Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
papka z drożdży:)
Autor Wiadomość
gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 11:11 pm   

Zerknij, może to Ci pomoże, chociaż troszkę, ogarnąć tę Twoją buźkę http://www.luszczyca.pl/read.php?1,62566 :hmm:

szater 

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 8:42 am   

Zotow napisał/a:
Hmm, nie mam łuszczycy na głowie, tylko na twarzy, czoło, nos i po obydwu stronach nosa.

Juz ci wyjasniałam,jestes po długotrwałej kuracji sterydowej...twarz jednak najbardziej to odczuła,sądze że na chwile obecna najrozsadniej bedzie zasiegnac opinii lekarza specjalisty.Na twarzy skóra jest naprawde bardzo delikatna i nie za wiele mozna zastosowac(te sterydy to naprawde jakis diabelski wynalazek na twarz).Pisałes cos o Potopicku czyli chyba byłes u lekarza?proponuje spokojnie zaleczyc ostry stan posterydowy a potem "uzupełniac" leczenie naturalnymi metodami.Acha! jeszcze jedno czy łuszczyca wystepuje tylko na twarzy? nie ma innych miejsc w których zaobserwowałes zmiany? czy napewno padła diagnoza :łuszczyca...czy pan lekarz serwował leki ....na oko. :mrgreen:

maleoreggaerockers 

Wysłany: Pon Lip 08, 2013 2:57 pm   

papka z drożdzy, cytryny i olejku rycynowego jest świetna, po 2 godzinach głowa czysta, uwielbiam to uczucie.
ale jak uzywam przez dłuższy czas to przestaje działać :sad:

szater 

Wysłany: Pon Lip 08, 2013 4:23 pm   

u nas wszystko przestaje działac po dłuższym czasie i dlatego łuszczyca jest tak ciezka do zaleczania.

maleoreggaerockers 

Wysłany: Pon Lip 08, 2013 4:25 pm   

też racja... dlatego chyba zacznę mieszać wszystko co mi pomaga..
i będę używać na zmianę, może w taki sposób nie przestane sie tak szybko na wszystko uodparniać?

kaisa 

Wysłany: Pon Lip 15, 2013 9:59 pm   

ja zastosowałam już dwa razy papkę z drożdży, polecam bo naprawę rewelacyjnie działa ja się pozbyłam większych ogniska na głowie, zostały tylko małe ale faktycznie sypie się jak śnieg w środku zimy :) tak samo nałożyłam papkę na waciki kosmetyczne i przyłożyłam na łokcie ( gruba skorupa była ) oraz na kolana - to samo + folia spożywcza i lulu. rano waciki zeszły z łuska ale została zaczerwieniona skóra ale gładka !! niestety po paru dniach łokcie i kolana wyglądały tak samo. Morze znacie jakiś domowy dobry sposób na łokcie i kolana ( maści ze sterydami tylko pogarszały sprawę;/

basia44 

Wysłany: Pon Lip 15, 2013 10:07 pm   

Ja na łokcie i kolana stosuje epikrem
maść nagietkową czy okłady octowe
jak ściągniesz łuskę popróbuj jak u ciebie zadziała

szater 

Wysłany: Wto Lip 16, 2013 8:23 am   

nie znam jednego,jedynego srodka,metody,sposobu czy leku ....który zadziała i....nie pogorszy sprawy ...w sensie nie bedzie wysypu....wysypy bedą zawsze i wszedzie bo taka jest łuszczyca nie ma jednego lekarstwa,dlatego kazda metoda jest pomocna jak działa a i sterydoterapia wielu ludziom pomogła,nie trzeba jej tylko naduzywac...zreszta jak wszystkiego :razz:

basia44 

Wysłany: Pon Lip 22, 2013 7:22 am   

Cytat:
Nie masz za co przepraszac ...tylko tak jak prosiłam spokojnie podejdz do tematu ...bo sie zakręcisz jak weck :lol:

Podaje przepis na papkę drożdzową:
4 łyżki stołowe olejku rycynowego
1/2 kostki drożdży
sok z połówki małej cytryny

Najlepiej najpierw wymieszać sok z cytryny z drożdżami a póżniej dodać olejku. Powinna wyjść z tego konsystencja rzadkiej maści.

Pozdrawiam. :mrgreen:

Aha i nie wolno zapomnieć o worku- bez niego drożdże na głowie wyschną i i nic nie zadziała. Życze powodzenia w leczeniu. :grin:

Znalazłam jeszcze jeden przepis...to go podaje:

uaktualniam :mrgreen:

ZamowLeki_pl

Wysłany: Czw Sie 08, 2013 9:26 pm   

Ludzie chwytają się różnych sposobów, a nuż jakiś będzie w sam raz :) . Tylko trzeba się liczyć z tym, że jedna rzecz może pomóc pięciu osobom, inna - jednej. Ale tak to już jest z łuszczycą niestety :(

Odpowiedz do tematu