Vixi a drożne masz drogi żółciowe czy jest jakiś problem????????????//
jedyne przeciwskazania jakie są to ciąża okres karmienia i
Cytat:
Wspomagająco w zaburzeniach czynności i przewlekłych stanach zapalnych wątroby. Działanie ochronne na wątrobę koncentratu sylimaryny tłumaczy się stabilizowaniem błon komórek wątrobowych, chroniących przed szkodliwym działaniem substancji toksycznych. Przypuszczalny mechanizm działania oprócz ochrony błon komórek wątrobowych polega na intensyfikacji komórkowych procesów syntezy białek prowadzących do szybszej regeneracji i zdolności formowania nowych komórek oraz aktywności przeciwutleniającej.
Grupa farmakoterapeutyczna (kod ATC): leki stosowane w chorobach wątroby (A 05 BA 03)
Zanim zastosuje się lek Sylimarol 70 mg
Nie należy stosować leku, jeśli występuje nadwrażliwość na którykolwiek ze składników lub nadwrażliwość na rośliny z rodziny Compositae.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Jak stosować lek Sylimarol 70 mg
Dorośli i dzieci powyżej 12 lat: 3 razy dziennie 1 tabletkę po jedzeniu, o ile lekarz nie zaleci inaczej. Produkt wymaga systematycznego stosowania, od okresu 4-tygodniowego w przypadku zatruć, do kuracji 6-miesięcznej w przypadkach chronicznych. Po konsultacji z lekarzem i po poważniejszych zatruciach można zwiększyć dawkę do 5 tabletek dziennie. Minimalna dzienna dawka wynosi 200 mg, natomiast maksymalna 400 mg. Podczas terapii i po jej zakończeniu należy unikać środków szkodliwych dla wątroby.
Możliwe działania niepożądane
Jak każdy lek, Sylimarol 70 mg może powodować działania niepożądane. W trakcie stosowania możliwe jest wystąpienie zaburzeń żołądkowo- jelitowych. Sporadycznie obserwowane jest łagodne działanie przeczyszczające. W przypadku wystąpienia innych objawów niepożądanych, niewymienionych w tej ulotce, należy poinformować o nich lekarza.
tu jeszcze z ulotki
Cytat:
Po konsultacji z lekarzem i po poważniejszych zatruciach można zwiększyć dawkę do 10 drażetek dziennie. Dzienna dawka minimalna wynosi 200 mg, natomiast maksymalna 400 mg.
On stosuje w celu podratowania wątroby, nie miał żadnych badań związanych z wątrobą.
Bierze Liver Aid 2x2kaps , na opakowaniu pisze 3-6 na dzień. Skład wygląda tak :
Nie mam co prawda woreczka żółciowego, ale drogi żółciowe mam drożne, bo robiłam niedawno kontrolnie usg.
To nie były zwykłe zaburzenia. Poród przy tym bólu brzucha to był pikuś. Może mam uczulenie na tę roślinę...
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Pewnie tak Basiu, tak jak już wcześniej napisałam, mam do suplementów tej firmy ogromne zaufanie, bo pomogły mojemu synkowi alergikowi, a lekarze rozkładali ręce, diety eliminacyjne się nie kończyły itd. Nikomu nie życzę.
Czy komuś pomoże tego też nie wiem. Wiem tylko, że mimo braku diety itd. to mu pomaga i nie chce z tego zrezygnować, mimo, że trochę nas to kosztuje.
Pozdrawiam
_________________ "Życie nie płaci za to, co umiesz robić. Życie płaci za to co robisz"
Les Giblin
Nie mam co prawda woreczka żółciowego, ale drogi żółciowe mam drożne, bo robiłam niedawno kontrolnie usg.
To nie były zwykłe zaburzenia. Poród przy tym bólu brzucha to był pikuś. Może mam uczulenie na tę roślinę...
Myślę Vixi że ten preparat co aspi zapodała w twoim przypadku lepszy by był pogadaj z lekarzem może
Ja brałam przy wirusie wątrobowym sylimarol będąc w ciąży i były to dawki w górnej granicy
za zgodą i na zlecenie lekarza wtedy
nie miałam żadnych niemiłych historii,ale ja nie miałam nigdy problemów z trzustką,
natomiast alergikiem byłam już prawie na wszystko.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Kwi 26, 2013 8:23 pm
ja po rozpoczeciu stosowania ostropestu mam tez takie dziwne przelewania w jelitach,potem dosc luzne stolce a dopiero po paru dniach wszystko sie normuje,nie mam takich sensacji po Sylimarolu,poniewaz Alat i Aspat mam ciagle podwyzszone wiec dosc czesto staram sie stosowac ostropest,robiac przerwy wtedy z korzeni mniszka, ziela babki i melisy róbie mieszankę i pije przynajmniej 3filizanki dziennie(takie pół szklanki)
Znalazłam kiedys tez taki link:
to zioło babcia czesto stosowała,znam ale omijałam z daleka bo nie pamietałam jak i co z tego robiła,wiem ze dobre było na bóle brzucha,wątrobe i trzustke,nawet nie wiedziałam jak sie to nazywało....link znalazłam przypadkiem...moze komus sie przyda
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
U mnie tego nawet przelewaniem nie można nazwać. Brzuch mam napompowany jakby mi ktoś tam powietrza wpuścił kilka metrów sześciennych a do tego ostry, straszny ból... le pewnie muszę zacząć znowu jeść essentiale forte. Po tym było bombowo.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Witam serdecznie
Mimo brania suplementów na wątrobę, wysypuje malutkimi krotkami. Ostatnio zrobiłam szczegółowy wywiad i rodzinki mojego męża. Okazuje się, że jego mama też ma wiecznie suche łokcie (on miał). Zaczynam podejrzewać ( nie wiem czy słusznie problem z tarczycą u mojego męża), w związku z tym, że jego mama bardzo długo się leczy i miała na nią operację. Wszelkie dziwne choroby hormonalne też nie są im (jego rodzinie) obce. Mi to trochę nie pasowało ze względu na płeć. Podobno panowie rzadko chorują na tarczycę.
W związku z czym muszę go wysłać na badania.
Czy ktoś z was miał takie spostrzeżenia? Może ktoś z was ma problemy z tarczycą ?
Pozdrawiam
Asia
_________________ "Życie nie płaci za to, co umiesz robić. Życie płaci za to co robisz"
Les Giblin
Wiek: 66 Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 188 Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 10:00 pm
Witaj aspi30 zróbcie badanie TSH i USG i będziecie wiedzieć wszystko niestety z endykrynologiem jest problem przynajmniej u nas, kazano mi pytać w przyszłym roku, trzeba chodzić prywatnie (ja dowiedziałem się przypadkiem podczas robienia USG- Dopler) biore tabletki pół roku na razie bez efektu miłego wieczoru
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum