Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca na głowie....
Autor Wiadomość
FeliksA 

Wysłany: Nie Maj 05, 2013 1:37 pm   Polecam Nefret

Wiosna, ściągamy czapki i temat łuszczycy głowy robi się gorący.
Zachęcam was do wypróbowanie skutecznego w walce z łuszczycą głowy ziołowego preparatu Nefret. Od niespełna roku stosowany na tę dolegliwość ale z bardzo dobrymi efektami. Wystarczą 2 miesiące systematycznego stosowania aby pozbyć się łuszczycy głowy. U osób, które stosowały w zeszłym roku remisja trwa do dziś - ponad 5 miesięcy.
Ostatnio zmieniony przez Pawel Nie Lut 09, 2020 12:29 pm, w całości zmieniany 1 raz  

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Maj 05, 2013 2:41 pm   

dzial reklamy jest gdzie indziej...

Maćko

Wysłany: Czw Lip 11, 2013 9:29 am   

Jeśli chodzi o leczenie to mam tutaj jeden z wielu sposobów.
NACIERANIE – W leczeniu łuszczycy wykorzystywana jest także maść przygotowywana z łoju i soku z glistnika. Zioło to występuje pospolicie w ogrodach oraz przy leśnych ścieżkach. Maść powinna być sosowana zewnętrznie, w celu leczenia strupów łuszczycowych. Sposób przygotowania: Najwięcej właściwości leczniczych posiada maść przygotowana ze świeżo zerwanych ziół glistnika. Po umyciu należy przepuścić zioła przez sokowirówkę a następnie zmieszać je z ciepłym łojem w proporcjach 5g soku na 50g łoju. Przechowywać w lodówce w małych słoiczkach.
Ostatnio zmieniony przez Pawel Nie Lut 09, 2020 12:29 pm, w całości zmieniany 1 raz  

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Lip 11, 2013 2:22 pm   

pamietam ze na kurzajki byl stosowany sok z glistnika (jaskolczego ziela) ale ze na luszczyce to pierwsze slysze...

budyn1214

Wysłany: Pon Lip 22, 2013 7:48 pm   

Hej ludziska.
Może Wam to coś pomoże
Na głowę- dermowate (zanim wylejecie na siebie te litry towaru to polecam posmarować przed squamaxem (rozmiękcza). Dodam do tego,że Ci jak zwykle wszystkowiedzący lekarze kazali mi unikać z tym dermowate kontaktu z twarzą. Oczywiście ,na przekór im zrobiłem. Efekt: Szczypie jak cholera,ale kwestia godziny aby zeszło.
Reszta ciała : Kiedyś zapisano mi Clobodern, i jak na złość wycofali-jedyna maść po której był widoczny efekt ,że coś się dzieję.Teraz korzystam z Novate ,taka biało -fioletowa tubka.
Może Wam coś to pomoże

Aa i jak byłem 10 dni na leczeniu to leczyli mnie samymi lampami i kremem borny. Efekt był wyśmienity bo zeszło całkowicie. Minus taki,że po miesiącu wybiło znów.

basia44 

Wysłany: Pon Lip 22, 2013 7:51 pm   

Cytat:
Minus taki,że po miesiącu wybiło znów

Myślę że to efekt tych sterydów jakie polecasz :razz: :razz:

budyn1214

Wysłany: Pon Lip 22, 2013 7:55 pm   

Nie,te zacząłem brać po tej wizycie w szpitalu. Dowiedziałem się tam tylko jednej ciekawej rzeczy,że najczęściej spotykana jest z łuszczyca co drugie pokolenie i rzadko u bliźniaków. u mnie stoi sytuacja tak,że 3 pokolenia wstecz miały od matki strony i do tego jestem bliźniakiem. Niefart :)

Szpital zamknęli w mojej okolicy ale jest drugi ,tyle ,że robisz za królika doświadczalnego.. Przychodzi lekarz i studenci..

ZamowLeki_pl

Wysłany: Czw Sie 08, 2013 9:24 pm   

Doradzanie sobie jest bardzo dobre i koleżeńskie, ale trzeba się liczyć z tym, że nie każdemu dany sposób pomoże. Oczywiście można próbować różnych metod, ale na początek moim zdaniem lepiej jest zacząć od tych mniej inwazyjnych:)

Magdallen 

Wysłany: Pon Sie 19, 2013 10:39 am   

Warto skorzystac z pomocy gabinetów trychologicznych. Moim zdaniem to bardzo skuteczny sposób na poradzenie sobie z problemami skóry głowy.
Ostatnio zmieniony przez Pawel Nie Lut 09, 2020 12:34 pm, w całości zmieniany 1 raz  

nusia 
Sesi

Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 3:12 pm   

Jeśli chodzi o skórę głowy:
- olejek z drzewa herbacianego + arganowy bądź z avocado ( wcieram wymieszane olejki skórę głowy, chodzę w tym długo w zależności od tego czy gdzieś wychodze czy nie, nawet w tym śpię )
-mycie głowy kilka razy w tygodniu świetnym mydełkiem oliwkowo-laurowym z Aleppo, super natłuszcza i nawilża, mam spokój z łuskami po jego zastosowaniu
-smarowanie emolium ZMIĘKCZAJĄCYM ŻELEM NA CIEMIENIUCHĘ też rewelka.
Mi to pomaga, trzeba się troszkę pobawić ale my nie mamy za często z górki, więc trzeba się brać do roboty przy skórze :)

siklers
łuszczyk

Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 7:23 am   

Ja od zeszłego czwartku (19.09.2013 r.) używam na łuszczyce głowy cerkożel 30 i powiem wam, że już widzę bardzo dobre efekty. Wcześniej sypało mi się z głowy jak by śnieg padał. A teraz zmiany są ledwo wyczuwalne. Warto spróbować ..

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 9:59 am   

siklers brawo :) mozliwe ze trafiles na cos "swojego" skoro po tygodniu juz widac efekt to znaczy ze jest dobrze :)

siklers
łuszczyk

Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 10:32 am   

Tak tak :) mam nadzieję, że będą jeszcze większę efekty :) Polecam ten żel ..

maleoreggaerockers 

Wysłany: Pon Paź 07, 2013 8:22 pm   

nusia napisał/a:
Jeśli chodzi o skórę głowy:
- olejek z drzewa herbacianego + arganowy bądź z avocado ( wcieram wymieszane olejki skórę głowy, chodzę w tym długo w zależności od tego czy gdzieś wychodze czy nie, nawet w tym śpię )
-mycie głowy kilka razy w tygodniu świetnym mydełkiem oliwkowo-laurowym z Aleppo, super natłuszcza i nawilża, mam spokój z łuskami po jego zastosowaniu
-smarowanie emolium ZMIĘKCZAJĄCYM ŻELEM NA CIEMIENIUCHĘ też rewelka.
Mi to pomaga, trzeba się troszkę pobawić ale my nie mamy za często z górki, więc trzeba się brać do roboty przy skórze :)

widze, że olejki dobrze Ci poleciłam:)

a ja mam kryzys...
dawno nie byłam bo nie miałam nawet ochoty z nikim rozmawiać...
ostatni miesiac to dla mnie koszmar..
nic mi nie pomaga...
na tę chwile chodze na naswietlania na głowe juz 17 dzien + olejki na głowe codziennie na noc...
dodatkowo nakładam żel z siemienia lnianego na skóre głowy bardzo często..

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Paź 07, 2013 8:33 pm   

maleo jesienny kryzys... mnie sie uaktywnila pani ł wiecie gdzie? w brwiach wrrr i to tak wrednie ze nawet zamaskowac niczym nie da sie... ech... ale wygram z małpą na czole wygralam to i te brew zalecze ;)

Odpowiedz do tematu