Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
łuszczyca- walka :)
Autor Wiadomość
siklers
łuszczyk

Wysłany: Sro Maj 08, 2013 12:08 pm   

Po wizycie u dermatologa jestem załamany ... Chciałem zacząć jakieś nowe leczenie jakimiś innymi preparatmi a Pani dermatolog uparcie nadal chciała i przepisała mi cygnolinę .. która moim zdaniem przestała mi pomaga w moim mieście jest tylko 2 dermatologów i to jest dla mnie problem .. nie wiem co mam dalej robić .. od jakiegoś miesiąca nie widzę efektów leczenia takich jakie były kiedyś..

szater 

Wysłany: Sro Maj 08, 2013 3:43 pm   

Piotr napisz mi dokładnie jak stosujesz cygnoline,w jakich stęzeniach....moze na spokojnie postaramy sie aby poprawił sie twój stan skóry..... :tuli:

siklers
łuszczyk

Wysłany: Sro Maj 08, 2013 6:52 pm   

Napisałem na pw.

szater 

Wysłany: Sro Maj 08, 2013 8:14 pm   

Tak odczytałam i odpisałam.
Pozwól ze i tu opisze sytuacje:
stosujesz dwa miesiace cygnoline 0,5%-smarujesz niesystematycznie ale trzymasz do 2h

jest to klasyczna sytuacja pokazujaca ze:cygnolina ta już nie zadziała...niestety
Nalezy:
zwiększyc (koniecznie) wysokosc stęzenia do 0,75%
trzymac 2x dziennie do 2h
obserwowac...czy widac jakas reakcje,po około 14 dniach można dodac okluzje(wzmocnimy działanie cygusi) po kilku dniach obserwacji będziesz wiedział czy nastepuje poprawa czy nie...aby doleczyc konieczna bedzie cygnolina o stęzeniu 1%....

Licze na to ze jak spokojnie podejdziemy do tematu,systematycznie bedziesz sie smarowała i....zdawał codzienne relacje z leczenia uzyskamy poprawe nawet na tej 0,75%
chetnie ci pokibicuje...wiec jak? :tuli:

siklers
łuszczyk

Wysłany: Sro Maj 08, 2013 9:54 pm   

Pewnie,że podejmuję wyzwanie :) Teraz tylko muszę się dostać do lekarza żeby przepisał mi większe stężenie :) trzeba działać bez walki nic nie osiągnę

szater 

Wysłany: Czw Maj 09, 2013 8:54 am   

co do masci to spokojnie i temu zaradzimy abys nie musiał długo czekac :wink: szczególy na PW.
Ciesze sie i.....trzymam za słowo :tuli:

siklers
łuszczyk

Wysłany: Czw Maj 09, 2013 8:59 am   

Dziękuje za wsparcie . A co powiesz o wychodzeniu na słońce ze stężeniem cygnoliny 0,5 ?

szater 

Wysłany: Czw Maj 09, 2013 1:48 pm   

wiem że są takie sposoby łączenia fototerapii z cygnoliną czy dziegciami ale....no własnie jedno ale naswietlania lecznicze to wyselekcjonowane promieniowanie UVB 311 a słonko to....idą całe promienie....z drugiej strony jak za dobrych czasów leczono w szpitalu to po dwóch godzinkach od smarowania,kąpanko i....wyganiali nas na słonko :hmm: generalnie nigdy nie zalecam(nie proponuje)-wytłusciłam aby wszyscy doczytali :wink: jednoczesnego stosowania masci i bez zmywania jej ,w tym samym czasie na słonko....natomiast są pewne sytuacje gdy kontakt ze słonkiem jest nieunikniony(praca na powietrzu)
Słonko wielu z nas bardzo pomaga,jest naszym sprzymierzencem i tylko w poszczególnych przypadkach sa jakies problemy,ale rozsadne korzystanie z naturalnych promieni nie zaszkodzi.
Piotr już troszke chorujesz wiec znasz swoją skóre i to jak łuszczyca reaguje na słonko....mysle ze dasz rade ogarnac sytuacje...w razie czego...jestem :wink:

siklers
łuszczyk

Wysłany: Czw Maj 09, 2013 2:16 pm   

Mi też słońce pomaga i to bardzo zawsze w lata staram si ę dużo korzystać ze słońca. To jest bardzo dobra terapia, bardzo dobrze pomaga na ł to wiem :) Długo choruję ale mało wiem o tej chorobie bo dopiero od jakiś 3 lat przykładam się do leczenia :) wcześniej jakoś tym głowy sobie nie zawracałem, moja mama to bardziej kontrolowała :)

pawel.c1983 

Wysłany: Czw Maj 09, 2013 10:31 pm   

zapisz sie na naświetlania u dermatologa, ja po 10 naświetlaniach jestem czysty, kiedyś płaciłem 25zł za jeden zabieg a teraz nie wiem

siklers
łuszczyk

Wysłany: Pią Maj 10, 2013 7:20 am   

W moim mieście niestety jeszcze nie ma takiej opcji :(

siklers
łuszczyk

Wysłany: Sro Maj 29, 2013 7:52 am   

witajcie .. U mnie trochę lepiej z panią ł ... niestety nie dostałem się dormatolog gdyż jeden z powodu choroby nie przyjmuje a do drugiego mam wizytę dopiero na 25 lipca.. słoneczko pomaga na ł .. tylko czekam aż się zrobi bardzo ciepło :)

szater 

Wysłany: Sro Maj 29, 2013 9:30 am   

Recepte na cygnolinę mam jakby była potrzebna....mogę ci wysłac :mrgreen:

siklers
łuszczyk

Wysłany: Sro Maj 29, 2013 10:29 am   

A jak byś mogła :) Zawsze się przyda :) nie będę musiał tyle czekać na wizytę :)

szater 

Wysłany: Sro Maj 29, 2013 11:25 am   

ok,mam nadzieje że ją u siebie bez problemu zrealizujesz.... :mrgreen:

Odpowiedz do tematu