Witam nazywam się Ewa (Ewcia:)) Mieszkam w Gdańsku i mam prawie 20lat. Łuszczycę mam już od 8lat. Nie jestem z tego bardzo szczęśliwa (chyba jak każdy z nas) Witam wszystkich użytkowników tej wspaniałej strony
hej wszystkim! jestem tutaj nowicjuszem jestem marcin i mam 25 lat a łuszczyca pojawiła sie u mnie w wieku 5 lat. zauważyłem, że tak właściwie to nic nie pomaga na tą chorobę bo po pewnym czasie uodparnia się ona na stosowane maści czy inne środki farmakologiczne. w sumie to nie używam nic oprócz maści - ale tylko w zimie, ponieważ latem całkowicie znikają te wykwity. dowiedziałem się ostatnio, że solarium może także pomóc w zahamowaniu tej choroby. jeszcze nie testowałem ale sprawdze. narka
Mam na imie Karolina.Mam 23 lata ,męzatka od roku,choruje na łuszczyce od 9 lat.Własnie niedawno odezwała sie bardziej,mam ogromy wysyp:(zaskoczyła mnie bo juz dawno nie wysypywała sie na całe ciało:(Na forum szukam ciekawych pomysłów na leczenie domowe i ogólnie wsparcia psychicznego:)
tu jest naprawde dużo fajnych pomysłów na to, co zrobić z tymi naszymi kropkami. Napewno coś znajdziesz, i napewno dasz radę
Staraj sie myśleć pozytywnie bo to połowa sukcesu, masz męża - to super Ja własnie przezywam tez najwspanialszą miłość swojego życia i wiesz co, chyba ilość endorfin (hormon szczęścia) pomaga mi najbardziej. Trzymaj sie tego
oprócz dobrego samopoczucia polecam Ci papkę z drożdży (przepis wielokrotnie był podawany tutaj) i maść Sorel.
Dziękuje za słowa wsparcia:)Mój wysyp napewno jest związany z problemami i stresami jakie mam teraz,bo faktycznie przed i po slubie długo sie nieodzywała,smię twierdzic ze nawet zapomniałam ze gdzies tam w srodku ją mam.A teraz szkoła praca itp i tak teraz zasypała całe ciało a zwłaszcza głowe,takiego stanu dawno nie miałam.Tak mnie głowa swędzi ze mam ochote zedrzec skóre.Maz klepie mnie po łapach zebym tego nie robiła,ale jak nie widzi czasem sie drapie;)co nie wychodzi mi na dobre bo jest spostrzegawczy i widzi mnóstwo białych kropeczek np na mojej bluzie i wie sie sie drapałam:)
Wsparcie takich ludzi jak Wy ,jak Ty Anoil87 pomaga mi myslec pozytywnie i wlewa we mnie takiego ducha walki.
Byłam w aptece po tą masc,jest tak jak napisałac-ogromny problem z dostepnoscią.Tzn pani nie widziała co to jest ,na co itd.Nawet spisała sobie odemnie i powidziała ze moze sprowadza jak w hurtowni będzie.
Narazie kupiłam drozdze i mam zamiar zastosowac polecaną przez was papkę drozdzową z peelingiem z soli.Zobaczymy jak u mnie zadziała.
Mam na imię Madzia:) I dopiero jakoś przez chwilą się tu zalogowałam i ja nie wiem co i jak:P Jakaś niemota ze mnie:) A wracając do tematu to jestem z okolic Warszaw a na Ł choruję od 4 roku życia chyba jak dobrze pamiętam... Wkurza mnie jak to mi znowu wyłazi ale cóż trza żyć dalej:) Pozdrawiam wszystkich...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum