Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
LENUSIA:) i nasza wspólna choroba....
Autor Wiadomość
basia44 

Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 8:33 am   

a jakie masz te kurczaki???? z supermarketu czy kupowane ze sprawdzonego źródła bądź swoje :?: :?:
mięso drobiowe lubi uczulać zwłaszcza to z supermarketu zawiera dużo antybiotyków i sterydów bo na tym są chowane kurczaki hurtowo
więc czasem z niego więcej szkody jak pożytku :grin:
z tego co czytam najlepsze jest mięso indyka
a na skórę polecam kąpiele w soli i oleju bardzo wspomagają leczenie więc i specyfików na skórę idzie mniej a są bardziej skuteczne

szater 

Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 8:58 am   

czyli rozumiem ...stosujesz tylko Lorinden A? na całe ciało? i sadzisz ze to pomoże?Jezeli już zdecydowałas sie zlikwidowac wysyp sterydem to lepiej pod opieka lekarza i zrób to z głowa,bo sam Lorinden A to niekoniecznie da rade tak wielkiemu wysypowi jak pisałas,uważam ze przeleczenie cygnoliną dałoby lepszy efekt,wzmocnic leczenie przez dodanie kąpieli ziołowych i w soli,poprawic solarka wygląd skóry....do lata jeszcze kawałek wiec czas jest....ale to twoja decyzja....
Co do diety....jezeli już jem mięso to zdecydowanie kurczaki....przede wszystkim piersi,skrzydełek i nózek nie jadam bo tam sie zbiera najwięcej hormonów którymi karmione sa kurczaki,warzywa też uważam skąd kupuje,wody pije naprawde duzo bo podczas oczyszczania wszystko na skóre wyrzuca....ale bardziej jakies ropne sprawy,krostki dziwne a nizeli łuszczyce.... :hmm: moze gdzies jest stan zapalny...watroba inaczej pracuje,trzustka,gardło,jajniki,ucho,zatoki....tu trzeba szukac....

Ewelka32 

Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 6:23 pm   

Nie mam siły już.Pomyślałam że może będę chodziła na solarium,kiedyś w taki sposób pięknie zaleczyłam skórę na długo....

basia44 

Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 6:41 pm   

Ewelka32 napisał/a:
Nie mam siły już.Pomyślałam że może będę chodziła na solarium,kiedyś w taki sposób pięknie zaleczyłam skórę na długo....

Jeśli tylko możesz czemu nie

szater 

Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 6:50 pm   

tylko wtedy nie smaruj sie sterydem....bo zas plamy bedą :hmm: ja bym radziła przeleczyc cygnolina a potem dopiero solarka wyrównac koloryt...zresztą coraz wiecej jest słonca wiec moze samo słonko by starczyło...pomysl :tuli:

Ewelka32 

Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 9:16 pm   

Mam 2 stężenia 1i 2 zacznę od 1 znów potem polecę 2.Dziś zrobiłam sobie kąpiel ziołową;skrzyp,stokrotka,pokrzywa zeszło roczne sama zbierałam.

imo 

Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 10:43 pm   

Co do protopicu to daje świetne efekty niestety u mnie aktualnie tylko z dnia na dzień ale pamiętam że kiedyś nawet na tydzień miałem spokój ze smarowaniem małżowin usznych.Warto spróbować Elidelu http://luszczyce.pl/leki-zewnetrzne/elidel/ mi bardzo pomógł.

szater 

Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 1:17 pm   

masz 1% i 2% :shock: az sie boje zapytac jak masz zamiar je stosowac :neutral: mozna niezłe efekty osiagnąc przy nizszych stęzeniach....a napewno 2% cygnolin poza szpitalem to porażka....

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 6:29 pm   

Moim zdaniem takie stezenia od razu skazuja cale przedwsiewziecie na niepowodzenie. Zbyt wysokie stezenie po pierwsze popali skore zamiast luszczycy,a po drugie przyzwyczai skore do takich mocnych dawek a wiemy,ze najlepsze efekty osiaga sie stosujac male dawki przez dluzszy okres.radze przemyslec taki krok ,bowiem kiedy po pewnym czasie skora i tak do cygnoliny przywyknie,to zabraknie ci stezenia i wowczas wszystko szlag trafi.

Ewelka32 

Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 8:13 am   

TAK ZDECYDOWANIE MACIE RACJE :* MUSZĘ WIĘC IŚĆ PO RECEPTĘ NA MNIEJSZE STĘŻENIE.STOSUJĘ TEŻ KĄPIELE ZIOŁOWE,MAŚĆ CYNKOWĄ I OKŁADY Z ZIELONEJ HERBATY

Ewelka32 

Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 7:20 pm   

A może ktoś ma dane na temat składu cygnoliny 0,5 nie bede musiala iść do lekarza po recepte.Aptekarki może jak będą miały czarno na białym to zrobią może bez:)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 7:58 pm   

http://luszczyca.info/vie...ighlight=#47065

Ewelka32 

Wysłany: Pon Maj 06, 2013 12:14 pm   

Zastanawiam się czy przypadkiem nie iść do szpitala.Nie mogę sobie poradzić coś z rękoma.Cygnoliną smarowałam potem maścią cynkową żeby trochę czerwień zniwelować i chyba to nie był dobry pomysł.Czerwone plamy nadal są i nowe wykwity wychodzą.Zastanawiam sie nad solarium tylko teraz i nawilżaniem emolium tylko.

rawr 
żyj.

Wysłany: Pon Maj 06, 2013 5:03 pm   

Apropo solarium, zastanawiałam się ostatnio nad tym i zmian na ciele nie mam już tak bardzo dużo i może inaczej się teraz skóra zachowa. W każdym razie, chciałabym się zapytać, czy przed solarium, smarować się czymś natłuszczającym, czy może nie?

szater 

Wysłany: Pon Maj 06, 2013 5:34 pm   

jezeli stosujesz solarke w celach leczniczych....to raczej niczym nie smaruj...natomiast po to jak najbardziej :mrgreen:

Ewelka moze spróbuj na słonko te łapki wystawic....musiałas zle doleczyc lub masz gdzies stan zapalny ze tak sieje :hmm:

Odpowiedz do tematu