czyni cuda, uwierz mi :)

Odpalony

Wysłany: Sro Mar 13, 2013 9:43 pm   

co myślicie o puri ichtilium w zelu ?

basia44 

Wysłany: Sro Mar 13, 2013 9:56 pm   

o tym
http://wizaz.pl/kosmetyki...p?produkt=36357
jest super tak do mycia głowy jak i ciała

Odpalony

Wysłany: Sro Mar 13, 2013 10:04 pm   

Dokładnie o tym : ) pomaga coś na łkę ? czy nie za bardzo :) ?

basia44 

Wysłany: Sro Mar 13, 2013 10:11 pm   

Ja myłam nim głowę i tylko w tym celu go stosowałam szkoda mi go na ciało było :lol:
na głowie działa dobrze na zmiany muszę sobie zakupić drugi choć zmian mam niewiele
warty jednak wypróbowania może i u ciebie się sprawdzi
ma dużo pozytywnych opinii na innym forum
http://www.forum.biedronk...php?f=90&t=6349
a tu opinie o kremie tej firmy
http://www.forum.biedronk...php?f=90&t=7269

szater 

Wysłany: Czw Mar 14, 2013 2:04 pm   

krem i żel dostałam w prezencie,zel stosuje na ciało,mam dosc dużo zmian i faktycznie stosuje różnosci bo skóra szybko przywyka do masci i kremów.Zel stosuje od miesiąca,sprawdza sie szczególnie na dłonie.Po kąpieli stosuje tez krem na ciało.Wydajny i dobrze sie rozsmarowywuje.Jakis spektakularnych efektów nie widze ale...przyjazny dla skóry..... :hmm:

Sara 
Sara

Wysłany: Pią Mar 15, 2013 12:49 pm   

Witam!
Dzisiaj smaruje sie cygusia trzeci dzien(zawdzieczam Krysi),nic sie strasznego nie dzieje.Skorke mialam dobrze przygotowana, wiec nic a nic sie nie sypie." Grodki" robia sie splaszczone i wyczuwalne ale nie az tak jak przed smarowaniem sie cygnolina. To chyba dobry znak? Natluszczam sie na zmiane kremami(tak robilam kiedys tam),Nivea-maslem rumiankowym-Urea w kemie 20%-a teraz walniecie ze smiechu-kremem do stop! :wow: Tak ,ale na noc,dlaczego?-Dlatego ,ze jak wstaje rano to moja skora jeszcze jest tlusta.A taki tam moj sposob.Jestem troche przewrazliwiona i siedzac przed telewizorem tez nawilzam sie lotonem z soli morza czarnego.Mialam juz remisje i teskni sie za nia ,dlatego bede walczyc -moze i teraz sie uda? Pozdrawiam wszystkich luszczykow .A buziolki dla Szater.
Bede wam pisac co sie wydarzy dalej. :wink:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pią Mar 15, 2013 2:08 pm   

noo,przynajmniej cos optymistycznego,tylko nie smaruj tlustym paluszkow,bo nie bedziesz nam tu mogla dalej pisac,wszedzie indziej ,,smarowanie,,jak najbardziej wskazane :mrgreen: :mrgreen:

szater 

Wysłany: Pią Mar 15, 2013 7:12 pm   

ciesze sie ze akcja rozpoczeta :brawo: oczywiscie bede kibicowac. Jak ci sie sprawdza ten rodzaj cygnoliny?....bardzo prosze uwazaj...nie popal sie,eksperymentuj ale...z głowa :mrgreen:
Zdawaj relacje chociaz co jakis czas,jak ssak zasnie :wink: ....pisz,pamietaj ze twoje doswiadczenia moga przydac sie innym,w razie jakichkolwiek watpliwosci lepiej po trzy razy pytaj niż masz sobie zrobic krzywde...sciskam cieplutko,ciebie i ssaka :*

PS
co do rozmaitosci jakimi sie smarujemy to ja już przestałam sie czemukolwiek dziwic,kolezanka zaleczyła łokcie stosujac.....VOLTAREN i to wogóle w innym celu :mrgreen:

Sara 
Sara

Wysłany: Pią Mar 15, 2013 8:40 pm   

Stary luszczyku,palce jak sobie natluszcze to nic dam rade pisac -gorzej z maluszkiem on dopiero ma wyczucie kiedy mama chce popisac albo jest w trakcie pisania!Pozd.

Odpowiedz do tematu