Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
WITAM !!!!
Autor Wiadomość
jacekbp 
jacekbp

Wysłany: Pon Maj 19, 2008 7:45 pm   

Witam
Nazywam się Jacek mam 41 lat a z łuszczycą od 17-ego roku życia.

madi 

Wysłany: Pon Maj 19, 2008 11:53 pm   

Witaj Jacku, :)

Ewcia88 

Wysłany: Wto Maj 20, 2008 7:33 am   

Witam nazywam się Ewa (Ewcia:)) Mieszkam w Gdańsku i mam prawie 20lat. Łuszczycę mam już od 8lat. Nie jestem z tego bardzo szczęśliwa (chyba jak każdy z nas) :( Witam wszystkich użytkowników tej wspaniałej strony :)

EWaa

Wysłany: Wto Maj 20, 2008 10:28 am   

Witam Wszystkich "nowych":)

MarciN1983 
łuszczyca-przekleństwo

Wysłany: Sro Maj 28, 2008 10:35 am   

hej wszystkim! jestem tutaj nowicjuszem jestem marcin i mam 25 lat a łuszczyca pojawiła sie u mnie w wieku 5 lat. zauważyłem, że tak właściwie to nic nie pomaga na tą chorobę bo po pewnym czasie uodparnia się ona na stosowane maści czy inne środki farmakologiczne. w sumie to nie używam nic oprócz maści - ale tylko w zimie, ponieważ latem całkowicie znikają te wykwity. dowiedziałem się ostatnio, że solarium może także pomóc w zahamowaniu tej choroby. jeszcze nie testowałem ale sprawdze. narka

Ewcia88 

Wysłany: Sro Maj 28, 2008 12:32 pm   

Witamy Marcina!!!!! :)

Karolina23 
Karolina

Wysłany: Wto Sie 05, 2008 3:33 pm   

Witm serdecznie wszystkich!

Mam na imie Karolina.Mam 23 lata ,męzatka od roku,choruje na łuszczyce od 9 lat.Własnie niedawno odezwała sie bardziej,mam ogromy wysyp:(zaskoczyła mnie bo juz dawno nie wysypywała sie na całe ciało:(Na forum szukam ciekawych pomysłów na leczenie domowe i ogólnie wsparcia psychicznego:)

anoil87 
ruda

Wysłany: Wto Sie 05, 2008 10:54 pm   

Witaj :smile:

tu jest naprawde dużo fajnych pomysłów na to, co zrobić z tymi naszymi kropkami. Napewno coś znajdziesz, i napewno dasz radę :!:
Staraj sie myśleć pozytywnie bo to połowa sukcesu, masz męża - to super :cool: Ja własnie przezywam tez najwspanialszą miłość swojego życia i wiesz co, chyba ilość endorfin (hormon szczęścia) pomaga mi najbardziej. Trzymaj sie tego :grin:

oprócz dobrego samopoczucia polecam Ci papkę z drożdży (przepis wielokrotnie był podawany tutaj) i maść Sorel.

Powodzenia i nie martw sie, jesteśmy z Tobą :smile:

Karolina23 
Karolina

Wysłany: Sro Sie 06, 2008 7:20 am   

Dziękuje za słowa wsparcia:)Mój wysyp napewno jest związany z problemami i stresami jakie mam teraz,bo faktycznie przed i po slubie długo sie nieodzywała,smię twierdzic ze nawet zapomniałam ze gdzies tam w srodku ją mam.A teraz szkoła praca itp i tak teraz zasypała całe ciało a zwłaszcza głowe,takiego stanu dawno nie miałam.Tak mnie głowa swędzi ze mam ochote zedrzec skóre.Maz klepie mnie po łapach zebym tego nie robiła,ale jak nie widzi czasem sie drapie;)co nie wychodzi mi na dobre bo jest spostrzegawczy i widzi mnóstwo białych kropeczek np na mojej bluzie i wie sie sie drapałam:)

Wsparcie takich ludzi jak Wy ,jak Ty Anoil87 pomaga mi myslec pozytywnie i wlewa we mnie takiego ducha walki.

Pozdrawiam serdecznie!Buziaki

nutka 

Wysłany: Sro Sie 06, 2008 9:05 am   

Na głowę polecam jak zwykle Cocois, naprawdę działa :)
I witam serdecznie!

Karolina23 
Karolina

Wysłany: Sro Sie 06, 2008 10:29 am   

A powiedz co to jest?dostane to bez recepty?jaka jest cena?

nutka 

Wysłany: Sro Sie 06, 2008 10:49 am   

Karolina23 napisał/a:
A powiedz co to jest?dostane to bez recepty?jaka jest cena?

Dostaniesz bez recepty, choć bywają kłopoty z dostępnością maści. Cena jest około 30zł.

Karolina23 
Karolina

Wysłany: Sro Sie 06, 2008 12:26 pm   

Byłam w aptece po tą masc,jest tak jak napisałac-ogromny problem z dostepnoscią.Tzn pani nie widziała co to jest ,na co itd.Nawet spisała sobie odemnie i powidziała ze moze sprowadza jak w hurtowni będzie.

Narazie kupiłam drozdze i mam zamiar zastosowac polecaną przez was papkę drozdzową z peelingiem z soli.Zobaczymy jak u mnie zadziała.

nutka 

Wysłany: Sro Sie 06, 2008 12:30 pm   

Jeśli masz w swojej miejscowości więcej niż jedną aptekę, to proponuję zadzwonić do nich z zapytaniem o maść. A nuż się uda :)

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 11:25 pm   

Mam na imię Madzia:) I dopiero jakoś przez chwilą się tu zalogowałam i ja nie wiem co i jak:P Jakaś niemota ze mnie:) A wracając do tematu to jestem z okolic Warszaw a na Ł choruję od 4 roku życia chyba jak dobrze pamiętam... Wkurza mnie jak to mi znowu wyłazi ale cóż trza żyć dalej:) Pozdrawiam wszystkich...

Odpowiedz do tematu